Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Време е българите да спрат да мислят за ЕС като за чужбина
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:87 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща
Rakita
17 Окт 2014 12:03
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
За едно е прав посланикът - че трябваше да се приучим на правила, след като вече сме членове на семейството на ЕС. За целта обаче още в началото трябваше да получим експертна, техническа и финансова помощ. А ние получавахме шамари от ЕК и бяхме оставени в ръцете на господарите на посткомунистическия преход - номенклатурата, олигарсите и ченгетата от ДС, които видяха, че дяволът не е толкова черен и веднъж почувствали се недосегаеми, посегнаха на еврофондовете, което влоши още повече положението.
Влизането на България в ЕС трябваше да отбележи края на посткомунистическия преход по всевъзможен начин, а то просто го удължи. Тук е вината на старите членки на ЕС, г-н Посланик!
БратяГрим
17 Окт 2014 12:08
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Че те точно старите членки Францата , Германия ... са страни на победилия социализъм! Огромни държавни администрации , бюрокрация , социални придобивки... Да не би да си развалят рахата , и да почнат да наливат от своите пари в джоба на прошляците балканци ? ЕС е клуб по интереси в който всеки се оправя по единично , това не е взаимоспомагателно дружество , каквото и да ни разправят посланниците им у нас. Докато не си подредим собствената кочина и докато нямаме отговорни политици , които да отстояват българските интереси в Брюксел , вечно ще ни бъзикат и прекарват.
Патагонец
17 Окт 2014 12:13
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Да не би да си развалят рахата , и да почнат да наливат от своите пари в джоба на прошляците балканци ?

Правили са го. В Гърция.
Rakita
17 Окт 2014 12:14
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Да не би да си развалят рахата , и да почнат да наливат от своите пари в джоба на прошляците балканци ?
България е достатъчно богата и без европейските пари - просто в държавата трябва да се краде по-малко, което обаче трудно можем да го постигнем със собствени сили. Господарите на прехода са сложили ръка на съд, прокуратура, министри, депутати и т.н. в стремежа си необезпокоявано да продължат да крадат, в т.ч. и европейски средства. Тук идва методологичната и морална подкрепа на старите членки на ЕС, които обаче предпочитат назидателно да ни размахват пръст, вместо да помогнат.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
БратяГрим
17 Окт 2014 12:18
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Правили са го. В Гърция.
В други времена и при други обстоятелства. Първо наливаха пари 80-те години за да им вдигнат стандарта заедно с испанци и протугалци.Но тогава имаше още блоково разделение... И сега скоро наливаха пари за да си спасят СОБСТВЕНИТЕ КОЖИ , по време на кризата с еврото 2011. Къде виждаш паралели с България ?
Rakita
17 Окт 2014 12:20
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
В други времена и при други обстоятелства. Първо наливаха пари 80-те години за да им вдигнат стандарта заедно с испанци и протугалци.Но тогава имаше още блоково разделение... И сега скоро наливаха пари за да си спасят СОБСТВЕНИТЕ КОЖИ , по време на кризата с еврото 2011. Къде виждаш паралели с България ?
Пак казвам, България няма нужда от пари - просто трябва да скъсаме с грозното минало на прехода! Малко помощ ни трябва.
БратяГрим
17 Окт 2014 12:30
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Каква помощ ? Те от Запада нито могат , нито искат да ни помогнат ! Не могат защо не знаят как. Те никога не са били в нашата ситуация , те никога не са правили преход като нашия , те нямат опит за да ни помогнат... Второ - те не искат ! Защо им е да сменят сегашната политическа шайка на България ? Че тя ги устройва перфектно ! Това са деца на бившата комунистическа номенклатура , а на запад приемат и познават комунистическата номенклатура Те предпочитата да работят с комунисти /пребоядисани вече/ , вместо с някакви самородни политици и национално отговорни фактори /като Орбан например/ ... Скапана България за Запада носи само позитиви. Един малък , но добре завзет от тях пазар. Източване на човешките ресурси , мозъци и здрава работна сила се преселват при тях без никакви инвестиции... Защо, за Бога , Запада е длъжен да помага на загиваща България ? Проблемът на давещия се е в неговите си ръце.
бонго-бонго
17 Окт 2014 12:31
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Някои си представят благополучието на България като някаква форма на рентиерство. Отвън ще се наливат пари и всичко ще е наред. Ама не би. Другите държави в ЕС не са толкова богати, че да издържат по този начин България (а защо само България, а не и Румъния, Хърватска и т.н.). За да се получи уеднаквяване на доходите в целия ЕС при сегашните условия , това означва доходите в богатите страни да паднат, за да се вдигнат тези в по-бедните.
А и опита ни по усвояване на евросредствата убедително доказва, че наливането на пари в България не означава непременно вдигане на доходите на всички, дори не на повечето нейни граждани.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Другар
17 Окт 2014 12:33
Мнения: 1,682
От: Bulgaria
Скапана България за Запада носи само позитиви. Един малък , но добре завзет от тях пазар. Източване на човешките ресурси , мозъци и здрава работна сила се преселват при тях без никакви инвестиции...

Защо толкова песимистично? Ние и сега купуваме повече китайски стоки, а в най-скоро време умните и работливите няма да емигрират на Запад, а в Русия! Даже вече отишлите на Запад ще се преселят в Русия!
ИлияНиколов
17 Окт 2014 13:21
Мнения: 4,180
От: Bulgaria
Карагьозов, ето още една вариация, на Смирненски:

"Руский цар бе на земята
най-велик от всички пръв,
плащаше със чисто злато
бистрата славянска кръв.

*

Раз — целунеш му ботуша,
два — изправиш се с поклон,
три — преял си веч до гуша
и у джоба милион!"
Rakita
17 Окт 2014 13:29
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Каква помощ ? Те от Запада нито могат , нито искат да ни помогнат ! Не могат защо не знаят как. Те никога не са били в нашата ситуация , те никога не са правили преход като нашия , те нямат опит за да ни помогнат...
В Германия го направиха, но там тръгнаха най-напред с лустрацията. Която преди 3 години удължиха до 2019 г. Явно има защо, след като у нас гледаме пагубните резултати от прехода, който мина без лустриране на ченгетата и номенклатурата.
БратяГрим
17 Окт 2014 13:37
Мнения: 1,893
От: Bulgaria
Що за аналогия с Германия ? Та западно-германците винаги са гледали на ГДР като на временно отделена област от Единна Германия ! Та те имаха държавни служби по Обединението още преди да е паднала Стената ! България няма нищо общо с ГДР като преход - нищо ! Да не говорим че техните служби /Щази/ бяха толкова свирепи , че нашите не можеха да им стъпят на малкия пръст...съответно немската реакция за възмездие и лустрация беше много по-силна и мотивирана от българската...
Rakita
17 Окт 2014 13:50
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Да не говорим че техните служби /Щази/ бяха толкова свирепи , че нашите не можеха да им стъпят на малкия пръст...съответно немската реакция за възмездие и лустрация беше много по-силна и мотивирана от българската...
Не е много сигурно къде службите са били по-свирепи, като се има предвид, че у нас 1/3 от населението се оказа въвлечено в доносническата и явочната система на ДС (щатният апарат башка), която по този начин тотално беше похлупила обществото. Всичко това спомогна за безпроблемното трансформиране на политическата власт на БКП в икономическа власт на мутрите, ченгетата и олигарсите след 1989 г. Ситуация, от която и в момента не можем да излезем.
Утринен зов
17 Окт 2014 14:04
Мнения: 1,538
От: Bulgaria
Посланико, вие сте нагляр и манипулатор
дао
17 Окт 2014 14:08
Мнения: 623
От: Saint Pierre and Miquelon
бонго-бонго
......................
А и опита ни по усвояване на евросредствата убедително доказва, че наливането на пари в България не означава непременно вдигане на доходите на всички, дори не на повечето нейни граждани.

Бонго,
Евро-подаянията по анти-пазарните и разрушителните за България и българите евро-програми, разпределяни от полу-грамотни колониални-чиновничета, обслужващи единствено германския колониален грабеж над Европа(вкл. и над васална нео-вишистка Франция), винаги са били целево плащане и пряко възнаграждение изплащано от Берлин и Брюксел на продажните туземни политици-колаборационисти, туземните средства за масова дезинформация и туземната колониална администрация, за това, че държи в страх и подчинение, много гневните туземни унтерменши. Тези презрително подхвърлени евро-подаяния, трябва да гарантират на Берлин и Брюксел, че туземните балкански унтерменши, ще продължават с бедността и мизерията си да плащат за жизнения стандарт на евро-германските бюргери, ще продължават да си плащат бюджетния "десятък", ще продължават да си плащат демографския "кръвен данък" добре познат им от 500 години турско робство, и ще продължават да бъдат нетен финансов и демографски донор на германския ЕСсср, като в добрите времена на Третия райх и петенова Франция.
Ако за 7 години българско окупационно(по Ноам Чомски)"членство" в колониалния евро-германски ЕСсср, не си разбрал, че анти-пазарните евро-подаяния по анти-пазарните и убийствени за българите и България, евро-програми имат за цел, единствено и само, да обслужват грабежа и да понижават доходите и жизнения стандарт на туземните унтерменши, значи изобщо не си разбрал философията и целите на Берлин, Париж и Брюксел. Това е философията и логиката на европейския и германския държавен капитализъм, който се е родил и може да съществува само като колониален капитализъм, и извън колониалния грабеж, той е мъртъв.
А това е лош атестат за аналитичните ти способности, при условие, че и средствата, и технологията и преките резултати на тактилно и визуално ниво са пред очите ти, и могат да се видят и пипнат с ръка и да се опитат на вкус...
Редактирано: 11 пъти. Последна промяна от: дао
Katakachev
17 Окт 2014 14:38
Мнения: 672
От: Bulgaria
rurade
16 Окт 2014 20:37
Мнения: 18
От: El Salvador
Скрий: Име,IP

РУСИЯ!

карагьозов 16 Октомври 2014 21:43

Посвещава се на руския народПиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка
и ни взе последната луканка…

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята.


Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Katakachev
nikolay_rs
17 Окт 2014 14:48
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
повторното завладяване на Македония
Да точно това сме искали да "завладеем" Македония. Абе я си... гледай подготовката за възстановката на "Битката при Коиловци"
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: nikolay_rs
MadPearl
17 Окт 2014 14:51
Мнения: 428
От: Bulgaria
Точно и ясно казано от Френският посланик, българите не трябва да гледат на ЕС, все едно, че не са част от него.
Така си е русофилите са само няколко и то във фаза на застаряване, вижте бсп-то вече не може да изкяра в едни парламентарни избори.
Han
17 Окт 2014 14:53
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Това са деца на бившата комунистическа номенклатура
Колега, не употребявай клишета - пречи на яснотата на мислите.
Коректният израз е "бившият управляващ елит". Това, че се е кичил с етикети като "комунизъм" и "социализъм", изобщо не го прави комунистически.

Комунизмът нещо много по-различно от "комунизЪма и социализЪма" на бай тошовата шайка, управлявала България, особено след 70-те години.

Казвам това изцяло от съображения против неволната или нарочна подмяна на понятия, водещи до замъгляване на възприемането на обществени явления.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
карагьозов
17 Окт 2014 14:54
Мнения: 3,770
От: Bulgaria
Карагьозов, ето още една вариация, на Смирненски

Е, Смирненски е бил младо момче-комунистче. Естествено е да е против царете. А че е поетичен гении нямам съмнение. Но катаканчев е цитирАл тука любимото стихоплетство на дегенерата ралин - те русофобите все това си цитират
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: карагьозов
Добави мнение   Мнения:87 Предишна Страница 3 от 5 1 2 3 4 5 Следваща