Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
В София, Силистра и Пловдив са най-недоволни от здравните услуги
Добави мнение   Мнения:10 1
KZB1
13 Мар 2015 20:16
Мнения: 473
От: Bulgaria
председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването Стойчо Кацаров

Как не го е срам! Той е един от гуротата на сегашната помия в която все повече здравеопазването затъва!
Пикачу
14 Мар 2015 08:47
Мнения: 8,152
От: South Africa
Недоволни в София ?!
Ега ти наглеците...
Weed361
14 Мар 2015 09:40
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Ако здравният министър Петър Москов изпълни заканата си при висок дял на недоволство сред пациентите да се прекратява договорът на съответната болница, много лечебници може да загубят парите от касата и дори да бъдат закрити.


И как ще стане това прекратяване на договора с НЗОК или закриване в Силистра, Кърджали, Видин или Смолян например?
Patriot1965
14 Мар 2015 09:51
Мнения: 6,184
От: Cape Verde
Трябва да се уточни от кои болници и от кои лекари са недоволни пациентите?
Иначе статията губи смисъла си. Не мисля, че в София здравните услуги са по-зле от който и да е друг град в България.
След това, възможни са две посоки на недоволството - ефикасността на здравните услуги и цената, която пациента заплаща. Във втората посока е възможно да има недоволство на пациент дори и когато е излекуван успешно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Patriot1965
Weed361
14 Мар 2015 10:00
Мнения: 4,842
От: Bulgaria
Качеството на медицинската услуга зависи от тези, която я предоставят да са в честна конкуренция", коментира пред "Сега" председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването Стойчо Кацаров.


Как да има конкуренция, като болниците са с фиксиран бюджет, при това далеч не са равнопоставени. Има изисквания за персонал, апаратура, брой пациенти, които обаче не се покриват от това което НЗОК плаща по кл. пътеки.
doc4all
14 Мар 2015 13:55
Мнения: 40
От: Bulgaria
Здравеопазването у нас е функция на тежката сиромашия на българското население . Хората в най-бедните райони (Монтана, Търговище, Кърджали ...) оценяват най-високо труда на медиците. В София, където са представителите на виновниците за икономическия срив на страната ни очакванията са най-големи. С други думи проявява се старият проблем. Очакванията са нереално високи на базата на възможностите. Докато за медиците Обединена Европа е решение на проблема, за тези които плащат основното е правилното разпределение на стедствата в процентно отношение.
На първо място реалния процент от БВП отделян за здравеопазване. (Сега е половината от 4%)
На второ място е необходимо да се отделят парите за заплащане на труда на медиците (по здравна карта) от реалните средства за лечение.
На трето място на тази база трябва да има определен бюджет за всяко отделно звено в здравеопазването за техническа поддръжка и развитие. (Например едно хрургично отделение трябва да знае с какви средства разполага годишни за апаратура и да се съобразява с ъс съответния бюджет. Не може при годишно финансиране от примерно хиляда лева да се отговаря на съвременни изисквания).
Създаването на елит, определя и създаването на елитарни болници (Правителствена, Военна, Кардиологични).
В България не може да съществува частна медицина поради една проста причина. Нямаме платежоспособно население за реалните (европрйски) цени на здравните услуги.
Kotka
14 Мар 2015 14:40
Мнения: 13,187
От: Aruba
Е, нали имат целогодишно банани в магазините. Кво се оплакват?
Cardozo e Sa
15 Мар 2015 09:28
Мнения: 3,429
От: Bulgaria
при висок дял на недоволство сред пациентите да се прекратява договорът на съответната болница, много лечебници може да загубят парите от касата


Това е абсолютна глупост. Назначаването на глупав човек като Глинка Комитов за шеф на Касата означава, че там не може да се случи нищо. Това е мъжкият вариант на крадлата Румена, макар и не толкова крадлив, но пък толкова гламав.

Китанчев
15 Мар 2015 12:57
Мнения: 404
От: Aruba
Така е, нямат врачки и баячки, а доказано в България са най-добрите и лекуват всичко, за разлика от некъдърните дофтори! Проблемът е, че взимат малко скъпо! Здравната каса да си опича акълът и да почне да плаща за услугите на врачки и баячки! Ама корумпетата дофтори не дават...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Китанчев
tatyana1
15 Мар 2015 15:57
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Толкова глупости накуп! 1) Парите нямали значение? и 2) в малките градове са много доволни от болниците си. Като са толкова доволни, защо за всяко по- сериозно нещо цяла Североизточна България идва във Варна?( Предполагам че със София и Пловдив е същото)
Добави мнение   Мнения:10 1