Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Банковите сметки на всички българи ще влязат в единен регистър
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:52 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Breitling
21 Фев 2015 18:49
Мнения: 3,409
От: Bulgaria
В НАП може да няма данни за укрити сметки на Българи в Швейцария, което може да означава най-общо две неща:
- Онези с укритите сметки са запушили устите и очите на НАП-аджиите
- НАП не се ползват с достатъчното доверие на европейските институции, че да имат правото да получат такава информация.

Т.е. и в двата случая никъде не се отрича, че има такива сметки. То малко остава да се напише и: знаят се и на кого са тези сметки... само че няма държава тук и всичко е кочина и кал.
Maximus II
21 Фев 2015 19:02
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
2010г. - Анализи на българските данъчни, както и информация, получена от Швейцария по savings спогодбата, показват за периода 2007-2008 г. спестявания от порядъка на над 200 милиона евро.

Наши данъчни служители ще получат достъп до диск с данни на некоректни длъжници, с който се сдобиха колегите им от Вупертал, провинция Северен Рейн-Вестфалия. В петък германците купиха “оня диск” срещу 2,5 милиона евро. Така пресата в Германия нарича информацията за тайни сметки в Швейцария.

„В интерес на истината това, което видяхме на днешната среща, потвърждава цифрата от над 200 млн. евро влогове. Доклад ще бъде даден на премиера Бойко Борисов, парламента и службите. Но в Германия все още тече разследването..."

"Избягване на двойното данъчно облагане" какво значи? Че се съгласяваме чужди субекти да не плащат данъци в България, а в метрополията, тоест третират ни като колония. Отделен е въпросът че корпорациите на практика не плащат данъци никъде.
Maximus II
21 Фев 2015 19:04
Мнения: 9,741
От: Bulgaria
АНГЕЛА МЕРКЕЛ ПОСТЪПИ КАТО МЪЖ,КОГАТО ПОЛУЧИ ДИСКА С НАЙ-БОГАТИТЕ ГЕРМАНСКИ МИЛИОНЕРИ С БАНКОВИ СМЕТКИ В ШВЕЙЦАРИЯ.ВЕДНАГА ПОБЛИКУВА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ И ТЕ СИ ПЛАТИХА ДАНАЦИТЕ КАТО ПОПОВЕ.

МЕРКЕЛ ДАДЕ НА Б.БОРИСОВ СЪЩИЯТ ДИСК С НАЙ-БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ С ВЛОГОВЕ В ШВЕЙЦАРИЯ,НО ТОЙ ГО СКРИ И НЕ ОБЯВИ НА ОБЩЕСТВОТО ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ХОРА.
DukeNukem
21 Фев 2015 19:16
Мнения: 1,239
От: Bulgaria
Maximus II: И тези българи, които фигурират в диска с тайни сметки в Швейцария, който ББ е скрил от обществото, са си платили, но не на НАП, а на Него.
Mitre6opa
22 Фев 2015 09:19
Мнения: 50
От: Bulgaria
Май понятие си нямаш относно законите за избягване на двойното данъчно облагане
"Избягване на двойното данъчно облагане" какво значи? Че се съгласяваме чужди субекти да не плащат данъци в България, а в метрополията, тоест третират ни като колония. Отделен е въпросът че корпорациите на практика не плащат данъци никъде.


Всяка държава облага доходите получени в нея от свои и чужди граждани. Почти всяка държава облага и доходите на свои граждани, получени в други държави. За да се избегне това НЕСПРАВЕДЛИВО двойно данъчно облагане са създадени подобни закони. Те работят така: Ако чужденец има облагаем доход получен в България, той плаща тук данъка (да кажем 10%). Например от доход €500К плаща €50К. Обаче ако в неговата държава данъкът върху този доход от €500К е да кажем 45% (тоест €225К) той плаща на неговият НАП (на неговата държава де) само €175К+документ че е платил на българския НАП още €50К.

Обратното е бая по кофти за българския НАП, ама по добре за българи работещи в чужбина (и деклариращи доходите си, разбира се): Ако българин има облагаем доход от €500К в чужбина, той първо плаща тези 45% (€225К) на чужденеческия НАП. И тъй като вече е платил тези €225К, той не дължи НИЩО на българския НАП! Който иначе би му взел неговите си 10%,( €50К) ако го нямаше този закон за избягване на двойното данъчно облагане.

Другото в коментара са бръщолевици. Относно корорациите - прочети коментара на Heritage от 21 Февруари 2015 13:20. можеш и да понаучш нещо от него (ако го разбЕреш де), вместо да джафкаш като неграмотно атакистче.
Mitre6opa
22 Фев 2015 09:21
Мнения: 50
От: Bulgaria
Горният коментар се отнася до коментара на Maximus II от 21 Февруари 2015 19:02
Mitev
22 Фев 2015 11:48
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
DukeNukem
21 Фев 2015 19:16

Maximus II: И тези българи, които фигурират в диска с тайни сметки в Швейцария, който ББ е скрил от обществото, са си платили, но не на НАП, а на Него.


А някакво доказателство за верността на това твърдение? Или няма нужда - той форума не е претенциозен, всичко минава, щом някой е решил да го напише.


В.Каменов
22 Фев 2015 13:00
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
„От 1 януари пък действа нова спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Швейцария.”

България има Спогодби за облекчаване на двойно данъчно облагане /СИДДО/ с около 70 страни. Уреждането на схемите е съвсем елементарно за разбиране,винаги е съществувало.
Натисни тук

Натисни тук

Maximus II

„МЕРКЕЛ ДАДЕ НА Б.БОРИСОВ СЪЩИЯТ ДИСК С НАЙ-БОГАТИТЕ БЪЛГАРИ С ВЛОГОВЕ В ШВЕЙЦАРИЯ,НО ТОЙ ГО СКРИ И НЕ ОБЯВИ НА ОБЩЕСТВОТО ИМЕНАТА НА ТЕЗИ ХОРА.”
Не е ясно дали в „оня диск” фигурират имената на тарикати от всички националности?!? Цената на такъв диск би била доста по-висока и би се продавал поотделно!Или дисковете ще са отделни. Както е обяснено в оня виц - човек влиза в магазин и пита продавача: „Имате ли нещо хубаво и евтино? Продавачът отговаря: Имаме ги,но са поотделно”. Кр. Стефанов – розовият сладур, обяви, че българи имали над 200 млн. евро на влогове в Швейцария установено за 2007 – 2008 г.. Розовият се пошегува: “Това не означава, че те са престъпници”. Той сподели угоднически, че „сме щели да получим данни от този диск, като приключи експертизата. И всичко щяло да бъде благодарение на близките връзки на канцлерката Меркел с премиера Борисов”. Така правят конформистите - угодници, разбрали че в България само от политика и мошеничество се богатее,от работа се гърбавее. И това,въпреки заявеното от Швейцария неофициално, че няма да потвърждава крадени данни от банки! И вълкът сит и агнето цяло – далият данните захлебил с 2.5 млн.евро,може и да са по-малко - до 2.5 млн официално обявени за разходи от германския бюджет може да са гушнати от други – казва ли ти някой? Абе,стават такива игрички за пред плебса. А Розовият...стана депутатин при кого – ами при този с добрите връзки с германската сладурана. Това си беше за самосезиране от Гл.прокурор,ако имахме такъв,разбира се. Не ме разбирайте погрешно, ние си имаме Гл.прокурор, даже не сме оставали без такъв. А Б.Борисов не е виновен,той си е обикновен български простак и бандит работещ и политика - ха,ха – както се усмихваме на разни глупости. Много са обаче обичащите го българи,какво да се прави – народ. Изобщо мнозинството от българите обичат простаците си,на сърцето им са,традиционно им е някак си. И си ги тачат,и си ги избират да ги управляват и така си ги пазят, като национално богатство. ББ е прост,многото са прости и затова взаимно се разбират – да не е първият такъв харесван харизматичен простак? След като дори ББ е разбрал що за общество сме защо да се вълнува за проблемите на същото това общество?Тези преди него,във всички сфери на държавното управление, не се интересуваха от проблемите на обществото като цяло, та той ли? Прост е ББ,но не чак толкова. Иначе българските политици не може да не обичат народа си,когато си легнат вечер и се замислят. Та това е народ-мечта! Заслужава си обичта. За българите е очевидно,но и Меркел явно харесва ББ,след като не го критикува публично,че „оня диск” не е обявен – за българите забогатяли от труд с който държавата ни се е развила високотехнологично и стана икономически тигър...Трудно ѝ е на Меркел да устои на българския харизматичен простак,а и той страстно я целува на публични места....По облеклото на Меркел може да се съди индиректно,че тази сладурана най-го харесва в костюм и риза с вратовръзка – тогава този
банкянски син, корав и як,такъв герой, такъв юнак е направо неустоим за нея.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: В.Каменов
vvatkov
22 Фев 2015 14:15
Мнения: 6,767
От: Bulgaria
"Затова обмислям сериозно и ще предложа законодателни промени, които да въведат по аналог на централния кредитен регистър - централен регистър в БНБ с информация за това всеки български гражданин къде и колко броя сметки има", обясни финансист №1.

Съвършената информационна система в мафиотската държава съвършено обслужва с информация мафията.
borony
22 Фев 2015 18:30
Мнения: 1,984
От: Bulgaria
Че НАП и сега имат всички сметки на данъчно регистрираните и задължени лица! А това са 100 % от юридическите и може би 80-90 процента от физическите лица.
гошо
22 Фев 2015 18:42
Мнения: 4,631
От: Bulgaria
Освободените от данък приходи


Продажбата на имот не е приход. Явно обичаш да говориш за да разсяваш съмненията
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: гошо
Добави мнение   Мнения:52 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3