Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Извинете, ама не сме чак такива наивници!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:29 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Evasion
13 Ное 2014 11:36
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Извинете, ама не сме чак такива наивници!

Това няма никакво значение, щом търпим
Овчаря
13 Ное 2014 12:00
Мнения: 9,787
От: Bulgaria
​Супа от тефтерчета или Finita la commedia!

Натисни тук
Danibus
13 Ное 2014 12:46
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
Тефтерчетата на Златанов по съществото си представляват документирана и персонифицирана схема за използване държавния апарат за разчистване на лични и политически сметки, рекет на политически опоненти и най-вече извършване на престъпления по служба. Тази престъпна и мафиотска схема е инкорпорирана писмено в тези тефтерчета и представлява важно и годно доказателствено средство, наред с останалия доказателствен материал по делото срещу Златанов въз основа на което е постановена осъдителна присъда от съдебен състав на СГС(предполагам от съдии с голям опит и стаж в наказателния процес). Собствеността на тефтерите и авторството на написаното в тях са известни и до момента на т.нар. кражба безспорни в лицето на Ф.Златанов. Впрочем, за да се назначи съдебно-графологическа експертиза, някой е оспорил истинността и автентичността на тези тефтери. Този някой е защитата на Златанов, която след изчезването на тефтерите може вече да си прави каквото си поиска с този процес.
браун
13 Ное 2014 13:00
Мнения: 3,755
От: Bulgaria
Помните, че в тях старателно беше посочено кой трябва да бъде "ударен", кой случай да бъде "оправен" и кой "отложен".

Това бяха избрани страници, авторе! ИЗБРАНИ страници! Идва ми на ум, че в съда адвокатите биха поискали да се прочетат/покажат и другите страници. И това не може да им се откаже, нали? Та, кой ли се е притеснил от тая възможност?
А с "пускането на една вода" вещото лице си вкара автогол. Бивш полицай пикае в храстите, а автомобила - незаключен. Може би нарочно...
Danibus
13 Ное 2014 13:25
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
Нека да не забравяме в кое си качество Ф.Златанов е водил записки на възложените му политически поръчки. В качеството му на председател на Комисията за конфликт на интереси . Така, че тези тефтери не са просто халваджийски, а са на председателя на тази комисия, който добросъвестно в тях си е водил записки, за какво и кой трябва да удари по повод и във връзка с изпълнение на служебните си задължения. Тези тефтери могат да се сравнят и на отразена в служебния компютър на Ф.Златанов схема по която той трябва да действа, пък може и във вид на екселска таблица дори. Разликата тук обаче е съществена. До като при електронния носител авторство не може да бъде доказано, то при саморъчните записки, почерка е съществен индивидуализиращ белег, който не може да се скрие лесно. Графолозите добре знаят това.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Danibus
unperson
13 Ное 2014 13:42
Мнения: 6,088
От: Bulgaria
Към сентенцията "Ако плува, ходи и квака като патка, значи е патка" трябва да се добави: "Ако е патка но е открадната, значи не е патка".
Evasion
13 Ное 2014 13:51
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Как и защо е изчезнало тефтерчето е без значение. Важното е, че е изчезнало. Превръща се в традиция важни свидетели, доказателства и вещи лица по дела от "особен обществен интерес" да изчезват - кой се обесил сам (случаят със сестри Белнейски), кой получил инфаркт (Мишо Бирата) кой бил убит в спор за паркомясто, на кое вещо лице му обрали подлежащите на експертиза документи. Всичко това отминава под мазните усмивки на мазни прокурори, обясняващи, че се случват такива неща, или че не е от съществена важност. Но "не ми се подсмихвай, сам си го избра", нали?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Evasion
enlil
13 Ное 2014 22:31
Мнения: 372
От: Bulgaria
Малко извън конкретиката по казуса ще си позволя да обясня защо същият представлява скромен но съществен принос към задълбочаването на националната психопатология. Същият би трябвало да предизвика някаква ответна реакция от всички представители на държавната власт, от всички нива, имащи някакво касателство към случая. Друго обаче, освен солово и хорово вайкане-тюхкане по случая няма да последва. Всички заемат позата на кахърни и доброжелателни, но абсолютно безпомощни странични наблюдатели. Промяна в нормативната база досежно съхранението и боравенето с веществени доказателства няма да последва. И самото вещо лице няма да бъде заличено от списъка, защото формално погледнато не носи никаква юридическа вина, че простата го алармирала в неподходящ момент, докато клечал да сменя спукана гума. Обществото изпада в поредния си нравствен пароксизъм и хистеричен гърч, защото също не е в състояние да промени статуквото. И поради тази причина невротичното отреагиране на подобни стресори става още по-отчетливо. Същевременно долната и горна граница на социална чувствителност се приближават още повече една към друга. Това е само диагноза. Прогнозата оставям на вас.
Добави мнение   Мнения:29 Предишна Страница 2 от 2 1 2