Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Халифът като Антихрист
Добави мнение   Мнения:4 1
Mrx++
18 Юли 2014 08:21
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Филип Дженкинс е американски професор по история и ръководи програмата Исторически изследвания на религията в университета "Бейлър", щата Тексас.
Този хисторик писал, писал и нищо ненаписал за ролята на САЩ и Запада в цялата тази какафония. Те непрекъснато създаваха ислямистки движения, като се започне от Афганистан,където въоръжиха мужахаджините и се стигне до премахването на светските лидери Мусадех, Кармал, Садам, Кадафи и др., които бяха преграда за радикалния ислям. Едностранното поддържане на Израел също налива масло в огъня. Глупавата идея, че западен тип демокрация може да се установи в тези държави, впрочем прикрива ламтежа за природните им богатства. Държави, раздирани от племенни и религиозни вражди могат да бъдат управлявани само от диктатори. Това не им влиза в главите на американските политици.
tatyana1
18 Юли 2014 11:34
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Това ми прилича на пожелателно мислене.
Снегорин
18 Юли 2014 15:54
Мнения: 11
От: Aruba
МРХ++, все едно слушам 3 годишно дете, което знае само една песничка.

Статията засяга напълно различна тема, сама по себе си изключително отдалечена от вмешателствата на Запада, Израел, Иран или Русия. Набързо описва бъдещето на една такава организация и невъзмножността и да изпълни собствените си идеи.

Авторът въобще не коментира (поне в този отрязък) кой, защо и как я е създал. Всичко остава извън темата, която се развива изключително след създаването на групировката.

eklesiast
23 Юли 2014 14:16
Мнения: 1,462
От: Holy See (Vatican City State)
Те всички са провалени държави. Единственото решение на джахилия



е пълното приемане на шариата,



ислямското законодателство, което урежда всички аспекти на живота и обществото. Още по-унищожителна е била идеята му, че повечето мюсюлмани по света не са всъщност автентични правоверни. Всъщност те са безбожници или вероотстъпници и трябва да бъдат признати за такива в процеса на такфир - изключване от вярата.


Ислямското законодателство е взето от библейското законодателство, което наистина "урежда всички аспекти на живота"! 10-те Божи заповеди са Конституция на цялото човечество, за всички времена. И мюсюлмани и християни грешат, тъй като не разбират вседостатъчността на това законодателство.
Нарушаването на Божията воля, дефинирана чрез Закона Му, се нарича грях. Наистина това е отстъпление от вярата, което си е безбожие.
Затова държавите се провалят и случая с България не е изключение.
Приемането и изпълнението на Божието законодателство се нарича ТЕОКРАЦИЯ!/Божие управление, пряко или чрез пророци, които са изявители на волята Му/

Светът се нуждае от теокрация!
Боже, пази България!
Добави мнение   Мнения:4 1