Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Четири урока за Путин от санкциите на САЩ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:247 « Предишна Страница 13 от 13 11 12 13
XGan4ev
25 Мар 2014 14:28
Мнения: 1,530
От: Bulgaria
Ей ама като сте гракнали Русия та Русия...също кат бай Мичо Бейзадето. А то всъщност шепа олигарси, по малко от стотина може би се опитват да си преразпределят сверите на контрол. А за пред останалите Путин играе театър подобен на оня дето Горчаков изигра навремето във Сан Стефано. И пак старата песен ние със кой сме ... А трябва сами като на 6ти септември...и поука от собствената богата история господа и другари...
бонго-бонго
25 Мар 2014 14:33
Мнения: 26,313
От: Swaziland
А трябва сами като на 6ти септември...и поука от собствената богата история господа и другари...


ИлияНиколов
25 Мар 2014 16:03
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Ей ама като сте гракнали Русия та Русия...също кат бай Мичо Бейзадето.


Хубаво го давате като пример бай Мичо(преди време и Щурчо любезно подаде цитат към "Чичовци) ама поне си задайте въпроса: защо бай Мичо обича Русия в онези времена? Има ли въобще бай Мичо избор или не? Да предположим, че бай Мичо освен Русия друга държава не знае. Обаче не е така: човекът знае и "Инглитерата" и "Данемарка" и "Аустрия"; показва ги на картата в училището при даскал Климента, т. е. бай Мичо не е прост човек и "прост русофил". От приятеля си Хаджи Смион е чувал и за американците и то най - хубави думи: Хаджи Смион дума американски на всичко, "що се отличава с качество и ексцентричност". Само че все пак американците са далече, не ги познава толкоз добре, другите държави са малки и немощни и какво му остава на бай Мичо? Май само славянска Русия му остава. Демек според мен бай Мичо е русофил защото в онези времена друга държава, демек империя, голяма, мощна и обширна и най-важното способна да се противопостави успешно на Османската империя в Европа просто няма. Освен това, като прибавите и факта, че официалната релгия е същата като в България, езиците са ни близки и можете да си обясните защо е русофил бай Мичо.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ИлияНиколов
XGan4ev
25 Мар 2014 18:04
Мнения: 1,530
От: Bulgaria
Илия Николов,
Аз сум напълно съгласен с вас по това защо бай Мичо е русофил. И някои от моите основания да бъда русофил са съвсем същите като неговите отпреди 140 години.
Но ако не беше Априлското въстание - дело на самите българи, ако не беше Хамериканеца Макгахан и после натиска на общественот мнение и т.н. и т.н.

Мисълта ми беше: Шепа олигарси се опитват да си преразпределят света. Украинсикте идиоти им дават изключително удобен във всяко отношение повод да го направят. При това положение България трябва да се придържа към строго неутрална позиция по събитията. И тъй като ще има разбира се натиск след като сме членове на Европейския съюз и НАТО на последните да бъде ясно заявено че българската икономика е фатално зависима от Руските доставки на нефт и газ. Те трябва предварително и ясно в писмена форма да заявят компенсациите и защитата която ще предложат на България за евентуално прозападна позиция.
И в никакъв случай България да не бъде използвана от НАТО за някакви действия срещу Русия разузнавателни или др. което може да превърне България в един плацдарм.......



ИлияНиколов
26 Мар 2014 09:49
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
"
При това положение България трябва да се придържа към строго неутрална позиция по събитията. И тъй като ще има разбира се натиск след като сме членове на Европейския съюз и НАТО на последните да бъде ясно заявено че българската икономика е фатално зависима от Руските доставки на нефт и газ.
"

Абсолютно съгласен,
keen
27 Мар 2014 09:53
Мнения: 243
От: Bulgaria
Ясно ми е, че САЩ са недолюбвани по много причини (от мен също).

Само не ми става ясно, поради защо се счита, че по същите тези причини трябва да бъде обичан и ухажван Путин и кликата самозабравили се руски богаташи около него?
На кое викате трън и на кое глог?
Добави мнение   Мнения:247 « Предишна Страница 13 от 13 11 12 13