Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Не ни оставяй, бaщице!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:52 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Тимур и неговите командоси
01 Мар 2015 17:07
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Еспертът по всичко Гулак (Mrx++):
Случайно да си чувал за един Румен Овчаров например? Или за Красимир Премянов? Или за Кюлев, лека му пръст?
А това, че след като превъртяха парите от куфарчетата, някои се пребоядисаха, си е също комунистически патент.
Впрочем, кой пръсна богатствата от руските музеи Колчак или Ленин?Кой подписа Бресткия мир с губеща Германия - и й даде огромни земи и милиуони в злато, за да запази властта си - Деникин или Ленин?
Излишно е да спорим кой пише глупости, то се вижда.
Джиджи
01 Мар 2015 20:09
Мнения: 12,855
От: Bulgaria
Историята с т. нар. "нов заем" се превърна в истерия най-вече заради глупостта на финансовия министър.

Глупав, нахакан, високомерен, арогантен ... да продължавам ли?

Пълен комплексар!
ПлесNick
01 Мар 2015 23:14
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Сульо,
ако с част от заема от 16 милиарда лева Боко купи стари аероплани от САЩ и теб ще те държа отговорен!
Mrx++
02 Мар 2015 08:55
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Тимурчо и неговата сороидна команда
Еспертът по всичко Гулак (Mrx++):
Случайно да си чувал за един Румен Овчаров например? Или за Красимир Премянов? Или за Кюлев, лека му пръст?

Чакай бе момше, нали искате капитализъм е какъв капитализъм без капиталисти? Ти да си чувал за Ротшилд, Морган, Вартбург, Рокъфелър и други такива олигарси. Нали държавният секртетар на САЩ каза "Няма нищио лошо бившата номеклатура да станат капиталисти". Сега доколко Премянов и Овчаров са олигарси от мащаба на Прокопиев е много съмнително. Сигурно са позабогатели, ама съвсем не като Прокопиев и Цветилинка. Долу-горе като Костов и Хампацурмян.
А това, че след като превъртяха парите от куфарчетата, някои се пребоядисаха, си е също комунистически патент.

Сега относно прословутите куфарчета аз знам само това. Един отива при мой близък да търси работа. Казал, че са му дали някакво куфарче. ама той се опитал да направи бизнес, нищо не излязло и сега човекът няма пари. Въобще от куфарчетата доколко ги е имало едва ли се е ставало олигарх. Олигарси станаха, като Прокопиев, на който му подариха много проспериращо производство, като Каолин,(вземи прочете какви трикове е правил Костов само и само да даде на Прокопиев това проиводство), като Бориславова, на която подариха банка, така се става олигарх.
Впрочем, кой пръсна богатствата от руските музеи Колчак или Ленин?Кой подписа Бресткия мир с губеща Германия - и й даде огромни земи и милиуони в злато, за да запази властта си - Деникин или Ленин?.
Октомврийската революция и Бресткият мир нямаше как да не станат. Германия тогава не беше губеща, а беше завзела Рига и напредваше към Петербург. Руската армия не е искала да воюва и растрелвала командирите си. Така, че това е била единствената правилна позиция. Да това е било в полза на Германия и затова тя е съдействала Ленин да се завърне, но в затворен вагон, случайно да не слезе в Германия и да предизвика революция там. Революции е имало след войната и в Унгария и в Германия. Защото настроенията срещу войната са били много големи в цяла Европа. Богатствата на руските музеи са си там, но има разсипани от нацистите. А вие сте тези, които мрете по тези, които ни вързаха с Хитлер.
Излишно е да спорим кой пише глупости, то се вижда.
Ами излишно е разбира се. Хубаво да събереше командата от соросоиди и да почетете повечко.
Дано не греша, но май пак ти ни беше посъветвал да четем "Архипелагът Гулак". Не Главное Управление ЛАГерях", а нещо като гулаш? Разбрал -неразбрал, обаче - акъл дава
Грешиш, аз никога и никого няма да съветвам да четат тази книга. Аз съм чел "Един ден на Иван Денисович" на Солженицин и то в "Работническо дело", когато Солженицин беше главен автор на Хрушчов. След като махнаха Хрушчов и Солженицин мина в немилост той се ожесточи и написа тази книга. Аз съм казал, че това, което е писал Солженицин се отнася за годините след войната, нещо, което беше премахнато от Хрушчов през 1956г., както и у нас. Обаче тук постоянно се използва като аргумент.
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Mrx++
ВладиГео
02 Мар 2015 09:19
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
"Архипелагът Гулак". Не Главное Управление ЛАГерях", а нещо като гулаш?

Главное Управление лагерей, все пак. Щом и за него сте се сетили
Mitev
02 Мар 2015 09:53
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Mrx
01 Мар 2015 09:50


И срам за комунистите, които избиха на-добрите синове и дъщери на този руски народ, за да запазят властта си!

Някои твърди глави не им е ясно, че избиването е било взаимно - между белите, които са искали да върнат царизма и червени. Революцията е била едно завземане на Зимният дворец - по-малко от 10 убити. След като бялаата гвардия, подкрепена от чехския корпус и западни сили започва контарреволюцията, се започва гражданска война, къде и от двете страни се сее смърт. Червените са победили. След това настъпва диктатурата, където се смачкав всяка съпротива.Същото е било когато се е установявал капитализмът. Френската революция - терор- дикататурата на Наполеон. Английската революция - терор и диктатура на Кромуел. Така се е развивало обществото. Учете историята за да не пишете глупости.





Да, ама ученето изисква усилие, а пък глупостите се пишат лесно.
ВладиГео
02 Мар 2015 09:58
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
А иначе - нещата са пределно прости

По най-простите неща се спори най-много, най-користно и най-безплодно.
Какво по-просто от факта, че всяко общество, заставено да ходи на само един крак - десен или ляв - е сакато и обречено?
Какво по-очевидно от факта, че самите централни понятия на дясното и на лявото са тъждествени?
Истинското дясно казва: "икономическа свобода, защита на собствеността, равнопоставеност и конкуренция без държавна намеса в чиято и да е полза". Друг е въпросът, че в България така и не можа да се създаде истинско дясно, а българският капитализъм остана в левите си пелени, когато държавата е предприятие на партиите и политиката е главният източник на икономическа власт.
Истинското ляво казва същото, каквото и истинското дясно, само че от друга гледна точка: "повишаване на социалната мобилност и ограничаване на неравенството, защото без тях не са възможни нито икономическата свобода, нито конкуренцията, и защита на минимално необходимата човеку собственост". У нас не се създаде или по-точно едва сега възниква и истинско ляво, защото досегашните "леви" виждаха и виждат в държавата същото, каквото и "десните" - инструмент за построяването на капитализъм за една отделна група.
Mitev
02 Мар 2015 10:05
Мнения: 20,056
От: Bulgaria
Истинското ляво казва същото, каквото и истинското дясно, само че от друга гледна точка: "повишаване на социалната мобилност и ограничаване на неравенството, защото без тях не са възможни нито икономическата свобода, нито конкуренцията, и защита на минимално необходимата човеку собственост"


Влади Гео,
Истинското ляво иска да няма частна капиталистическа собственост, иска собствеността върху средствата за производство да бъде обществена и на тази база да няма експлоатация на човек от човека. Вземи прочети "Комунистически манифест" и не пробутвай за истинско ляво лицемерното социалдемократическо ляво.
ВладиГео
02 Мар 2015 11:41
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Влади Гео,
Истинското ляво иска да няма частна капиталистическа собственост, иска собствеността върху средствата за производство да бъде обществена и на тази база да няма експлоатация на човек от човека. Вземи прочети "Комунистически манифест" и не пробутвай за истинско ляво лицемерното социалдемократическо ляво.

Митев, в истинския обществен живот са истински само нещата, по които мнозинството хора могат да постигнат съгласие. Само това, спрямо което различията във възгледите са единствено различни гледни точки към обективните обществени потребности, представлява обективна реалност и може да се нарече истинско, независимо от начина, по който го гледаме или се отнасяме към него.
Категорично не може да бъде "истинска" догмата за обществената собственост върху средствата за производство, която е споделяна от малцинства дори в разцвета си, а днешните й апологети сте буквално единици.
Абсолютно същото се отнася и за мнозинството десни догми.
Cardozo e Sa
02 Мар 2015 12:17
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
ако погледнем от правилния ъгъл, роди и събитието на седмицата - оставката на Георги Първанов


Подмазвачите винаги посочват различно "събитие на седмицата" от Събитието. То цели да отвлече вниманието от корумпирания Тиквеник и да го насочи към Гоце, който, между другото, каза много нелицеприятни истини за дълга. Сула:



Бобърче
02 Мар 2015 12:45
Мнения: 3,849
От: Bermuda
Тоя с червените бузи съм го виждал некъде.
Преди време плачеше срещу таксите за синя зона в центъра на София, като искаше двоен стандарт.
Той да не плаща, щото дедо му си паркирал каруцата през 19век, а всички други - може.
Добави мнение   Мнения:52 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3