Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Остава да оправим и Джихадистан
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
auslander
18 Юни 2014 19:57
Мнения: 1,623
От: Bulgaria
Така, така... а защо върнахте часовника само до 2003 г.? Слугинажът през 1999 г. по-малко срамен ли беше? Или сакън да не се спомене кой отфлюродроси новия голям брат тогава?
Frontman
18 Юни 2014 19:59
Мнения: 1,165
От: Bulgaria
Г-н Терзиев, концентрирайте се върху зулумите на Сатанишев и Орешарски, и върху достойнствата на г-н Борисов и г-н Цветанов. Там Ви е силата, оставете външната политика.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Frontman
MickJagger
18 Юни 2014 20:10
Мнения: 483
От: Bulgaria
"Народното събрание разреши през 2003 г. изпращане на контингент за "стабилизиране и възстановяване" на Ирак..."

А спомня ли си някои имената на четиримата единствено достойни български патриоти, които гласуваха против изпращането на български момчета кото "пу;ечно месо" в Ирак?
Доси
18 Юни 2014 20:26
Мнения: 11,509
От: Bulgaria
Тоя клекналият на снимката бездарник къде се изгуби? Отдавна не съм го чувал да умнее по официалните СМИ... Да не харчи някъде по света спечеленото с безропотен и безгръбначен слугинаж?
T72_не_е_трактор
18 Юни 2014 21:13
Мнения: 7,821
От: Dominica
"Войната с тероризма" е под знамето на "Арамко"
комар
18 Юни 2014 21:43
Мнения: 1,910
От: Bulgaria
Хубаво, ама като е подкарал с такъв плам да осъжда миналия ни слугинаж, да беше казал поне една дума и за днешния в Украйна

И в интерес на истината, "забравена" от Терзиев, Георги Първанов поне в началото на иракската авантюра реагира спонтанно съвсем достойно -„Не приемам тази война!”, но веднага му свиха сърмите в американското посолство.
beagle
18 Юни 2014 21:49
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Не тъй, Светльо мили,
За Мамковината, това е само Хисторическо сефте...
Все неще да става Татковина, Господи мили...
gemedji
18 Юни 2014 23:00
Мнения: 3,750
От: Andorra
Никой от тях не намери национална и лична доблест дори да намекне, че водената от САЩ международна операция в Близкия изток е обречена, защото се основава на лъжи, грешна стратегия и егоистични интереси, а не на грижа за нечии човешки права и демокрация

Аха! Ще намекне! А после?
Дали след 5–6 години Терзиев така ще постави въпроса за Украина. Защото тя пък е на път да стане развъдник на .....фашизъм.
Хулиган
18 Юни 2014 23:00
Мнения: 1,969
От: Bulgaria
Георги Първанов поне в началото на иракската авантюра реагира спонтанно съвсем достойно -„Не приемам тази война!”, но веднага му свиха сърмите в американското посолство.


Историята е по-дебела от обикновено свиване на сарми.
БСП и нейният тогавашен лидер се бяха накиснали в аферата Петрол срещу храни. А-ха да се разплете скандала и като по дадена команда медиите млъкнаха, което беше сигурен признак, че американците са хванали Първанов за детеродния инструментариум.
После завоят към НАТО си дойде по реда, колкото и странно да изглеждаше възприемането на атлантическите "ценности".
Има и още една интересна подробност. Бъдещият мистър Клийн по време на аферата Петрол срещу храни беше международен секретар на БСП и малко вероятно да не е знаел за играта. Но и на него публично бяха спестени тези факти. Защо ли?
Maximus II
18 Юни 2014 23:00
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Странно, бях останал с впечатление че г-н Терзиев изповядва евроатлантическите ценности на алчния юдео-протестантски Запад? Вероятно съм грешал...
emacs
18 Юни 2014 23:16
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
Усещам аромат на рубли. Звездите ми го говорят - Някой иска да изкара някоя рубла.
auslander
18 Юни 2014 23:23
Мнения: 1,623
От: Bulgaria
Усещам аромат на рубли

Усещам аромат на thread-jacking. Но защо ли не се изненадвам, като виждам откъде идва?
Клео_
18 Юни 2014 23:26
Мнения: 861
От: Bulgaria
Усещам аромат на рубли. Звездите ми го говорят - Някой иска да изкара някоя рубла.


Така ли, емаксче? А да кажеш нещо за 3,15 млрд. долара дълг, който май не сме опростили, както се е изразил авторът. Доколкото знам става дума за онова нещо "омразен дълг", който САЩисаните изфабрикуваха като понятие и отказаха да бъде плащан на кредиторите на Ирак, барабар с нас в кюпа. Ама ти дерзай, дали в рубли или долари, платената любов си е все платена...
lisana
19 Юни 2014 00:39
Мнения: 652
От: Bulgaria
Тоя клекналият на снимката бездарник къде се изгуби? Отдавна не съм го чувал да умнее по официалните СМИ...


А как "умнееше" през 2012 г., как чистосърдечно си признаваше, че в МВнР заверяват потенциално фалшифицирани преводачески подписи...

Младенов: "Ние нямаме възможност за контрол върху процеса на превод – дали той се извършва действително от заявения от фирмата изпълнител- преводач или от студенти ..."

Ами като не знаете кой извършва преводите, защо заверявате подписите на преводачите, а? Поне направете един регистър с имената на тези преводачи, на които им заверявате подписите и нека те направо да ви изпращат преводите си в министерството, както е направило МП с нотариусите!

За практиката в МВнР да "заверяват" неизвестно чии подписи, Омбудсманът написа в годишния си доклад за 2013, че трябва незабавно да се прекрати, но Вигенин не чува. Той се е захласнал по ПАтките*, които нежно му шепнат "Повелителю наш!"

*ПА - преводаческа агенция, вид търговско дружество, сключило договор с МВнР за взаимноизгодно фалшифициране на преводачески подписи.

Из роман-петиция:
"Аплодисменти за всички външни министри на демократична България, дами и господа! И най-вече за Кристиан Вигенин - Повелителят на ПАтките!!! Толкова е скромен милият, че от юни м.г. година не смее да актуализира списъка на ощастливените от него ПАтки. Сигурно са станали хиляди! Кураж, г-н Вигенин, няма нищо срамно, Външно от 25 години се занимава с развъждане на ПАтки!

(бурни аплодисменти, хвърлят се букети цветя, летят пъстроцветни балони, хиляди влюбени ПАтки въртят трътки и отправят въздушни целувки към любимия си)"
nikolay_rs
19 Юни 2014 01:31
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Пак негативизъм, дребнотемие и неразбиране на историческия период. А именно превръщане на класата на комунистическите велможи в уважаван капиталистически елит, или поне в робовладелци. Я питай Цветелинка, Моника, Пеевски, Боко, Станиш и Иринка Бокова провалили ли сме се аджеба. Ни най-малко. Ако не участвахме в тия на пръв поглед безсмислени мисии, щяха ли да ни оставят да си царуваме, като верни васали? А кажи де. Щяха ли.
Mitev
19 Юни 2014 08:17
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Остава да оправим и Джихадистан


Терзиев добре поставя въпроса преди да са се наврели между шамарите българските "политици" и да решат отново да пращат български мъже и жени за пушечно месо в Ирак.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mitev
Mrx++
19 Юни 2014 08:19
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Г-н Терзиев, концентрирайте се върху зулумите на Сатанишев и Орешарски, и върху достойнствата на г-н Борисов и г-н Цветанов. Там Ви е силата, оставете външната политика.
Това е най-силната и най-точна статия на Терзиев. Нещо да кажеш по същество срещу нея. А за золумите на нашите политици във вътрешната политика има кой да пише.
А, че американците се оплетоха, като патета в конци с техните престъпления е ясно. Където са провели агресиванта си политика, са оставили за десетилетия хаос и терор. Те са, които създадоха ислямския тероризъм със смъкването на секулярни управнеци и на тяхното място идват изслямски фундам,енталисти. В Иран през 50-те смъкнаха и убиха демократично избрания премиер Мосадех и сложиха своето протеже шан-ин-шаха, който беше смъкнат с ислямската революция. В Афганистан се намесиха и създадоха мухахаджините, като ги обявиха за "борци за свобода", от там се пръкнаха и талибаните и "Ал Каида" и целия ислямски спектър от ислямски терористични организации.. В Ирак махнаха Садам, който със здрава ръка държеше страната цяла - една страна, която се състои от 3 части - шиити, сунити и кюрди. В Либия, в Египет, в Сирия САЩ поддържат исллямисти, но Асад хубаво ги удари и сега те се насочиха към Ирак. В Украйна САЩ и Западна Европа поддържат фашизоидите-майданци. Ей тази политика поддържат и нашите ибрикчии - и Паси и Калфин и Станишев и Първанов и Боко с неговия Николайчо и Вегенин.
lisana
19 Юни 2014 08:22
Мнения: 652
От: Bulgaria
nikolay_rs,

"... или поне рабовладелски"


lisana
19 Юни 2014 08:25
Мнения: 652
От: Bulgaria
Mrx++

Това е най-силната и най-точна статия на Терзиев.


Fafner
19 Юни 2014 08:26
Мнения: 506
От: Bulgaria
"…България също плати висока цена, като даде 13 убити и 80 ранени. За пет години от 2003 до 2008 г. тя извъртя 11 контингента в Ирак с 3367 души и похарчи за тях над 155 млн. лева. Отделно опрости на Ирак 3,15 млрд. долара дълг, като се съгласи да й бъдат върнати само 360 млн. долара през 2008 г. Така спрямо военните и финансовите си възможности тя се оказа един от най-щедрите донори в света на кръв и пари за една нечестна кауза. Сделката бе разбираема - това бе цената за приемането й в НАТО, но едва ли ще се гордее с нея…"
От каква ли гледна точка е разбираема сделката? Що за сделка е да платиш за нещо, което не искаш? Някой да е питал българите дали искат в НАТО? Не, защото знаеха отговора.
аменеменема
19 Юни 2014 08:48
Мнения: 9,138
От: Bulgaria
Усещам аромат на рубли.
Не се напрягай толкова, че се усеща „аромат“ на серни съединения от гащи.
Добави мнение   Мнения:32 Страница 1 от 2 1 2 Следваща