Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Подозрително много новорегистрирани без нито едно мнение
Отиди на страница:
  Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2
бавно загряващ
15 Авг 2014 14:32
Мнения: 1,114
От: Bulgaria
Очевидно току-що появилата се SvSophiа е фалшива – броят на нейните мнения е 1. А на fenomen бих препоръчал да не се произнася за неща, които не знае. Например какво пречи да съм трудещ се, който в момента ползва отпуск, или пък пенсионер?

Ганий е реагирал по-бързо от мене на фалшификацията, та затова е станало повторение!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: бавно загряващ
ceckocvetanov
15 Авг 2014 14:39
Мнения: 1,456
От: Albania
или колко е 8 по 7.

Е, не мой сте толкова безсърдечни!
ceckocvetanov
15 Авг 2014 14:44
Мнения: 1,456
От: Albania
Мой познат наскоро ми разправяше правдоподобна история. На конкурс за катаджии за 3 места са подадени ~700 молби.
Явно няма как да се интервюират всички и администратора провел няколко блиц препитвания за отсейване на матряла.
На първото отпаднали около 160 бройки. Въпросът бил - да се напише цялата БГ азбука от А до Я!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ceckocvetanov
проф. дървингов
15 Авг 2014 14:54
Мнения: 14,308
От: Bulgaria
Имам идея, споделям е, кажете сега дали ще сработи - разрешава се регистрация на никове, написани само на латиница или само на кирилица, отказва се регистрация на никове, съдържащи знаци на кирилица И латиница - критекувайте, сега ви е паднало.
бавно загряващ
15 Авг 2014 15:30
Мнения: 1,114
От: Bulgaria
Идеята на проф. дървингов беше предложена и от друг читател, но в момента не си спомням кой беше. Осъществяването й би отстранило възможността за нови фалшификации от вида, който наблюдаваме напоследък. Възможност за фалшификация остава само при вече съществуващи никове, ако има такива, в които са налице и букви от кирилицата, и букви от латиницата, и е налице някоя от следните две особености: а) всички налични в ника букви от кирилицата са графически еднакви с букви от латиницата и след заменянето им с тях се получава ник, който е свободен; б) всички налични в ника букви от латиницата са графически еднакви с букви от кирилицата и след заменянето им с тях се получава ник, който е свободен. Предполагам, че ако такива никове изобщо са били регистрирани до момента, те ще са изключително малко на брой.
Добавка. В предпоследното от горните изречения има неточност, която съм поправил на 18 август в същата тема.
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: бавно загряващ
sybil
15 Авг 2014 15:38
Мнения: 979
От: Bulgaria

Както писах, обмислят се от известно време опции за по-стриктен конрол над регистрациите. Вече имам информация, че по това се работи и докато тече работата по тези промени във форума новите регистрации временно ще бъдат спрени.

Разбира се, призовавам да сигнализирате тук за всяка нередност, на която се натъкнете, и благодаря предварително!


бавно загряващ
15 Авг 2014 16:19
Мнения: 1,114
От: Bulgaria
Сред регистрираните до момента никове намерих два, които съдържат както букви от кирилицата, така и от латиницата, и освен това имат особеността б) от предходното ми мнение. Те са следните: Др.Paдул (Pa е на латиница) и aданая (първата буква е на латиница). Никът Др.Paдул е регистриран толкова отдавна, че всички цифри в сведенията за датата на регистрирането му са нули, а никът aданая – през 2013 г.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бавно загряващ
бавно загряващ
15 Авг 2014 17:32
Мнения: 1,114
От: Bulgaria
Написал съм в едно от мненията си по-горе, че идеята на проф. дървингов е била предложена и от друг читател. Това се оказа не съвсем точно, защото въпросният друг читател е изказал една по-крайна идея. А именно, в мнение след статията „Хирошима“ читателят браун на 6 август в 10:51 часа е написал следното: „Гнусни манипулатори, правилно наречени кърлежи! НО! Според мен има лесен начин бота да се справи с такива. Заличават се ВСИЧКИ никове с комбинация от латински и кирилски букви. Не се допуска за в бъдеще тази комбинация в никовете. Е, ще изпищи и някой добросъвестен форумец, но си заслужава пререгистрацията.“ Т.е. той предлага не само да не се регистрират нови никове, които съдържат както латински, така и кирилски букви, но и да се заличат всички стари такива. Ако това се направи, биха пострадали например двамата потребители, за които споменах в предходното си мнение.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: бавно загряващ
бавно загряващ
18 Авг 2014 10:29
Мнения: 1,114
От: Bulgaria
На 15 август в 15:30 часа, обсъждайки една идея на проф. дървингов, съм написал следното:
Възможност за фалшификация остава само при вече съществуващи никове, ако има такива, в които са налице и букви от кирилицата, и букви от латиницата, и е налице някоя от следните две особености: а) всички налични в ника букви от кирилицата са графически еднакви с букви от латиницата и след заменянето им с тях се получава ник, който е свободен; б) всички налични в ника букви от латиницата са графически еднакви с букви от кирилицата и след заменянето им с тях се получава ник, който е свободен.
Днес забелязах, че това мое твърдение не е вярно. Например има регистриран ник ааааа, в който всички букви са на кирилица, и той може да бъде фалшифициран чрез замяната им с латински a, тъй като никът, който би се получил по този начин, е свободен. Един начин за коригиране на грешката, която съм допуснал, е да се пропусне думата „само“, а друг е да се пропусне частта „са налице и букви от кирилицата, и букви от латиницата, и“ (разбира се, както показват дадените от мене примери, уговорката „ако има такива“ също може да се пропусне). Моля да бъда извинен за недоглеждането.
67AF
18 Авг 2014 22:49
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Предлагам във форумът да участват само лица намиращи се на територията на Република България и Руската Федерация или които имат ВПН излаз през същите държави.

Вай, отидоха на кино и Барбадос, и Аруба!
Я, колко любопитно! Преди мъничко тук имаше едно мнение, на Жечко, което аз цитирах, а то взе, че изчезна!
Помощ
Подозрително много новорегистрирани без нито едно мнение Мнения: 31
Видяна: 777 Последно отговорил: Jecko
на 2014-08-18 22:38:33
от бавно загряващ на 13 August, 2014г. - 11:08:422

Как стават тези фокуси?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: 67AF
Хектар
19 Авг 2014 04:48
Мнения: 89
От: Iran, Islamic Republic of
Как стават тези фокуси?
И други са задавали този въпрос, и са свършили зле -
Натисни тук
26 Юни 2014 03:36
Дърто_Мекере
19 Авг 2014 07:22
Мнения: 1,247
От: 0
Как стават тези фокуси?

Канада се слави с много добри компютърджии, а и конкурсите за хакери се провеждат там, така щото подобно питане идващо оттам е меко казано повече от странно.
Появяването на никове регистрирани преди време и с малко мнения ви тревожи, защото имате моноскриптно виждане за участие и считате, че всички тук трябва да имат нагласата за селска седянка, където се бръщолеви много без да се казва нищо, а наличието на клюкопроизводство да компенсира езотеризма на тривиалния конгломерат от съждения.
В това е проблемът на егоцентричната логика.
  Мнения:33 Предишна Страница 2 от 2 1 2