Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Не дразнете НАТО, когато се храни!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Асол
07 Сеп 2014 20:00
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Добре за начало на изтрезняването
boboran
07 Сеп 2014 20:01
Мнения: 123
От: Bulgaria
САЩ били харчили 4,5 процента от БВП за военни нужди
Бомбите срещу ИДИЛ(и куп други неща) не са ангажимент на НАТО. Така че този процент не може да бъде репер за необходимите разходи
за нуждите на НАТО
LEFT
07 Сеп 2014 20:14
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Добре Терзиев!
Dizas
07 Сеп 2014 20:14
Мнения: 492
От: Spain
Организация без бъдеще, бреме на данъкоплатците .
Светът е вече многополюсен .
Подполковник Путин : "НАТО е отживелица ."
Вицепремиерът на Русия Дм. Рогозин : "НАТО е истеричното дете на студената война".
boby1945
07 Сеп 2014 21:13
Мнения: 4,915
От: Bulgaria
Да харчат парета умеят, в това няма две мнения....
Но Русия яко ги ошамари в Украйна и шамарите продълават.... което, разбира се, не отменя плащането на сметката....
mick
07 Сеп 2014 23:26
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Не дразнете НАТО, когато се храни... с държави "пудели".

Проблемът на НАТО е, че не пази границите на държавите, ами интересите на 1 максимум 2-3 силни там държави. Като резултат, всичките военни действия на НАТО са извън територията на страните на алианса... т.е. реално се атакуват други държави ненападащи държава в алианса.

Но пък НАТО по една "случайност" не пази от нападения между самите държавите членки в алианса... даа за Кипър говоря.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
Свежарков
08 Сеп 2014 00:37
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Без НАТО Щатите не могат да удържат Европа в своята орбита и да ползват европейските страни за свои нужди.
Без НАТО Европа ще придобие силно нежелана от Вашингтон икономическа и политическа самостоятелност, след което става застрашителен конкурент на световния политически терен за американска сметка.
Без Европа противопоставена на Русия САЩ не могат да мачкат Китай в Тихоокеанския велик регион и скоро там ще загубят пълния си контрол.
НАТО се разкапва отвътре, но е огромна ценност за САЩ. Която те не могат да издържат, а европейското НАТО не може да се самоиздържа.
Не могат да спасят и Украйна без Русия, а тя повече няма да я издържа като враждебна на себе си. Милиони от населението в Западзна Украйна ще ръгнат главно към Полша, но и другаде на запад и към България.
А икономическата криза не е свършила...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Свежарков
бонго-бонго
08 Сеп 2014 01:24
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Ами не.
САЩ конкретно призовава съюзниците си към повищаване на приноса им към НАТО поне от 2008 г. По време и след войната в Либия тези прииви се чуха доста пъти, бяха признати от някои от европейските страни, но нищо не се случи заради кризата или под претекст от кризата.
Всъщност наричаната от някои изследователи "постмодернистична" визия за отбраната на ЕС не включва развитието на собствени сили за отбрана. Тя разчита на диплмация, престиж, хуманитарна помощ и подкупване на евентуалната заплаха под формата на финансирани от Европа инвестиционни и социални проекти в периферията на съюза, които да докажат, че ползата от сътрудничество с ЕС надвишава евентуалната полза от конфронтация с него. И въпреки всичко никой от водещите политически сили в ЕС не е поставял под съмнение необхдимостта от съществуването на НАТО. Наистина опитваха се да оправдаят небходимостта за съшествуването му с "мироопазващи". "хуманитарни" и прочее мисии, но НАТО беше признато за необходимо за Европа именно, защото то , в този си вид, освобождаваше европейските страни да отделят значителни суми за военни бюджети.
СЕГА, в резултат на новите реалности, преди всичко стремежът на Русия и приятели да изградят дву- и многополюсен свят (по думите на Путин), с издигането на Русия като "велика сила" (пак по думите на Путин), става ясно, че ЕС няма как да бъде "полюс" в бъдещия многополюсен свят, ако не положи собствени сили за отбраната си. С други думи, колкото по-ефимерен става омразният на прогресивните сили глобализъм, толкова по-необходима ще бъде реална военна сила на държавите и обединенията от държави.
Tim
08 Сеп 2014 03:08
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
НАТО е инстумент на первертокарцията за политиката й на извратяване на света!

Сатанистка организация пар екселанс!
Fantata
08 Сеп 2014 05:53
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Путин е благодетелят на НАТО. Позадрямалата Европа се пробуди за сигурността си и пусна истеричното дете да вкара в релси дребния побойник. Путин набързо осъзна, че не само Украйна и Грузия ще влезнат в НАТО, ами и на изток ще му дръпнат килинчето. Късно, но все пак е нещо за кагебешник. Интересното предстои.
Michael
08 Сеп 2014 08:56
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
В Русия имат навика да свеждат стратегически новини във формата на приказки на врачки - за НАТО идеята е временно засилване преди последващо разпадане или съсипване (след 4-5 години). Фантата може да си приказва, каквото иска, но знаците от Путин, че разбира процесите датират от поне 10 години - не трябва да се бъркат възможностите с разбирането - дори да разбираш, че трябва да завиеш няма начин да направиш остър завой с огромен кораб.
bobone
08 Сеп 2014 09:18
Мнения: 848
От: Bulgaria
Браво Терзиев! Много добър и верен анализ.
Нато в тези времена е безсмислена организация която си живее свой собствен живот и за да оцелее и трябва цел/противник.
Друг е въпросът кога Европа ще почне самостоятелно да мисли и да взема решение, независима от САЩ. Факт, че еднополюсния свят (САЩ и посерковците от Европа) не се развива добре.
Нека да има реална конкуренция от няколко икономически, валутни (а защо не и военни) полюса. Проблема е, че Сащ не искат и чуят за такова нещо. Живота обаче е доказал, че развитието на света с рестрикции и натиск, без разумна дългосрочна политика не може да се спре а може само да се задържи/забави изкуствено и след това да настъпят лавинообразни неконтролируеми промени.
Въпрос на време е Китай и Индия да поискат и те да са политически и валутни фактори.
Ко праим тогава, да им забраним да се развиват, да им наложим санкции ли или направо да ги бомбим? Или като санкциите на Русия да забраним на 100 човека визи, да забраним достъп до капиталови пазари и още санкции на 20-ина компании.....ха ха ха
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: bobone
Yantar
08 Сеп 2014 09:40
Мнения: 5,304
От: Bulgaria
Смислена статия - но нещата трябва да се проследят до логичния си извод. НАТО е анахронизъм от една отминала епоха, беза капацитета да има каквото и да е въздействие върху Русия, освен да дразни. Руснаците ясно заявиха, че никога няма да допуснат НАТО в Севастопол - и това беше водещото в присъединяването на Крим - поради съмненията, че киевската хунта ще обвърже страната с НАТО. Иначе никой няма да води ядрена война така че военния характер на НАТО е безсмислен срещу Русия или Китай. Организацията единствено може да действа агресивно срещу малки неядрени държави - Сърбия, Афганистан, Ирак, Либия и т.н. - по принципа на берберските пирати. Това което трябва да се случи е НАТО най-накрая да отиде в историята, като една жалка меркантилна и агресивна организация на богати страни. В Европа трябва да се създаде европейска армия и да се сложи край на националните армии. Това ще е бавен процес, но чрез интегрирането на различни дивизии, специализацията на сегашните национални армии това постепенно ще се случи. Взаимно интегрирани, днешните европейски армии ще могат да действат единствено заедно - и завинаги ще изчезне възможността за военно противопоставяне на континента. Това ще е огромен стимул за федеративна интеграция на континента и ще спести буквално милиарди на европейските данъкоплатци, които ще отидат за образование, здравеопазване и т.н. Времето върви само в една посока. А НАТО отдавна съществува чрез време назаем.
Село_
08 Сеп 2014 09:51
Мнения: 5,494
От: Bulgaria
Не виждам как НАТО ще отиде в историята. Какво- всяка страна да почне да гради своя армия? А пари в тая криза откъде? Или ЕС да изгради обща армия, независима от НАТО? И Това е мираж, щото хем пари няма, хем Америка няма да даде.
Или да остане без армия, при положение че руснаците се въоръжават? - абсурд.
Нещата са докарани дотам, че няма назад, колкото и да ни се иска.
Насата
08 Сеп 2014 09:59
Мнения: 1,301
От: France
Там е работата, че НАТО вече няма от какво да се храни, и това дразни автоматично НАТО.
Защото колкото повече ровят около руската мечка- толкова се свива сферата им на влияние .
И това е видно след Грузия / Абхазия и Южна Осетия/ и Украйна/ Новорусия/ , след Сирия и Египет.
Големият проблем на НАТО и Запада е , че там чугуните- сатанисти не искат да слязат от лоената копаня и дадат път на едно разумно и разбиращо процесите в многополярния вече свят поколение и си я карат , като че ли в Кремъл е все още оня продажник Горбачов.
Чак когато Русия стигне полската граница - тогава ще се сетят , че е нужна перестройка в НАТО, ама късно......
Мето от Факултето
08 Сеп 2014 10:02
Мнения: 1,071
От: Bulgaria
Преди години стигнахме до логичния консенсус,че НАТО функционира като ресторант,в който янките стоят на касата,а другите мият чинии.По дефиниция,Европа(според ЗБ)е считана за американски протекторат и ролята на европейските държави е сведена до участие в масовите сцени на Пентагон inc.
Като отзвукът от срещата,повечето европейски медии коментират щедрия жест към алианса на нашия представител,като не пропускат да дадат положителна оценка за неговия принос за създаването на благоприятна атмосфера в заключителния етап на срещата.
ИлияНиколов
08 Сеп 2014 10:17
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
НАТО е една търговска организация.
bat izo
08 Сеп 2014 10:45
Мнения: 1,366
От: Bulgaria
YANTAR

НАТО пази чисто икономически интереси на няколко ВПК-а. За съжаление е много по-изгодно и лесно да създаваш пазари (т.е конфликти и заплахи) за изградена и работеща промишленост отколкото да правиш конверсия и тепърва да се бориш с конкуренцията на доказани фирми в други отрасли.
Пенчо бре
08 Сеп 2014 15:30
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Светослав Терзиев
В деня на отворените врати, събота, 6.09 отидох до Военно историческия музей. Навсякъде се влизаше безплатно, от лъковете до Първата световна война. Втората можеше да се види само в картините на художниците. Като тръгнах към последния, четвърти етаж, една лелка ми поиска 4 лева. Попитах защо и тя ми обясни, че там били ордените и нещо за Военно промишления комплекс. Не разбрах какво, ама "скапо", като викат из пирдопско!
drenski
08 Сеп 2014 17:26
Мнения: 2,615
От: Bulgaria
Терзиев, отлично!
Дорис
08 Сеп 2014 17:35
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Чак когато Русия стигне полската граница - тогава ще се сетят , че е нужна перестройка в НАТО, ама късно......


Ах, курсивираното как забравено и все пак новеничко, но комично припламва като "Огонек"! Обама - Горби Белязания, Мишель - Раиса Максимовна, която впрочем имаше повече вкус в тоалирането...

Mr Obama, pull down that wall of $$$, Nulands and Psakies in Kyiv!...Кой ли ще е Mr Yeltsin?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Дорис
Добави мнение   Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща