Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Актуализация на бюджета все пак няма да има
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Предишна Страница 2 от 2 1 2
drenski
30 Юли 2014 21:51
Мнения: 2,615
От: Bulgaria
Няма нужда да безпокоите Ленин с нашите проблеми. Това е било ясно още на Петко Каравелов - " Финансите на държавата ще се оправят,когато на всяка върба увисне по един чорбаджия."
mi6osp2
30 Юли 2014 22:08
Мнения: 88
От: Bulgaria
Инициативата на ДПС и ГерБ за прекрояване на бюджета бе обречена: за да се проведе второ четене на закона за актуализация на бюджета , парламентът трябваше да заседава поне ден след като е приключил , а евентуална промяна решението за датата на приключване работата на НС трябваше да бъде гласувана поне два дни след като е приключил .
aver4e
30 Юли 2014 22:09
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
Предполагам че искате Бялата книга да се базира на Държавната статистика ?
Stern
30 Юли 2014 22:17
Мнения: 10,462
От: Bulgaria
Това, че Боко обърна палачинката не е новина.
Това, че, поне от кумова срама, можеше да се оправдае, че е размислил, че не иска да товари държавата с ненужни кредити, но Боко няма да е Боко, ако не се изтъкне и то по-възможно най-олигофренския начин - били го обидили и затова спира актуализацията (нали помните - не ме ядосвайте, че ще разреша шистовия газ).
Обаче се питам как тетка Цецка, Мента, Деси, Мозъка, Делянчо, след като часове наред описваха апокалиптични картини за състоянието на страната, как болни ще умират по улуците, та как сега няма да влязат да гласуват актуализацията? нали са народни представители, нали служат на хората, нали без актулизация държавата полита в пропастта? Как така ще я оставят?
Ами онуй? Колко възторжено приветства актуализацията, срещу която бяха лошите цоциалисти? Сега още по-възторжено ли ще приветства отмяната й?
Ех да имахме и журналисти да зададат тези въпроси към гореспоменатите.
Evasion
30 Юли 2014 22:18
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Позицията на Б. Б. отново е в динамично равновесие. за което виновен, естествено, е Иван Й. Костов от с. Драгалевци, Софийско.
PARAGRAF22
30 Юли 2014 22:44
Мнения: 1,054
От: Bulgaria
Обърнете внимание на снимката ! http://www.mignews.info/koalitsiyata-gerb-dps-odobri-aktualizatsiyata-na-byudzheta/
vvatkov
30 Юли 2014 23:44
Мнения: 6,767
От: Bulgaria
Местан се нада на развитие на ситуацията, да размисли, не каза кой, дано се сетим. Нищо чудно развъртането на ситуацията да продължи завъртайки се до пълна окръжност (360 градуса) Виж в ТУШ засилката.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: vvatkov
aldycrown
31 Юли 2014 01:15
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Актуализация на бюджета все пак няма да има
ГЕРБ оттегли подкрепата си, за да не бъде обвинена в съглашателство с ДПС. Дупката в хазната само за месец е нараснала със 100 млн. лв.


Аре бе, няма да има? До 4 август има бооол време, а Боко е известен сребролюбец. Днес с интерес гледах и слушах проф. Христина Вучева в предаването "Още от деня" в БНТ. За пореден път проф. Вучева показа с ЧИСЛА несъстоятелността на искането за актуализация на бюджета по никое време. Като добавим и настояванията на Мижитурката за разширени пълномощия на Служебния кабинет в посока взимане на пари на ангро за пилеене също на ангро и наистина стигаме до въпроса КОЙ??, който постави и иначе кротката и ограничаваща се строго във финансовата област професорка. И постави по неприлично деликатен начин въпрос към гангстерите, обсебили държавата, за задкулисните причини, които са водещи в тия промени по никое време. Въпреки пределно ясния начин на изразяване, простолюдието, т.е. народът вече успя да я нарече "червена бабушкера"...

http://bnt.bg/predavanyia/oshte-ot-denya/ochakvajte-oshte-ot-denya-30-yuli-2014
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: aldycrown
Engels
31 Юли 2014 02:14
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
Доколкото съм запознат нашата здравна система е подобна на английската.

Зле си запознат.
Дедовите
31 Юли 2014 06:20
Мнения: 210
От: Turkmenistan
За пореден път тиквенски номера - смяна на позицията на 180 градуса. С това Боко да защитава пламенно противоположни тези сме свикнали, но как ли се чувстват слугинажите му, които дадоха маса интервюта в заюита на актуализиацията, вкл. и минути преди обявяването на новата "генерална линия"?
Пенчо бре
31 Юли 2014 07:55
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Вчера любимата министърка на партията на Борисов (по друг начин е смешно да бъде наричана), Лиляна Павлова обясни технологията на вземане на решение, обратно на защитаваната позиция от предишния ден, а именно събрали се рано сутринта и най-демократично взели единодушно решение, което Борисов после само огласил. Е със свойствената му доза емоционалност. После тя разказа, как Орешарски казал, едва ли не, че държавата е фалирала. Последното потвърждава истиността на предишните 'и думи. Както казваше друг един Борисов, царят, "Вервайте ми!".
dachi
31 Юли 2014 07:55
Мнения: 161
От: Bulgaria
А дали ако дадат още 225 милиона на НЗОК нещо ще се подобри за пациентите, можете да си отговорите сами. Е, хайде да ви помогна: НЕ!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Няма да се подобри,но няма и да се влоши.Но като касата свърши парите през септември,тогава ще се наложи болните да си плащат лечението в болниците.И то не по цени касиерски,а по цени пазарни.И тогава друга песен ще запеете.
noooo
31 Юли 2014 09:02
Мнения: 5,158
От: Bulgaria
НЗОК е бездънна яма. За шест години имат близо два пъти увеличение на бюджета, а парите пак не стигат. Сега искат над 300 милиона. Ще им ги дадат, но със сигурност в края на годината ще ревнат отново за пари.
MadPearl
31 Юли 2014 09:33
Мнения: 428
От: Bulgaria
Не е хубаво да се спекулира с трагедията на хората пряко зависими за здравето си от Здравната Каса.
Лошото в случая е, че наистина е черна дупка. Как така никой не направи реформа, като лиши здравната каса от монопол и позволи на други икономически субекти да функционират като чатни такива.
Maximus II
31 Юли 2014 09:36
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
Ето резултаът от "здравната реформа" на Иван Костов и Илко Семерджиев: лекуват се по-малко население, с ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ПАРИ в сравнение с преди реформата, много са изпаднали от системата, недостиг на лекари и среден персонал.
Плачевни резултати от гледна точка на пазарната икономика, но Института за Пазарна Икономика мълчи по въпроса, не направиха нито един анализ! А уж невидимата ръка на пазара решавала всички проблеми?!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Maximus II
ИлияНиколов
31 Юли 2014 09:58
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Не всички се осигуряват срещу болест, но всички без изключение тичат при лекар, когато се разболеят. Включително и неосигурените. А лекарите не могат да ги върнат, защото са неосигурени, длъжни са да окажат лекарска помощ.
aldycrown
31 Юли 2014 10:45
Мнения: 7,421
От: Bulgaria
Maximus II
31 Юли 2014 09:36

Ето резултаът от "здравната реформа" на Иван Костов и Илко Семерджиев: лекуват се по-малко население, с ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ПАРИ в сравнение с преди реформата, много са изпаднали от системата, недостиг на лекари и среден персонал.


Добре де, Костов и Илко Семерджиев не бяха ли сътворили това преди 15 години? Оттогава досега само кръгли идиоти ли са ни "управлявали" или просто ни е грабила една разюздана гангстерска банда, която пет пари не е давала за обикновените хора? Като се съди по последните изпълнения около грабежа на една частна банка с помощта на държавни органи, "актуализацията" на бюджета, която трябва да покрие загубите на "някои" вложители, подписването на "празен чек" на служебното правителство и специалните му права, става повече от ясно, че май е вярно второто - години наред ни гази гангстерска банда, а ни убеждават, че това е демокрацията.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: aldycrown
boby1945
31 Юли 2014 16:16
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
Споко, в "ДУПКАТА" 50% са дължимите от ЕК, но неясно защо не преведени пари.....
Щото и ние, кано преведем вноската от 950 000 000 лева, по тертипа на ЕК, дупката става дупчица, и даже ставаме с профицитен бюджет.....
boby1945
31 Юли 2014 16:23
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
Добре де, Костов и Илко Семерджиев не бяха ли сътворили това преди 15 години? Оттогава досега само кръгли идиоти ли са ни "управлявали"

По съществото на темата, здравна реформа в България, кръгли идиоти са двамцата Костов и Илко Семерджиев, които с реформата си сътвориха каца без дъно, при което кацата така е конструирана, че не може да се сложи дъно, даже и да искаш
Щото има каци, които случайно са си загубили дъното и майстор може да им инсталира ново дънце.....

Ако не ти е ясно защо, питай, ще те светна!!!
galfonizator
31 Юли 2014 22:59
Мнения: 1,286
От: Bulgaria
Ей, а сапикясайте се, бе! 24 години ревахте колко лошо нещо било държавата, какъв лош стопанин, как не трябвало по никакъв начин да се намесва на всемогъщия, всевиждащ и всеможещ пазар... Невидимата му ръка стигала навсякъде, разрешавала по естествен път всички проблеми...Ама като усетите дебелия (простете за натурализма) и веднага почвате да викате държавата. Държавата да гарантира на главния мултак милиончетата в КТБ, държавата да плати съсипаните от наводненията къщи, държавата да лекува хронично болните, държавата да осигури работа по специалността на отрочетата ви, завършили виШо и защитили PhD относно влиянието на слънчевата радиация върху менструацията у кокошките? Е що? Нали трябваше държавата да седи гузно в ъгъла като абсолютно равнопоставен икономически субект и да се срамува, задето толкоз време се е налагала над "честния частник" (егати оксиморона) Ако Веждичката ще се стреля, да ми се обади за патрони, с радост ще му дам, който ще умира на улицата, да умира, ще го погребем човешки, не сме Ленинград през блокадата. И да продължаваме нататък по светлия и хуманен път на либерализма...
Добави мнение   Мнения:41 Предишна Страница 2 от 2 1 2