Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Днешните ми думи за Пеевски ще ми струват скъпо
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:43 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Ловкия
26 Юни 2014 20:09
Мнения: 56,087
От: Ghana
Тонтон МаКутев в целия му блясък!
posledna
26 Юни 2014 20:20
Мнения: 4,721
От: Bulgaria
Убеден съм, че днешните ми думи към Пеевски със сигурност ще ми струват скъпо - медийно, в публичното пространство. Не го направих случайно, смятам все пак, че трябва да имаме смелостта в момента, когато това е възможно, да се говори откровено. Сега в България е важно да се казват нещата, ние сме на кръстопът.
"А Дон Кихот, прегърнал здраво чашата.....

И тъй загубил в сетен дъх доверие
започнах да разпитвам плахо хората:
къде започва пътят към надеждата
и свършва кръстопътят на умората?"
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: posledna
Патагонец
26 Юни 2014 20:36
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
От тази гледна точка аз нямам нищо против Делян Пеевски и не искам да превръщам този човек в някакъв демон на държавата, но смятам, че позицията му на смесване на държавна и икономическа власт е вредна и опасна за държавата.

А, и откога това! Преди една година как беше?
Но иначе се подигравахте на протестиращите, а сега признавате, че са били прави.
alin
26 Юни 2014 20:43
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
А, и откога това! Преди една година как беше?

А-а, Кютев никога не бил подкрепял катарзиса на Пеевски. Гласувал бил за него, ама с отвращение.
Червен_Боклук
26 Юни 2014 20:55
Мнения: 362
От: Moldova, Republic of
Защо протестиращите не протестират?
Ultrasinia
26 Юни 2014 21:09
Мнения: 67
От: Bulgaria
Късно е либе за китка, мандалото лопна. Гнусната червена сган ще понесе в пълен размер всички негативи на туй, че се онождаше с престъпната организация ДПС и лично с нейния представител Пеевски.

P.S. Абе защо все така става при управлението на БСП, че населението се втурва да си тегли влоговете от банките, както можем да наблюдаваме, че става тъкмо в момента?
Slava
26 Юни 2014 21:11
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
замрази възрастта за пенсиониране, даде коледни надбавки, вдигна майчинските и детските, цената на тока и свърши още куп други полезни социални неща.

Възрастта за пенсиониране ще се вдигне, неизбежно е, колкото и да не ни се иска.
Коледни надбавки тази година няма да има, през следващата - също.
Вдигнатите майчински и детски са жълти стотинки.
Цената на тока не само, че ще се вдигне, но ще е и повод за нови протести
Сред купа "други полезни социални неща" не открих нито едно обществено полезно.
За Пеевски, чието съществуване било вредно, Кутев си гласувал без никакво притеснение за вредност по отношение на държавата.
Apolitichen
26 Юни 2014 21:18
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
опитите няма да успеят
Е, първият вече успя - блокирани са средства на фирми и граждани.
БНБ в комплект с ДАНС и прокуратурата може да удържи ситуацията
Може или удържа? Аз като не зная, си мълча. По-добре е отколкото глупави предположения.
Сигналите, които държавата подаде
Държавата на кого ги подава тия сигнали? На Мая Сигналчик!? Аман от "ясни знаци и силни сигнали"!
национализацията на практика на КТБ ни дават сигурност
На кого дават сигурност? На собствениците или на кльопачите-политици, седнали на чужда софра?
Тоест споменаването на лица винаги води до ситуация те да започнат да отричат
Обикновено, на "седенките" сте споменава тоя или оня. При управлението (на държава, общество, фирма), отговорностите/вините се доказват. Като нямаш доказателства, не разправяй глупости.
стремеж към деструкция, към сваляне на държавността.
Едни хора искат само свалянето на правителството, не закриването на държавата. Други пък си играят с държавността като я подлагат на катарзис, било със закона за ДАНС, било с изборния кодекс. Но най-силно от вътре им идва да раздават еднократни помощи безотчетно.
зависимостите, в които попада държавата
Тя, държавата сама не попада. Управлението на държавата я вкарва в зависимости. Или г-н Кутев не е от това упраление!?
гласувах .... Което беше единственото възможно като поведение.
Инстинкт за самосъхранение или просто липса на държавническо мислене, цели, приоритети и въображение?
Дотук четох. Много се дразня от калпавата пропаганда. Само загуби-време е. Като ще даваш интервю, обмисли го! Какво казваш на хората!? Нали всеки народен представител има сътрудници. Не са сложени да споделят "депутатските кюфтета", а да помагат така, че да не се стига после до катарзиси или до измерване на цената на думите към този или онзи.
67AF
26 Юни 2014 21:33
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
- За номинацията му за шеф на ДАНС и за последното предложение на ДПС за новия министър на екологията гласувах по един и същи начин - в групата "против", а в пленарната зала - с групата ("за" - бел. ред.). Което беше единственото възможно като поведение. Аз не искам да демонизирам Пеевски.

Въх, не думай! И защо така, пистолет някой беше опрял в гърбовете на гласувалите "за"? Стефан Данаилов поне рече "срамувам се", но май беше единствен.
Firmin
26 Юни 2014 21:34
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
- Защо чак сега прозряхте и заговорихте на глас, че "берете горчивите плодове на самото съществуване на Пеевски"?

- Не е чак сега. Аз съм говорил и преди за Пеевски на глас. В позиция, в която един човек има мощна медийна империя, отношението към него е много по-внимателно от всеки политик. Убеден съм, че днешните ми думи към Пеевски със сигурност ще ми струват скъпо - медийно, в публичното пространство. Не го направих случайно, смятам все пак, че трябва да имаме смелостта в момента, когато това е възможно, да се говори откровено. Сега в България е важно да се казват нещата, ние сме на кръстопът. Действително държавата е в ситуация, в която доста хора имат, как да го кажа, стремеж към деструкция, към сваляне на държавността. Затова е важно точно в момента да се казват нещата с истинските имена. Знам, че всички политици по принцип избягват да говорят срещу хора, които имат не една, а няколко медии. Но пък за съжаление зависимостите, в които попада държавата, се опитват да се преформулират в момента и малко по-откровеният разговор се надявам да затрудни вредното действие оттук нататък.


Срам бе, Антоне, срам имаш ли ти? Ти си човекът, който партията е натоварила за работата с медиите. А ни изповядваш, че си един медиен ... страхливец, конформист, опортюнист и нагаждач. Имаш смелост, когато е възможно, тогава говориш откровено? А когато е невъзможно бе, драги? Тогава на кого оставяш откровеността?

А дали пък ... А дали пък не хитрееш, а? Оттук нататък всеки, който постави въпроса за ТВОЯТА персонална отговорност, ще бъде посочен от теб като инструмент на отмъщението на Пеевски. Колко удобно!

Колкото до партията, прав си. Трябва да се внимава. Някои впили се кърлежи ще трябва да вадим внимателно - без да им откъсваме главите.
Apolitichen
26 Юни 2014 21:49
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Сред купа "други полезни социални неща" не открих нито едно обществено полезно.
Първо, тези "полезни неща" не са верни. Възрастта за пенсиониране не беше замразена, а снижена. Големият проблем на пенсионната система по отношение на възрастта не е пенсионирането на 60 или 63 г., а пенсионирането с недостатъчен трудов стаж, било поради инвалидност или стимулирано с различни привилегии (катигория труд). Вдигането на възрастта за пенсиониране, особено ако е рязко (както то догодина ще го правят), що доведе до по-висока безработица.
даде коледни надбавки
Даде на половината пенсионери, на по-малката половина (1 млн. души), на другите не даде (1.4 млн. души). С което заличи принципа на осигурителния принос - сегашното увеличение на пенсиите (3-4 лв. месечно) на годишна база е по-малко от "коледната надбавка" (50 лв.). Ако няма да се спазва този принцип, да го отменят със закон. Кел файда от "швейцарсокот правило", когато социалния министър всеки месец с врътливи движения го подменя.
вдигна майчинските и детските
Вдигна детските само за второ дете, нейде 200 хил. деца. Другите, един милион, са у "фризера" с 30 лв. Друг въпрос дали това е най-добрата политика за справяне с демографската криза (обещаваха семейно подоходно облагане). А като вдигна майчинските, въпреки че 2013 г. е с най-ниска раждаемост след 1998 г., фондът за майчинските отиде на дефицит с над 36 млн. лв. Сиреч грешни сметки, отвсякъде.
вдигна майчинските и детските, цената на тока
Корнелия Нинова твърдеше, че са свалили цената на тока и от всичките обещания оставало само да изпълнят разкриването на 250 хил. работни места, но имало време до края на мандата. Вярно е, че цената на тока падна с около 3 лв. месечно, но привилегиите за "вятърничавата енергия" останаха. Тая политика образува "дупка" между НЕК и електроразпределителните дружества и ... държавата пак биде поставена в зависимост от чуждо решение (ЕК, преди това са съдилищата).
други полезни социални неща.
Когато ЕК забрани на фонд "Тютюнопроизводство" допълнително да субсидира (освен заложените 110 млн. лв.) тютюнопроизводителите, Адемов раздаде "великденски помощи". Крайната печалба, от маржа в цените, отиде в търговците, Булгартабак, който в момента е една от ябълките на раздора.
Братя Стругацки
26 Юни 2014 21:52
Мнения: 6,644
От: Russian Federation
"За номинацията му за шеф на ДАНС и за последното предложение на ДПС за новия министър на екологията гласувах по един и същи начин - в групата "против", а в пленарната зала - с групата."
Все едно чета протоколите от заседанията на бившата ВАК - членовете на съвета се изказват положително за кандидата, ама на тайното гласуване са против.
Та и този титан на мисълта (завършил художествената академия, преди да стане депутат е бил в управата на ЧЕЗ) е същият мислител.
Асол
26 Юни 2014 21:54
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
"А Дон Кихот, прегърнал здраво чашата.....


Това е по-важната част - всъщност - най-важната


А дон Кихот прегърнал смело чашата, в кръчмата спореше с неверници,
които го закачаха от масите, че днес дори в музея няма мелници

Натисни тук

Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Асол
g_ringo
26 Юни 2014 21:55
Мнения: 1,047
От: 0
Споко бе, хора ! Какво сте се разпенявили ? Ей на, след някой и друг месец - избори и БОЙКО ВЕЛИКИ НА БЯЛ КОН. Тогава ще четете само негови мисли, на Цецо Му и ще се умилявате ....
Apolitichen
26 Юни 2014 22:03
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
след някой и друг месец - избори
Да бе, ще извадим пироните, но дупките у държавната врата остават. После ... нови пирони.
g_ringo
26 Юни 2014 22:07
Мнения: 1,047
От: 0
Мииии .... Най-простото решение (да не остават дупки) е, очевидно, да не се вадят пироните. Това, ако не сме убедени как ще запушим дупките.
Apolitichen
26 Юни 2014 22:14
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
В приказката е, че за всяка злина се забива пирон, а за всяка добрина се вади. Да ги оставим пироните във вратата, значи да не се опитваме да бъдем по-добри или поне добри.
67AF
26 Юни 2014 22:33
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
В приказката е, че за всяка злина се забива пирон, а за всяка добрина се вади. Да ги оставим пироните във вратата, значи да не се опитваме да бъдем по-добри или поне добри.

Грешни мисли ме споходиха, аз се сетих за стар неприличен виц с тази врата. Дето момъкът рекъл на съседа, ако види нещо подозрително в дома му, да забива по един пирон във вратата му. Връща се, на вратата два пирона. Е, казва си, два нищо не е, щастлив прегръща вярната съпруга и казва, как мина, сигурно без приключения. О, изобщо нямаше проблеми, само някакъв идиот все ми ковеше пирони по вратата, две смених, тази е третата!
Та, да не сме стигнали до момента за смяна на врата, а?
T72_не_е_трактор
26 Юни 2014 22:35
Мнения: 7,821
От: Dominica
Кутев куасик
Сократ-май
26 Юни 2014 23:05
Мнения: 30,841
От: Bulgaria
Убеден съм, че днешните ми думи към Пеевски със сигурност ще ми струват скъпо

Бюрека беше по-театрален: Аз знам, че няма да ме оставят да доживея до утре!
emacs
26 Юни 2014 23:06
Мнения: 7,577
От: Bulgaria
това, което виждам през последните няколко месеца, е точно обратното - той в момента е обладан от пожертвователно желание да свърши работата така, както трябва


Tова ме подсети за лафа за работата, кучето и нивата....
Добави мнение   Мнения:43 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща