Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Шефът на ДАНС успя да се замеси и в академичен скандал
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
zamislen
21 Фев 2015 09:06
Мнения: 7,563
От: Bulgaria
Тук малце намирисва на конфикт на интереси:
Във всички сценарии, било то за „Таласъми”, „Гномове” и други, участват едни и същи лица, имащи активна изява на политическата сцена. Това каза пред журналисти във Велико Търново главният прокурор на Република България Сотир Цацаров, предаде репортер на Радио „Фокус” – Велико Търново. „За да се разбере, то трябва да се пресече. Въпросът е има ли желание не просто на правораздавателните органи, но и на правоохранителните органи да се пресече, има ли желание дори и на част от политическия елит, защото това е много удобна храна. Но тази храна е вредна за обществото, тя е ужасна за обществото. Това е помия, с която обществото се залива и се цели то да бъде отклонено от истинските и от действителните проблеми”, обясни Цацаров.
„Сетете се колко време назад един и същи сценарий върви постоянно. Колко време назад ние живеем с тези сценарии, дори не мога да ги изброя хронологично. Не можем да продължаваме да живеем в този „ченгеджийски сценарий”. С тази дума не целя да обидя хората, които упражняват професия, свързана със службите за сигурност”, каза още главният прокурор.
Инна БОЧЕВА
Evasion
21 Фев 2015 09:22
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
Атанас Атанасов обяви, че цялата информация, източена през операция "Червей", е собственост на "сарайско-библиотекарската групировка"

Накрако - ако има вина и нарушения на законите, те са на лицето Иван Й. Костов от софйското с. Драгалевци
Аборигена
21 Фев 2015 10:04
Мнения: 26
От: Bulgaria
Само не разбрах къде е скандала.
Използването на защитени данни от служители с достъп до класифицирана информация за дипломни работи и дисертации по принцип е забранено


Обаче
Законът за развитие на академичния състав позволява защита на дисертации при закрити врати, ако в тях е ползвана чувствителна информация


Изобщо
Вчера не стана ясно дали дисертацията на Писанчев е била поръчана от името на агенцията. Не е ясно и в кой момент е започнала подготовката й.


Псакита...
otvrat
21 Фев 2015 10:08
Мнения: 22,522
От: South Africa
Проверка на "Сега" в публичната база данни на Националния център за информация и документация показа...


Тоя Библиотекарски институт е нищо. Ако "Сега" провери СУ-то, ще установи с ужас, че стотици управленци са защитили дисертации там. Това не може да е случайно. СУ-то е люлката на "задкулисието", а не Библиотекарския.
LeDoyen
21 Фев 2015 10:35
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Първите изречения на писанието показват предубеденост, което е недопустимо за разследващ журналист Какво означава "сколаса да защити..." Самата авторка защо не опита и тя да сколаса да защити докторска степен? А че т.н. университет по библиотекознание и информационни технологии е миазъм, и място където некадърници, политици и представители на службите намират пристан е добре предъвкано и за него е писано десетки пъти.
Stirlic
21 Фев 2015 10:49
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
До Patriot1965: Г-н адвокат,
Я направи справка за наличие на регистратура за класифицирана информация в УБИТ, защото подобна инфо не се разнася лично, а се изпраща, а и едва ли всички ръководители, консултанти, членове на журитата имат разрешения за достъп, ето защо не продавайте краставици на краставичари.....................................................а между другото би било добре журналистите да се постараят върху класификация на "приносите" на всички ВУЗ-ове за повишаване качеството/количеството на научните изследвания.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Stirlic
Michael
21 Фев 2015 11:03
Мнения: 1,220
От: Bulgaria
Абе задкулисие, та задкулисие - ей на Америка си има задкулисна демокрация от толкова лета и си кара някак си. От една страна погледнато - "изпуска" се по света ката ден, цветът на обществото харчи живота си за показни дворчета на квартали, в които почти никой няма време да се разходи, ама все пак функционира някак си. Ако беше подиумна демокрация, ти предтайш ли си как Псаките и Пейлинки щяха да управляват? Задкулисието е по-добре, а като му туриш на завесите едни доктори и професори, хората започват да си мислят, че "те там си знаят" и се успокояват, хората, знаят, че там в сенките има умни хора. Любителите на теории за заговори трябва да се загледат в тия процеси и да видят как се разжда задкулисието и колко акъл има в него. Като се замисля, гледам и тук много хора говорят за люлки на задкулисието и не знам си кво - какви люлки бре? Това е просто селски снобизъм и уреждане - нищо велико няма в тая работа, демокрацията (даже и кривата) е за всички и съответно се консумира от тия, които се чувстват най-гладни - това е люлката, а резултата е демо-крация, където думата идва от дмонстрация, а не от народ - прости хора говорят за "важни" неща и се кичат с авторитет според критериите за важност и авторитет на простите хора. Туй продължава, докато цялата сиситема стане абсолютно невъзприемчива за прояви на интелект неподкрепени със печата на посредствеността. Властта не се контролира от пазар - той е демо, не се контролира от природата - оценката е вътрешна, понякога секретна и се дава от другите себеподобни, уменията не се развиват, за да се строят сгради, които могат да паднат от много акъл, например. Така че какво пречи да си алфа маймун на върха на вълна от всенародно въодушевление, което се крепи на чувството, че всичко можем да бъдем важни, учени и интелигентни, без да се мъчим с математика, физика, химия и т.н. простотии.
vvatkov
21 Фев 2015 11:35
Мнения: 6,767
От: Bulgaria
Михаил, добре си ги обрисувал нещата с убитите и недоубити селяци-простаци.
Аз още от соца си имах мой лаф за подобни кърлежови колонии - войнстващ профанизъм.
ЦАРОТ
21 Фев 2015 11:50
Мнения: 1,202
От: Bulgaria
В сайта на ДАНС е посочено само, че Писанчев е магистър от СУ, но по каква специалност не е казано?!
indiec
21 Фев 2015 14:05
Мнения: 2,356
От: Bulgaria
Да, този УБИТ университет е емблематичен.

Боже, пази България!


Mrx++
21 Фев 2015 16:33
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Накрако - ако има вина и нарушения на законите, те са на лицето Иван Й. Костов от софйското с. Драгалевци
За далаверите на лицето Иван Костов чети в последните броеви на в. "Труд". Не са малко. Фондациите "Сапио", "демокрация", "бъдеще за България". приватизцаията и мн. други плачат за прокурор.
маргаритка2
21 Фев 2015 16:44
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
По принцип националната сигурност не е наука, че да има доктори и професори по нея.
rokosovski
21 Фев 2015 18:02
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
маргаритка2 21 Февруари 2015 16:44
По принцип националната сигурност не е наука, че да има доктори и професори по нея.


Така е! Щом някой присаден в градска среда бивш жител на малко населено място, го е казал, е истина... Не ставайте смешни!
Ей тези, например, никаква наука не правят... Натисни тук
маргаритка2
21 Фев 2015 18:05
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Дай го като линк, щото така не мога да го прочета.
маргаритка2
21 Фев 2015 18:06
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Между другото, ние нашата библиотекарка я скъсваме от майтапи по този повод...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: маргаритка2
rokosovski
21 Фев 2015 18:13
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Линковете работят, когато сте във форума!
rego
21 Фев 2015 18:41
Мнения: 1,846
От: United States
Целият библиотекарски "университет" е една напълно измислена институция, основана от мултаци, доганци и ченгета. Там те си самраздадоха научни степени и звания, благодарение на ликвидацията на ВАК и новата система, въведена от гербаджията - египтолог/боксьор. Очевидно всички са доволни, защото през това време политици от различни бои също се включиха в процеса на раздаване и поличиха докторски степени и професорски звания. Селянията винаги е искала да се пъчи с нещо - я със звание генерал, я със звание професор - доктор на науките.
rego
21 Фев 2015 19:14
Мнения: 1,846
От: United States
Линковете от известно време насам не работят - във форума, извън форума, под форума, над форума .... просто никъде не работят. И администраторите във "Сега", вместо да си бъркат в носа и в г.за , да направят така, че линковете да заработят, както си работиха навремето.
Джиджи
21 Фев 2015 19:58
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
СУ-то е люлката на "задкулисието", а не Библиотекарския.

Дрън-дрън – само лаф да става!
Джиджи
21 Фев 2015 21:35
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Писанчев е защитавал тезите си на закрити врати в ДАНС

А след това на открити врати си е почивал след защитата на тезите.


Добави мнение   Мнения:45 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща