Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Може да е наивно, но за образователната реформа има шанс сега
Добави мнение   Мнения:7 1
Калки
12 Ное 2014 21:35
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Финансиране на частните училища ?

Само, ако таксите в тях са държавно регулирани.
pirx71
13 Ное 2014 09:50
Мнения: 687
От: Bulgaria
В най-добрата според всички класации образователна система в ЕС няма частни училища . Толкова отмен. Другото са серготеповщини и вълчевщини.
Даскала
13 Ное 2014 09:51
Мнения: 268
От: Bulgaria
Тези хора не можаха да разберат, че е глупаво изкуствено да се разделя гимназиалното обучение на две части. Учениците не учат, защото не са мотивирани. Те не виждат, пък и ние учителите не можем да им обясним смисъла от обучението. Реализацията в живота не е обвързана със знанията и уменията, получени в училището и университета. Житейската реализация е въпрос на връзки. Учене заради дипломата е крайно порочно. Предложението им за реформа не решава нито един кардинален проблем, освен финансирането на частните училища с държавни пари. Докато стопанските дейци не кажат и не финансират от какви кадри имат нужда нищо няма да се промени.
Raining Heart
13 Ное 2014 12:26
Мнения: 83
От: Bulgaria
Учениците не учат, защото не са мотивирани.


А как да са мотивирани?
1. Изпитът в края на 8 клас в езиковите гимназии, който ги държеше на нокти цяла година, беше сведен до текуща оценка. Пък при провеждането му тайни, пароли, накрая едно нищо.
2. Цяло чудо е ученик да остане да повтаря класа. Дават му се безброй сесии, при всяка се сменя комисията, докато се намери тази, която, по нареждане на директора, ще стисне очи за неграмотността му и ще му пише заветната тройка.
3. Матурата е пародия. Как може да има изпит, при който предварително не са ясни критериите за оценка? Първо пишат (най-вече преписват), после критериите се натъкмяват. Получава се така, че в училище ученикът, за да получи тройка, трябва да има поне 50% верни отговори, а на матурата и 25% може да са му достатъчни.
4. Безбройните ни университети, с все по-занижени критерии за прием, дават мило и драго, само и само да запълнят бройките в специалностите. Само който не е проявил желание да си занесе документите в университета, той не е приет и не е завършил.

После тези неграмотници с дипломи идват и ни управляват!
__ve
13 Ное 2014 12:27
Мнения: 3,337
От: Bulgaria
И коя е тази най-добра ОС?
Федя
13 Ное 2014 16:27
Мнения: 7,159
От: Bulgaria
Най-общо - новата структура предвижда основното образование да се завършва в VII клас, а не в VIII, както е сега.

Нищо ново под слънцето. В Царството е било така.
mimitooooo
14 Ное 2014 20:38
Мнения: 95
От: Antigua and Barbuda
И коя е тази най-добра ОС?

Финландия! Винаги е на 1 място!! Едната от най-престижните професии е учителската.
Добави мнение   Мнения:7 1