Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Как се смеят българските политици?
Добави мнение   Мнения:15 1
генек
04 Юни 2014 21:15
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Не е лошо...
Но Борисов е постоянен - не е вярно, че понякога е смешен...
--------------
Сайтът на Генек
Дорис
05 Юни 2014 00:04
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Надежда Михайлова по мнението на Виктор Пасков изглеждаше като пример за това какво точно е имал предвид Паскал, определяйки човека като мислеща тръстика.


Не е бил прав Виктор. Не това същество е имал пред вид Паскал... Де да беше.

Липсва ми в статията абзац за класика-основател Тодор Живков. Стожер на политическия хумор - фасадата на тихия му, почти неусетен рекет на кискащи се западни управленци! Стълб на държавата и сол на земята й! Светла му памет.
Damage_case
05 Юни 2014 04:17
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
При условие, че чувството за хумор е най-сигурният индикатор за наличие на интелект, няма нищо чудно, че БГ полит. мъже и женщини са толкова спечени. Истински смешните сценки за който се сещам се броят на пръсти и са по-скоро прояви на чиста проба селяндурска грубиянщина - като вече толкова древното :"Абе, Жельо, ти не си ли турчин с фес?". Но наистина кликата на Мавъра беше с като че ли оперативно отстранено чувство за хумор. Най-вече онази мрачна гад Бъки Бомбата - май само гледката на току-що получило инфаркт червено бабе можеше да предизвика у него някаква крива гримаса, подобна на усмивка.
ablepsia
05 Юни 2014 04:49
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
Цял свят видя на какво и с какво се смее и задява Хюсеинович. На неговия фон нашите "политици" са родени хумористи.
Йори
05 Юни 2014 08:09
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Четях и тъкмо си мислех, че това подхожда за книга и видях, че вече си я написал.
Ако ми е позволено неудачното сравнение - твоето е нещо като учебник по микроикономика, ако приемем че трудът на Исак Паси по темата е макроикономика.
Пикачу
05 Юни 2014 09:15
Мнения: 8,152
От: South Africa
За Георги Кадиев мога да се обзаложа , че не се е усмихвал още от люлката. А да се засмее, не мога да си го представя. Той е сериозен човек, това се опитва да ни внуши ежечасно - "Другите говорят глупости, чуйте сега аз какво ще ви река ! Моя е последната дума по всякакви въпроси ! Край !!!"
Пенчо бре
05 Юни 2014 09:57
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Ясен Бориславов
aminali
05 Юни 2014 10:28
Мнения: 1,012
От: Bulgaria
Явно от БСП наистина са оперирани от чувство за хумор. Ситуацията с Любимец 15 и отпадналото Достенче беше наистина смешна и цял народ се забавляваше като побъркан. Никой от бесепарите обаче не каза: "Браво бе Момчи, ето това се вика късмет, дай да се посмеем заедно!" Никой от тях не се надсмя на тъпите им грешки и на иронията на съдбата - те както винаги сериозни, анализи щели да правят, обяснения някакви дълбокомислени, смях и веселба....
Мужик
05 Юни 2014 10:35
Мнения: 7,383
От: Cocos (Keeling) Islands
Ясен Бориславов и от мен
С отчайващо чувство за хумор могат да се похвалят и цял куп многоуважавани форумни колеги, задунайци. Чак ти домилява от безрезултатния напор, който понякога полагат, да родят нещо смешно, най-често с елемент на лична обида.
Вишински
05 Юни 2014 10:45
Мнения: 640
От: Bulgaria
Авторът не е прав за Костов. Лично разказваше следния виц за себе си, ето го:

На Костов му докривяло, че във вестниците се пишели само негативни неща за него. Каквото и да направел, каквото и да кажел, хубаво или лошо - неизменно във вестниците било в черни краски. Замислил се как да се промени това, един от съветниците му казал:

- Защо не пробваш да ходиш по водата, като Христос? За такова нещо няма как да напишат лошо.
- Да, не е лоша идеята, но как да стане това?
- Лесно. Ще идем на язовир "Искър", ще сковем една дъсчена платформа и ще я отдлечим на 100-200 метра от брега, после ще я потопим няколко сантиметра под водата. От брега платформата няма да се вижда, ти ще ходиш по нея и ще се създава впечатление, че ходиш по водата.

На Костов се харесала идеята, съгласил се. Отишли на "Искър", сковали платформата и я поставили по правилата. Пробвал Костов да ходи, гледат съветниците от брега - идеална работа. Пълна илюзия, че ходи по водата, невъзможно било да се види измамата.

На другия ден поканили журналисти, телевизии. Забръмчали камерите, защракали апаратите, а Костов ходел напред-назад по водата. Е, мислел си доволен той, сега вече няма как да напишат нещо кофти. Най-после ще ме похвалят за нещо. Отлична идея, много хубаво стана, браво.

Още същата вечер вестниците излезли с големи заглавия - "Иван Костов не може да плува!"
БатВаню
05 Юни 2014 11:15
Мнения: 3,463
От: France
Известно е, че политиците (с малки изключения) не притежават чувство за хумор, може би защото - както посочи Ясен - се вземат прекалено на сериозно.
Уинстън Чърчил е може би политикът с най-добро чувство за хумор.
Той и Дж. Бърнард Шоу никак не си били симпатични и си разменяли понякога шегички, като тази например.
Шоу пише на Чърчил:
"Моля приемете тези два билета за премиерата на новата ми пиеса. Билетите са два, може да дойдете с някой ваш приятел - ако имате такъв."
На което Чърчил отговаря:
"Много благодаря за поканата и билетите, за съжаление няма да мога да дойда на премиерата поради заетост. Но с удоволствие бих посетил някое следващо представление, ако има такова."
toly
05 Юни 2014 15:05
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Темата е интересна. Близка и по-приятна тема е с какво българския политик става за смях в очите на българите и европейците.
Dragoi
05 Юни 2014 16:38
Мнения: 6,889
От: Bulgaria
Приятно разнообразие са подобни статии. Отделно поуките и ползата за "бъдещия Исак Паси".
Докато чета, се сетих и за онзи депутат, забогатял от пестене на закуските, но дали сам си беше направил рекламата, или го бичуваха колегите?
Сигурно второто, защото самоиронията е присъща на аристократите, пък къде благородници сред избраниците с купени гласове. А каква смешка пък са "образованите", като Васко Нубиеца или Гошо Тъпото... За съжаление, няма го в днешния парламент онзи байо, двумеъровият чобанин от Брезнишко, за който споменава Никола Радев - дето цяла година заема депутатското си място, без някой да му е чул гласа, само веднъж не издъжал на дрънкалото пред себе си, ударил го с калпак по главата и пак си седнал да си доизкара мандата.
А сегашният мандат ми припомня и за едно от гениалните ни народни умотворения - как Станишко не сака на него да му е добре, а на Боко да му е зле...
Ясен Бориславов
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Dragoi
dabedabe
05 Юни 2014 17:56
Мнения: 19,395
От: Antarctica
То и Гин'ьо Ганев си се имаше за човек с чувство за хумор. Само другите могат да оценят чувството за хумор. Аз например, мисля че имам много развито чувство за хумор, ама вие как мислите? Може да не съм прав, ама мисля че гладен човек няма чувство за хумор. Като се наяде, може.
TimeAndAgain
05 Юни 2014 19:24
Мнения: 569
От: Bulgaria
Как се смеят българските политици?


Не могат да се смеят. Алчни, безскрупулни паразити - не се смеят, само стискат зъби с поредното захапано парче живо месо.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: TimeAndAgain
Добави мнение   Мнения:15 1