Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Новата комисия със старите момчета
Добави мнение   Мнения:14 1
zdran
26 Окт 2014 19:12
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
обилно облекчено кредитиране на "новите пазари"

Ех Хърсев, Хърсев. Да ти напомням ли, че подобно обилно кредитиране на Гърция, Португалия, Испания доведе до еврокризата?
Но що се отнася до "стартите момчета", си прав. Представяш ли си да бяха дошли новите момчета и момичета - Фараж, Марин Лъо Пен, Бюреков...?
дао
26 Окт 2014 19:29
Мнения: 623
От: Saint Pierre and Miquelon
zdran
Да ти напомням ли, че подобно обилно кредитиране на Гърция, Португалия, Испания доведе до еврокризата?
Но що се отнася до "стартите момчета", си прав. Представяш ли си да бяха дошли новите момчета и момичета - Фараж, Марин Лъо Пен, Бюреков...?

Всъщност Берлин би предпочел едни други "стари" момчета, като Степан Бандера, Пиер Лавал, Видкун Куинслинг, Анри-Филип Петен, Никола Саркози, които са истински, доказани евро-германци. Но и изритания позорно от политическия живот на Люксембург от собствените си съграждани Юнкер, също доказан колаборационист като цитираните по-горе, винаги готов да обслужи германския анти-европейски колониален интерес, също ще свърши работа. Особено когато финала на германския ЕСсср е на дневен ред, и всеки по-интелигентен политически анализатор си не си задава въпросите "Кога", а "Как", "Колко болезнен и разрушителен за Европа ще е той" ?
Лунатик
26 Окт 2014 19:37
Мнения: 2,959
От: Bulgaria
След като оправихме КТБ, какво е за нас някаква си ЕК.
zdran
26 Окт 2014 19:41
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Юнкер, също доказан колаборационист

Дао, спести си безумните лъжи и зомбирани пропаганди за кварталния клуб на приятелите на Русия.
Само ще изтъкна, че Юнкер е на 60 години и чисто физически няма как да е колабо.
Kamat
26 Окт 2014 19:45
Мнения: 2,365
От: Spain
Що, бе? В кварталния ви реститутски клуб и по съвместителство клуб на НПО-шника, 60 г за колоборационист гранична възраст ли са ?
zdran
26 Окт 2014 19:58
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Защото (специално за евразиийските почитатели, го пускам на руски, белки вденат):
Первоначально означал сотрудничество граждан Франции (к которому призвал нацию глава режима Виши маршал Петен в 1940 году) с немецкими властями в период оккупации Франции в ходе Второй мировой войны[1]. Затем стал применяться и к другим европейским правительствам, действовавшим под германской оккупацией (правительство Квислинга в Норвегии, режим Локотского самоуправления, деятельность мельниковцев на оккупированной территории СССР и др.) либо военным организациям граждан оккупированных стран под контролем гитлеровского блока (Русская освободительная армия Власова, национальные дивизии СС почти во всей Европе и др.).
щурчо
26 Окт 2014 20:36
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
ред, работа и свобода.

Ми в некои държави ги има, в други ги нема.
И това си зависи от народите.
Кой как я нареди...
генек
27 Окт 2014 09:13
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Доживяхме мечтата да сме поданици на Калигула, Клавдий, Нерон... И натам - какво се случва?
-----------------
Сайтът на Генек
дао
27 Окт 2014 09:26
Мнения: 623
От: Saint Pierre and Miquelon
Като изключим очевидния факт, че тезата на лицето Хърсев е откровено спекулативна, откровено "изсмукана от пръстите" и е опит желаното да се представи за възможно, най-малкото поради ноторно известния факт, че Юнкер бе позорно, буквално изритан, от своите сънародници от Люксембург от политическия живот на страната си, именно защото не осигури растеж на държава с населението на Варна, и защото предпочиташе да обслужва германския нео-колониален интерес, а не националния, остава да виси във въздуха въпроса, защо автора навлиза в чужда за него територия ? Юнкер и сие са най-типични представители на евро-германското политическо блато, чиито отличителни черти са дългогодишно култивираните политически опортюнизъм и политически конформизъм, много високо ценени в Берлин и Брюксел. Това са качествата на стандартните политици-чиновници, достигнали постовете си с пълзене и унижения, липсата на каквито и да е принципи и идеи, без собствени лица и готови да предат и продадат всеки и всичко. Качества, така високо ценени и предпочитани в Берлин и Брюксел. Поради това Юнкер и сие, бяха удобните чиновници-изпълнители до началото на глобалната финансово-икономическа криза през 2008 г. и абсолютно неефективните политици и национални и евро-лидер, в нейния разгар и ескалацията и в наши дни. Те просто нямат дори минималните качества на кризис-мениджъри и тяхното поява на върха на ЕК просто илюстрира пълната невъзможност да се намерят що-годе компетентни хора с някакви възможности и умения да вземат трудни решения в екстремни ситуации сред евро полит-пигмеите. Да не говорим, че мантрата "ред, работа и свобода", подозрително силно напомня една друга мантра "Работата те прави свободен", зловещ надпис висящ на входа на едни печално известни заведения в Третия райх. Мисля, че този негов призив е най-категоричното доказателство, че начело на германския ЕСсср е поставен един евро-германски нео-колониален колаборационист, който мисли в нацистки политически и морално-етични категории , и който нито има собствени идеи, а най-малко визии за каквото и да е. Какво ще се случи не е трудно да се досетим.
Всъщност Юнкер е типичния евро-германски колаборационист, обслужвал до сега евро-германския колониален интерес, точно като неговите евро-германски предшественици от времето на Третия райх, и който като тях няма никакви морални угризения, че участва и обслужва германския грабеж и евро-германския геноцид над унтерменшите от окупационните територии на покрайнините и Юга на Европа.
Явно лицето Хърсев, страда от силна форма на морално-политическа слепота и още-по-силна форма на амнезия, защото упорито отказва да види евро-германската нео-колониална реалност, довела до социално-икономически и политически колапс ЕСсср и услужливо пропуска да си спомни кървавия край на предишния евро-германски колониален Райхс-политически проект, който като ЕСсср трябваше да бъде хилядолетен.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: дао
Патагонец
27 Окт 2014 10:01
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Г-н Хърсев, Вие за КТБ кажете, може ли да се спаси или не? Оставете ги тези в Европа, на тях не можем да им влияем особено, но можем да сложим в ред нашата къщичка.
Защото преди казвахте, че може да се спаси.
eklesiast
27 Окт 2014 13:52
Мнения: 1,462
От: Holy See (Vatican City State)
Решението е "повече Европа", нов дълг и нови длъжници. Изобщо: повече инфлация, че без нея по-зло.


КОЙ измисли дивотията Европейски съюз?!!!!!!!!!!!
Или по-точно, КОЙ има келепир от тая далавера?

Боже, пази ни от ЕСсср!
хикса
27 Окт 2014 14:52
Мнения: 5,046
От: Bulgaria
Оставете ги тези в Европа, на тях не можем да им влияем особено, но можем да сложим в ред нашата къщичка.


Търси се некой стар, сакат и пръдлив, за да свърши тая работа.
taidzi
27 Окт 2014 15:13
Мнения: 4,399
От: Bulgaria
Европа вече страда от проклятието на дефлацията, хроничното намаление на цените, но и на доходите. Дефлацията е рожба на депресията (търсенето е под производствения потенциал), но тя ражда депресия - нараства реалната тежест на дълга, все по-голяма част от дохода отива за плащане на стари задължения, това още свива търсенето. Расте рискът от фалит на домакинства, фирми и банки.

Хърсев - двойка!
Останалото в коша.
annetaz
27 Окт 2014 16:08
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Корпорациите извличат огромни печалби, но се колебаят да инвестират заради слабото търсене на потребителите, така че трупат пари или изкупуват собствените си запаси. Банките държат близо 2,7 трилиона долара в резерви с излишък, пари които могат да раздават като кредити, но вместо това остават неподвижни. Спомнете си – вашето харчене е моят доход и моето харчене е вашият доход, така че ако някой опита да харчи по-малко, в същото време доходите на някой друг намаляват. Пол Кругман

И този също предлага да се харчат държавни пари за инвестиции. Само че парите не са в държавите, а в корпорациите, които извличат огромни печалби. А същевременно доходите биват задържани и даже спадат. На тези кой ще им каже, че тяхното харчене по-малко за заплати и инвестиции реже клона, на който седят? Нито икономиите, нито влизането в нови дългове на държавите може да решат проблемите на икономическата криза. Това са лекарства, които вече са изпробвани и дават обратен ефект. Защото реформите, които се налагат, са в посока намаляване на печалбите на корпорациите, а това никой не иска да го направи за момента. Така те ще си трупат излишни пари, ще си имаме нови милионери и милиардери, а заради ниските доходи на останалите, потреблението ще спада. Докога?????????
Добави мнение   Мнения:14 1