Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кaто преговарямe, ще мълчиш
Добави мнение   Мнения:15 1
MeMyself
08 Окт 2014 20:35
Мнения: 12
От: Bulgaria
"Когато преговарям с теб, ще мълчиш", би гласяла неговата максима. Брей! А как звучи максимата на РБ "Когато преговарям с теб, ще излизаш от стаята, щото не си подходящ (за премиер, примерно)? Айде молим ви се, оставете горкия Бойко на мира. Освен ако нямате някоя полезна идея.
Godot
08 Окт 2014 20:46
Мнения: 220
От: France
Доста изкуствени построения от страна на Дичев, за да изчетка накрая т.нар. президент - че бил единственият вариант за "посредник" при преговорите за правителство. И всичко това - с позовавания на германския пример, от резултата на който "сме били възхитени" .
Не е лошо да се отбележи, че резултатът в немския пример беше коалиционна програма на 130 страници - в която е разписано точно как ще работи коалицията, включително са зададени точни рамки по всички спорни въпроси - заради което всъщност са водени преговорите два месеца. И тази програма се спазва...
Подозирам, че програмите на всички партии в сегашния парламент, взети заедно, са с по-малък обем от въпросните 130 страници - да не говорим пък за това, че в българските политически програми изобилстват общите приказки... той Лукарски всъщност правилно говореше за "трик" за привличане на избиратели, но всъщност и програмите на партиите са от същия набор трикове: неща, които никой никога не е имал намерение да спазва, но които звучат добре за избирателя.
В резултат на което нещата в нашата политика се движат на принципа - "абе ние да потеглим, пък по пътя ще му мислим" .
Но както е рекъл Конфуций, който е бил доста наясно с преговорите и посредниците: "Трудно се обмисля движението, когато нямаш акъл - особено пък ако и пътят липсва" .


brightside
08 Окт 2014 20:49
Мнения: 1,856
От: Bulgaria
"Горкия Бойко" действително е нещо, което заслужава никакво внимание. Куха марионетка на принципа "аз съм прост и вие сте прости, за това се разбираме". Как и за какво да се преговаря с него? Това е абсурдно.
щурчо
08 Окт 2014 20:57
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Германците водили преговори неколко месеца.
Ми убаво.
Дичев утре като остане без ток, парно и заплата, кво ша прави...
Дорис
08 Окт 2014 22:30
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Кой може да бъде посредник днес в безумните преговори за правителство? Аз виждам само президента - може би снабден с мощен екип от педагози, психиатри, спортни треньори, знам ли.


Също географи... и логопеди /след днесТ/!

Знам.
Michael
08 Окт 2014 22:43
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Може да се преговаря с хора, които нещо решават и го спазват. Такива хора не си сменят мнението според това с кого говорят. Такива хора знаят, че договорът дори и лош трябва да се спазва, защото може да е лош, но липсата на доверие е по-лоша. Борисов, очевидно не спада в такава категория, криволиченето на политиците не бива да заблуждава никого - едно е да клинчиш, друго е да не спазваш никакви договорености. Бочко в общи линии гледа да не приема никакви договорености, не може да функционира заедно с други, ако те не му се вият според моментните емоции. Не виждам как и защо да се преговаря с него - Цецерон е прав поне за едно - няма друг вариант за ГЕРБ освен правителство на малцинството, всичко друго ще се взриви (абе може некъв мелез да изкара къде години, но после ще е страшТно!). ПлевнелиеВТ, не може да е посредник в нищо, чемберосването го дамгоса достатъчно ясно да не говорим, че никой бизнесмеНТ не си оставя бизнеса за да поема чембери, ако наистина е негов.
Германец
08 Окт 2014 22:46
Мнения: 2,234
От: Germany
През пет минути му звъняха ту едните, ту другите. "Кажи му, значи, на този педераст, че ще му разкажа играта, ако не подкрепи гласуването..."

Моят приятел превежда: "Имате възможност да заемете стратегическа позиция, ако подкрепите гласуването..."

protor
08 Окт 2014 23:48
Мнения: 3,898
От: Bulgaria
Пропуска се съвсем тактично, че посредникът трябва да е с безспорен авторитет и това да се признава от всички преговарящи страни. Президентът е тъкмо като такава фигура, която няма много реална власт, но играе балансираща роля при разни междуинституционални, пък даже и междуличностни конфликти. И тъкмо затова не издигаш кандидатурата на някое магаре, нищо, че останалите магарета с готовност ще ти го изберат. И не му биеш чимбери в преносен и буквален смисъл. Щото става тотално безполезен, дори и за чимберополагателя, когато му дотрябва.
engels!
09 Окт 2014 06:28
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
Кой може да бъде посредник днес в безумните преговори за правителство? Аз виждам само президента

Струва ми се странно - ерудиран човек като Ивайло Дичев да не знае що за чучело имаме за президентин.
Пенчо бре
09 Окт 2014 11:50
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Има разум в думите на Ивайло Дичев, но тук в България няма мярка. Кое са преговори кое е търговия (все negotiation)? Той и Красьо Черничкия беше посредник. Съдиите също не получават подаръците си директно от респондента...
kosatka
09 Окт 2014 14:08
Мнения: 4,332
От: Bulgaria
Прокиснала боза с консерванти.
Автор-дилетант се е упражнил на тема "преговори в политиката". С извод накрая, че "щастлиФтият" можел да бъде успешен посредник в някакви преговори.
При настоящото ни колониално положение за всички партии без АТАКА арбитърът ще бъде един, той и мениджър, и собственик - местния сахиб в посолството на "Козяк". Дрънканиците в момента за "национално спасение", "приоритети", "реформи", "червени линии", "национално съгласие" са единствено кухи фрази в стила на модерния политкоректен Новговор.
Хохъл
09 Окт 2014 16:01
Мнения: 796
От: Ukraine
"Кажи му, значи, на този педераст, че ще му разкажа играта, ако не подкрепи гласуването..."
Те това е мъжка приказка, ама само Сайдера го може!
Boianova
09 Окт 2014 20:13
Мнения: 1,138
От: Bulgaria
Смислено ми прозвуча само: "...екип от психиатри.." - не четох нататък. На нашия Прецедент тъкмо това му е нужно до болка и незабавно.
водопроводчик
10 Окт 2014 16:58
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
ритуалите на градско общуване са още в зачатъчна форма и когато се сяда "около една маса", обикновено се има предвид "трапеза".
Има се предвид, че съм наистина гладен и не ми пробутвайте разни виенски супи от цвекло. Ще стана да си потърся печено пиле.
StrikeEagle
10 Окт 2014 18:35
Мнения: 21,073
От: Bulgaria
Десебарската религия като разновидност на комунистическата позволява само Един Да Говори...
Добави мнение   Мнения:15 1