Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Предложение към модераторите
  Мнения:2 1
alin
30 Яну 2015 12:20
Мнения: 10,233
От: Bulgaria
В последно време започнаха да се налагат доста санкции за употреба на думи, които някой някъде в чужди форуми бил бил сметнал за обидни, както и за такива, употребявани многократно досега, без никакви забележки. В този ред на мисли Ви предлагам да се създаде тема-речник, където в една графа да бъдат отбелязвани всички думи(чки) водещи до директен бан, а в друга графа такива, водещи до изпъление на т.2.2. от Правилата на форума. В първата графа е ясно, че присъства думата "Мурзилка", а както разбирам, вече и "Трол". Графите да бъдат дописвани постоянно и да няма неразбрали кой за какво е наказан/предупреден. Мисля, че това ще бъде от полза за всички форумци.
ПП: някой засяга ли се от "Чебурашка", примерно? Онова малко човече с големите уши?
sybil
30 Яну 2015 13:58
Мнения: 979
От: Bulgaria

Банове не са налагат механично на база единствено на някоя думичка и подобно предложения няма място. Кои думи са принципно обидни и вулгарни е ясно; кои се ползват в специфичен контекст и с цел засягане на опоненти личи от цялостното мнение, на която база може да има наказание.
Не е забранено да се ползва думата трол само по себе си, защото виждам подобни реакции, но наричането на някого трол като аргумент в дискусия е неприемливо - това не е аргумент по темата на статията или дискусията, а е коментиране на потребители и провокиране на конфликти.

Ако има нередно поведение, то за него следва да се съобщи тук и то да бъде наказано. Мнения, които не допадат на един или друг потребител, следва да се оборват с аргументи, не с нападки срещу другия. Или да се ползва възможността за игнориране.

  Мнения:2 1