Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
пак за троловете, наказанията и размерите им
  Мнения:4 1
onzi
29 Яну 2015 00:47
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
конкретната писаница /по джимо/ е предизвикана от спора и наказанията на kotarak и axsbf67. дискусията почна някъде Натисни тук, разхвърля се из още 1-2 теми... който има желание, да проследи постингите на двамата. после имаше сигнал - Натисни тук и по някое време и двамата потребителя са били посивени и изпратени на охлаждане.

първо, присъединявам се към мнението
Old_BG
28 Яну 2015 14:11
Мнения: 15,396

Уважаема sibil,
т.к. ми се струва, че крадеца вика "дръжте крадеца", моля да прегледате постовете на юзър "kotarak" от този момент назад и да си решите дали има и един пост пуснат по същество на дадената тема или почти всички негови изяви са с цел заяждане и предизвикване на спорове и скандали с други юзъри.
Което пък би било нарушение по т. 1.10.


аз също проследих дискусията и мнението ми е, че ахсбф67 е умишлено нервиран от котарака.

второ, недоумявам при вида на наказанията:

Прякор axsbf67
Край на последна санкция 2015-07-31 00:00:00

Прякор kotarak
Край на последна санкция 2015-02-28 20:00:00


та, значи, питанката ми е за котарака. ахсф... си личи, че е изнервен, и вероятно е реагирал доста остро и си е заслужил охлаждането. но защо котешкото същество минава само с месец?

1. за мен е очевидно /също и за олда/, че това е умишлена акция с цел изнервяне и съответно отстраняване на потребител от форума. което е 1.10. което пък подлежи на, цитирам, "директен бан". дали целта е била точно този потребител с практически непроизносим ник, или просто е била хвърлена въдица и който се закачи - добре дошъл, за мен няма значение, това е умишлено действие. в случая обаче "директен бан" означава месец.

2. въпросното умишлено действие е наказано с 1/6 от наказанието на реагиралия потребител. това за мен е абсурд. вижда ми се далеч по-добре наказанието му да е около двойно от това на жертвата му, отделно "директен бан" ми се вижда като нещо къде 2050 година /има такива банове из форума/

та, без да споря /1.7 С модератор не се спори!/ все пак искам разяснение що е то директен бан, те всичките са директни, сигурно има нещо около там около срока на хладно.

второ - смятате ли, че за форума като цяло е добре провокатор да се наказва с 1/6 от наказанието на реагиралия на провокацията? при основателно съмнение, че въпросният провокатор участва с резервния си ник, щото основният му е замразен в момента?

трето - очевидно се работи по софтуера, реализиращ форума. показателно е неудобството на потребителите, които вече не могат да проследяват хипервръзки от статията, а трябва да влязат във форума. Смятате ли да реализирате някои защитни функции, като например до навършване на 50 /или 100, или 200, или 500/ мнения новорегистриран потребител да има рестрикция за постинги за час, или за тема /примерно по 1 мнение на час/? така напрестанно клониращите се торрррр-ове ще бъдат малко затруднени, а нормалните потребители - не чак толкова.

накрая - преди повече от година сигнализирах, че съм открил бъг и мога да си редактирам мнението на когото си поискам /за пример последното мнение на sand - Натисни тук/. Мейлът ми е активен, ако писмото, което пратих, се е загубило някъде по трасето, драснете два реда.
67AF
29 Яну 2015 01:01
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Смятате ли да реализирате някои защитни функции, като например до навършване на 50 /или 100, или 200, или 500/ мнения новорегистриран потребител да има рестрикция за постинги за час, или за тема /примерно по 1 мнение на час/? така напрестанно клониращите се торрррр-ове ще бъдат малко затруднени, а нормалните потребители - не чак толкова.

Мисля, че идеята има смисъл. Това ще реши също така донякъде и въпросът с активацията на "спящи клетки". Нали съм в обратната часова зона, виждам как се "събуждат" след сън от 2007-та или 2009-та хора с по десетина мнения и тихо пристъпват в наскоро затворени теми за проба на перото. После логично темите "потъват" до сутринта. Има ли автоматичен вариант, в който никове неизползвани над определено количество време без да са били баннати да се архивират под ключ? Инак по запис излизаме 61 хиляди заедно с покойниците и фризираните.
onzi
29 Яну 2015 01:09
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
67,

между да има смисъл и да се реализира есть 2 большие разницы, рийш ли

преди 7-8-9 месеца бях пуснал темичка за новите тролчета, тя си потъна - Натисни тук

сега го правя наново, защото очевидно по кода се човърка. и като се човърка, може да се надгради малко функционалност. може пък да му е дошло времето, де да знайш.
sybil
29 Яну 2015 01:09
Мнения: 979
От: Bulgaria

Поради зачестилите тенденции да се спори с модератор - защото са именно такива - относно санкции, за пореден път подчертавам, че модераторът има именно тази функция да следи цялостни прояви на определен ник, не само в определена тема или дискусия и на тази база да определя санкции. Потребителите нито имат достъп до редактирани или изтрити мнения, нито са запознати с всички прояви, на база на които е наложен бан.
В конкретния случай санкцията беше много по-кратка и беше увеличена три пъти при откриване на нови и нови нарушения, които са вече отчасти изтрити или редактирани. И които не са били в отговор на постинги на потребителя kotarak.

Симпатии и антипатии към определени потребители водят до селективно възприемане на форумно поведение и причините за санкции и неотчитане, че може да има много други, не само участието в конкретна дискусия, която сте следили.


Всичко това е било изтъквано в тази секция неведнъж, така че тази тема ще бъде затворена. Било е коментирано от мен също, че е неприемливо да се правят неясни подмятания, че някой ползва резервен ник. Ако имате подобна информация или доводи - то следва да се посочат тук; всеки ден се наказват подобни никове. В противен случай това може да се третира като нарушение на т. 1.10.

Относно другите Ви питания, нямам информация по теми, които не са свързани с модерирането.


  Мнения:4 1