Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Скритите мобилни камери на КАТ едва ли ще озаптят шофьорите
Добави мнение   Мнения:16 1
mehudi
27 Мар 2015 20:18
Мнения: 695
От: Bulgaria
не е толкова черно бяло. пътищата тр да започнат да се оправят, знаците да се поставят там, където им е мястото. да се вдигнат някои ограничения. в гърция на 1во класен път ограничението е 110 км/ч и е разумно, кой кара вече с 90 км/ч - остатък от татово време е. като няко направи бензиностанция, да бъде добър да направи отбивка за нея - не може заради бензиностанцията му/и ограничението изведнъж на прав участък да става 60 км/ч - ясно е, че няма кой да го спазва. и тн и тн
Кос
27 Мар 2015 20:32
Мнения: 110
От: Bulgaria
Да се започне с това, КАТ да нямат правото на "рутинни проверки", за подкуп да уволняват веднага, за противоречащ на логиката знак да се налага огромна глоба, пешеходците да бъдат надлежно глобявани за неправилно пресичане. Това само да направят и нещата ще се подобрят.
Аbaddon89
27 Мар 2015 21:40
Мнения: 957
От: Bulgaria
Тази статия по поръчка ли е правена или КАТ сами са си я написали?
Първото нещо, което трябва да се направи е да се направят пътищата нормални. Когато това стане изведнъж ще се окаже, че няма нужда от нищо друго и шофьорите си карат нормално по нормалните пътища.
annetaz
28 Мар 2015 03:53
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Катастрофите стават на тесни и претоварени пътища, където се образуват колони. Повечето коли са бързи, но има и трошки и заспали водачи, претоварени морги, които едва пъплят. Това изнервя по-смелите и лудите и те тръгват да изпреварват. КАТ трябва да бъдат на пътя и да отклоняват трошките. Дори да ги спират. Преди години имаше надписи на пътя: Спри, пропусни колоната! Сега защо няма?! По пътя Бургас -Варна, който е супер тесен се нареждат по 4-5 ТИР-а или някакви товарни автомобили, които се мъкнат с часове и "скорост" 20 км/ч. Къде е КАТ в случая? Седи си, където има прави участъци, но са сложили ограничение на скоростта, за да съберат парички.
RumenS
28 Мар 2015 07:39
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Тази статия по поръчка ли е правена или КАТ сами са си я написали?

Сигурно е нещо такова. Аман от тея, само пари крънкат, и все от грижа за нас.
FuFighter
28 Мар 2015 08:32
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
Естествено, че на нашенеца правилата винаги му пречат. И ако за скоростта били виновни трошките и пътищата, то интересно кой му е крив да не ползва хендсфри докато шофира!?
Мишо Константинов
28 Мар 2015 08:54
Мнения: 921
От: Bulgaria
Откъде ги взехте тези 7,5 милиона българи? От избирателните списъци ли?
Бъдете здрави!
RumenS
28 Мар 2015 09:26
Мнения: 6,895
От: Bulgaria
Естествено, че на нашенеца правилата винаги му пречат.

Аз бих махнал всички задължения за спазване на правилата. Правилника трябва да е само препоръчителен. Т.е. препоръчително е да се кара с 50 в населено мято, да се спира на червен светофар и т.н. Преженил си че нема нужда.... ми добре, възрастен разумен човек, сигур е по-умен от една ламарина на която пише СТОП.
НО! Ако се окажеш по-глупав от ламарината, си носи отговорност кат за умишлено престъпление. И сичко ше е ок.
ПП Хендсфрито е пълна глупост. Проблема е , не е в това че ми е заета ръката с телефона, спокойно и без ръце си карам, кормилото с коляно си побутвам и нема проблем. Проблема е че вниманието ПОЧТИ ИЗЦЯЛО се съсредоточава да разбереш онзи от другата страна на телефона, дет едва се чува. Някак при разговор по телефон, се изисква по-усърдна работа на подсъзнанието за да разшифроваш звуците дет идват от слушалката /или хендфрито/ и това ужасно пречи на водача, щото явно подсъзнанието се използва и за анализ на пътната обстановка. И ти виждаш обстановката както и когато не говориш, но някак не я възприемаш адекватно. Ми просто си зает с друго. Такъв ефект няма, ако събеседника е до теб на седлката. И хендсфрито не решава проблема. Това е.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: RumenS
Посейдон
28 Мар 2015 10:18
Мнения: 2,453
От: Bulgaria
Както и че няма как да бъде доказано, че самите камери са в покой при направата на снимката.


Едно техническо решение би било да се използват камери със сензори И за собствено движение, така че да се калкулира раликата. Технически това не е невъзможно.

Но още по-голям и стар проблем у нас са ужасните дупки. Често са такива, че автомобилът може да "забрави" някое колело в нея.
Затова остава актуален старият виц за името на България на японски.
А то било "яма до яма"...
дядо Илия
28 Мар 2015 10:31
Мнения: 353
От: Bulgaria
Истината е , че в нашата държава всеки си има своя конституция, свой правилник за движението и т.н.Никой не спазва правилата каквито и да са (или почти никой). Лошо възпитание, мърлящина и безотговорност допълват картината. За справка - за един месец в Гърция на обикновен път не си спомням някой да ме е изпреварвал като карам с 90, а ако аз реша да го направя, предния отбива максимално в дясно. Нито веднъж не чух рев на форсиран двигател и не видях кола да се движи с "мръсна газ". Това е . Да не говорим за Германия, Франция или Холандия! Виж в Русия положението е по-лошо от тук - такава лудница е по пътищата им, че дори и ние се стъписваме.И съответно загиналите при тях са много - накъде към 1.7 пъти повече в сравнение с Германия и 1.5 пъти със САЩ - загинали на 100000 души население.
velin_velinov
28 Мар 2015 10:38
Мнения: 1,682
От: Bulgaria
Мобилните камери помагат. Няма друг начин за справяне с джигитите на пътя от повсеместния контрол и санкции.
аман бе
28 Мар 2015 17:56
Мнения: 1,735
От: Bulgaria
Дядо Илия, за Германия наистина не говори. Преди 3 месеца си карах по магистралата Франкфурт - Кьолн с около 130 км/ч и една девойка с двуместен СМАРТ (нарочно го пиша с главни букви) ме мина като бърз влак малка гара.
Уилт
28 Мар 2015 18:38
Мнения: 6,053
От: Bulgaria
Това изнервя по-смелите и лудите и те тръгват да изпреварват.


Смелите и лудите не бива да се допускат на пътя.
checho
28 Мар 2015 19:48
Мнения: 1,050
От: Bulgaria
Тези клети шофьори..........щом държавата се насочи към тях,значи пак и трябват пари......в другите държави глобите били солени,ама и заплатите им са солени.......колко пъти преправяха правилника за движение по пътищата.....и на всяко преправяне завишаваха санкциите.......като брашняни чували станаха шофьорите,непрекъснато ги изтупват.....та и сега се задава някакво изтупване,щом се заговори за катастрофи....
deneb
28 Мар 2015 20:10
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Редът и респектът към закона (включая спазването му) в една държава се налагат отгоре надолу.
Държава, олицетворявана и представлявана от управляващи мутри, откровено и публично налагащи беззаконие чрез собствените си действия, не може да осигури нито спазването на реда и закона от обикновените граждани, нито е в състояние да го изисква от тях.
Неспазването на правилата за движение не е някакъв феномен в държава, в която иначе цари атмосфера на зачитане на закона и ред, а частен случай на липсата им - на всякакво и най-вече на най-високо държавно ниво.
peshev
28 Мар 2015 22:08
Мнения: 223
От: Bulgaria
Да можеше и мигачите да направят задължителни...
Добави мнение   Мнения:16 1