Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Мостове в празното
Добави мнение   Мнения:11 1
Тимур и неговите командоси
09 Мар 2015 19:53
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Не е много редно да се сравняват политическо и криминално убийство. При политическото имаме групови интереси и аз не разбирам защо не се разглежда и трети вариант - Немцов да е убит от руснаци, противници на Путин. Не дисиденти, а по-скоро - кандидат пучисти. Ако аз готвех преврат, бих почнал точно така. Но тук по дефиниция имаме "ляв тероризъм" - убит е човек, който символизира нещо. Ако просто беше взривена бомба на Червения площад, тероризмът щеше да е "десен" (имам статия по въпроса).
Убийството на студентката е чисто криминално. Дали го е извършил циганинът или друг - за съжаление едва ли ще разберем някога. По-скоро ще се повтори казусът "сестри Белнейски".
Ако убийството на Немцов е инструмент за постигане на нещо и в този смисъл е нещо като военен акт, то това на студентката е просто пренебрежение към човешкия живот. Ето защо за мен "нашето" убийство е много по-жестоко и неприемливо.
щурчо
09 Мар 2015 20:21
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Интереса клати феса. Рамзан Кадиров се фалеше, че на 16 години е убил първия руснак в живота си. Също така проповядваше, че руснаците са много повече от чеченците, затова всеки чеченец трябва да убие поне 150 руснаци. Ма сеги се къпе в кремълско злато, има си частен зоопарк и е първа дружка с другаря Путин. Братя по оръжие, така да се каже...
Drug
09 Мар 2015 20:47
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Слабо, като недовършена закуска...
***
Май между жертвите няма нищо общо, между извършителите има малко повече. Убитото момиче заслужава съчувствието на всеки нормален човек защото е загинало жестоко за някакви си 25 лева (официална версия). Убийството на "дисидента" едва ли може да предизвика съчувствие у средния непредубеден жител на тази планета. Предполагам се касае за повече от 25 лева, както и за накърнени интереси, а може би и за накърнени чувства не едни дето за една карикатура дето може и да струва по-малко от 25 лева са готови да изтребят всичко що мърда. В тази връзка четох нещо подобно наскоро: "Герой умирает на посту, а не с шлюхами на мосту!"
Meto ot Interneto
09 Мар 2015 20:55
Мнения: 17,783
От: Bulgaria
Г-н Ламбовски, без съмение знае повече за Русия от мен. Затова нема да коментирам очевадно балансираното му становище. Но освен баланс, има и факти, също очевадни. Ще ми се един публицист, вместо да балансира на оградата, да погледне фактите, да си тури главата в торбата, и да ги коментира честно, от сърце и душа. Но може би искам твърде много.
LeDoyen
09 Мар 2015 21:36
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Немцов от много години не символизира нищо, освен какъв не би трябвало да бъде един политик. Всички тези "женски" и Дубайски истории го правят силно уязвим и манипулируем отвсякъде, т.е. - не става за нещо по-отговорно, освен както в случая, за финалното решение.!
zzz07
09 Мар 2015 21:51
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Продължавам да се убеждавам, че умните хора не могат да пишат. Пишат слабо, преиграват, театралничат, суфлират си...безхаберие и недомислици, потъват в тъжната представа за себе си.
zdran
10 Мар 2015 01:11
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
Продължавам да се убеждавам, че умните хора не могат да пишат

Ами то и глупавите не могат.
Приказки (от пустото) в празното.
Damage_case
10 Мар 2015 05:12
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
"...Физиката на тези деяния е само кашлица на метафизиката, грозен, гротесков отблясък от абсурдите ни..."

Дали пък не е метеоризма на екзистенцията ни ??
Simeonee
10 Мар 2015 09:39
Мнения: 288
От: Bulgaria
Според Бойко Ламбовски, САЩ са “…властови център с огромен военен и финансов ресурс, КОЙТО НЯМА НИЩО ПРОТИВ НИКОГО”...

Неам думи!
doomchant
10 Мар 2015 10:14
Мнения: 5,611
От: Bulgaria
От другата страна стои властови център с огромен военен и финансов ресурс, който няма нищо против никого, стига да се спазват неговите правила и да му се признава супервайзорството и корективната свирка при разпределението и движението на ресурса.


Каква е разликата между горното описание на САЩ и дефиницията за империя?

An empire is a geographically extensive group of diverse states and peoples (ethnic groups) united and ruled by a central authority, either by a monarch (emperor, empress) or an oligarchy.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: doomchant
zzz07
10 Мар 2015 10:32
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Ами то и глупавите не могат.

Няма гаранции и не за това иде реч. Иначе шегата е уместна.
Добави мнение   Мнения:11 1