Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България заради КТБ
Добави мнение   Мнения:6 1
Foton Gyuro
25 Сеп 2014 21:50
Мнения: 1,744
От: Bulgaria
Ами ако държавата няма налични 3.6 милиона лева?
Meat
25 Сеп 2014 22:09
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България заради КТБ
Според финансовото ни министерство обаче става въпрос просто за начало на диалог


Киркор съобщава на Гарабед, че много граждани са наблюдавали бурна и страстна любов м/у половинката му и едър мъжага на много публично място.
Гарабед с лека досада констатира, че става въпрос за начало на диалог.
ПлесNick
25 Сеп 2014 22:29
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Фотончо,
Първо, не милиони а милиарди!
Второ, не Държавата а Фондът за гарантиране на депозитите!
Ако са малко парите във Фонда то банките, с чиито вноски той се пълни, немедлено да се бръкнат (по-издълбоко!) и да го НАПЪЛНЯТ до степен, че да стигне и за КТБ, и всяка друга (евентуална)! Да не се таят като бълха в гащи!
(Предпоследното ми изречение е цитът по смисъл, не дословен, на основното от статия на юриста Данчо Джиков /мисля че е управляващ съдружник в "Джиков, Джалнъзов и още некои си"/, публикувана онзи ден в ТРУДа Блъсков! А последното изречение си е изцяло мое - просто приятелски съвет им давам! Позволявам си го като бивш колега на банкерите - 10 години от трудовия ми стаж протекоха в банковия сектор, първо няколко години в БНБ, после в търговска банка...)
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ПлесNick
SgtTroy
25 Сеп 2014 22:50
Мнения: 6,667
От: Mauritius
Ами ако държавата няма налични 3.6 милиона лева?


Първо, както стана дума, са 3.6 млрд.
Второ, елементарен pre-crisis management е БНБ да следи във всеки един момент и във всяка една банка какъв е размерът на гарантираните влогове. И да реагира адекватно, така щото наличността в този Фонд да отговаря на (или поне да не е драматично по-малка от) най-големия размер на гарантираните депозите в която и да е от банките.
Ако за КТБ това са 3.6 млрд, то за друга банка биха могли да са и 5 млрд. Наличността във Фонда винаги би трябвало да е максимално близака до сумата, която би трябвало да се изплати при събитие, засягащо банката с най-голям размер на гарантираните депозити.
cisco
26 Сеп 2014 01:55
Мнения: 7,737
От: Italy
Банката е фалирала, факт! Ако ще да не отнемат лиценза и 100 години и да търсят инвеститори с хилядолетия нищо не се променя. Какво се правят на луди не знам, за първи път ли фалира банка , не знаят ли процедурата? Няма какви диалози да водят и да се занимават със съда в Люксембург който ще ни одруса поне милиард, там не е като в Страсбургския да минат тънко ! Всяка минута е ценна , тече наказателна лихва, да плащат още утре сутринта!
Apolitichen
26 Сеп 2014 12:59
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Ами ако държавата няма налични 3.6 милиона лева?
За какво й на държавата да ги има тия пари!? Банкерите ще ги връщат! До последната стотинка дори от пропуснатата лихва! Ако Надозрният съвет на БНБ и сите влъхви при Орешарски в едно с прокуратурата са недостатъчни да ги заработят у затвора, цялото БНБ и сите кредитополучатели ке се трудят 300 години дорде върнат чуждите пари. БНБ е с особен сатут, ама не за да краси площада в София.
Както казват пазарниците "Частната собственост е неприкосновена" (по Конституция) . Никой никого не е карал на сила да става банкер или прокурор. Като се е оказал некъдърен и крадлив, ке плаща с цялото си имущество и до живот в едно с имуществото на наследниците!
А за в бъдеще, с банково дело ще се занимават само специалисти, де спазват закона стриктно - без нито една глоба, дори за превишена скорост. И абсолютна забрана политически крак/шкембе/глава да стъпва в банка - само с лицензирани адвокати или с електронен достъп. А за прокурорите допълнително пет години съдебен стаж, не прост юрдически кат на Пеевски.
Добави мнение   Мнения:6 1