Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Проблем с правилата
  Мнения:6 1
жана д`арк
04 Авг 2014 09:33
Мнения: 26,641
От: Bulgaria
Уважаема Сибил, всеки от участниците във форума още при регистрацията си приема да спазва установените от редакцията правила. Те са написани достъпно и разбираемо за всеки грамотен човек, проблемите са свързани с тяхното прилагане, което в последните месеци става все по-неразбираемо и често буди недоумение и в непредубедените. Всеки от нас може да спазва правилата само относно това, което той лично е написал, по-широката преценка принадлежи на модератора. По презумпция той винаги е прав и с него не се спори. Затова предупреждавам - в момента не споря, а искам да ми отговорите дали правилата се отнасят за всички участници във форума, и ако не, да ни посочите поименно изключенията. В противен случай поставяте голяма част от форумците в неведение какво точно се случва, защо за далеч по-леки прегрешения някои получават дълъг бан, а други въпреки безобразното си поведение, не получават никаква санкция. Аз мисля, че е необходимо освен правила, да има и прозрачност при тяхното прилагане. В противен случай тяхното наличие само ни подвежда, че всички сме равнопоставени.
Благодаря предварително!
пил_и_пял
05 Авг 2014 14:14
Мнения: 4,790
От: Georgia
защо за далеч по-леки прегрешения някои получават дълъг бан, а други въпреки безобразното си поведение, не получават никаква санкция.
Без примери няма да мине. One man's terrorist is another man's freedom fighter.
ceckocvetanov
05 Авг 2014 14:21
Мнения: 1,456
От: Albania
В противен случай тяхното наличие само ни подвежда, че всички сме равнопоставени.

Може ли допълнение/модификация към въпроса на Жана?
Май ще е достатъчно прозрачно, просто ако се обявят никовете на модераторите в този форум.
Ама всичките - не е ли коректно?
Justinian2
05 Авг 2014 14:25
Мнения: 8,033
От: Antigua and Barbuda
Жана , вие сте юрист. Живеете в Република България... А поставяте такива наивни въпроси , не мога да повярвам !
проф. дървингов
05 Авг 2014 17:43
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Май ще е достатъчно прозрачно, просто ако се обявят никовете на модераторите в този форум.
Цецко, много дълго време тук на нашите питания отговаряше sybil, ние приехме, че е дама, това наше допускане не е опровергано.
Около банковите баталии и рестрикциите на закона, под някои от статиите, свързани с КТБ се обявиха барем още двама за модератори (не им помня имената) - може да ги познаеш по това, че бяха оцветени в ярко оранжево.

sybil
05 Авг 2014 17:55
Мнения: 979
От: Bulgaria

Всички тези неща са били коментирани неведнъж, но ги обобщавам:
1. Форумът има един модератор - индикирано в излизащия в зелено ник.
2. Санкции се налагат спрямо тежестта на нарушението/броя нарушения и това дали има предходни санкции, дали са за същото провинение и прочее.
3. Многократно е коментирано от мен в тази секция, както и на мейли, че неясни намеци за насправедливости или нарушения, които не са накзани, следва да се придружават с примери, които да бъдат разгледани и преценени, в случай, че по някаква причина са пропуснати от модератора. Очевидно несъобразяване с това и подмятане на неясни обвинения Е спорене и заяждане, така че моля ползвайте коректно секция Помощ - с конкретен сигнал, ако смятате, че виждате нарушения. Аз не съм участник в този форум, никога не съм била, не познавам участниците в него и съображенията ми са свързани с правилата и реда във форума. Личните пристрастия често проличават в оплакванията тук като защитаване на определени потребители или сигнализиране за точно определени други - явни прояви на симпатии или конфронтации. Ако конкретен потребител също така има питания за собственото си наказания, следва лично да ги отправи по мейл.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sybil
  Мнения:6 1