Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Чиновниците ни струват прекалено скъпо
Добави мнение   Мнения:18 1
Туткалчев
31 Мар 2015 19:46
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Допуснахме с КТБ да се случи това, което се случи. И второ, да приемаме за поредна година бюджетен дефицит, който трябва да се финансира отнякъде

Този дежурен абракадабраджия защо говори в първо лице множествено число? Нито аз, нито някой от форумците, предполагам, има пръст в тая работа.
Камаренето на лъжи и манипулации обаче няма спирка!
Фидел Беев
31 Мар 2015 20:18
Мнения: 4,254
От: Fiji
Д-р ганеф,
Втора смяна
31 Мар 2015 20:56
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Ако СИРИЗА, Ципрас, Варуфакис обложат тамошните олигарси, които, естествено, никой не обича,


комунист
mick
31 Мар 2015 20:56
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Ако правителството спре.. държавата ще се разпадне.. цялата инфраструктура ще се разпадне. Няма да има нито здравеопазване, нито пътища.. нито образование. И не ми казвайте, че то здравеопазването само ще си работи.. пътищата сами ще се ремонтират.. образованието също.. пенсионерите ще останат без пенсии..
ще бъде рай за охранителите.
Предводител на команчите
31 Мар 2015 22:31
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
България взе рекордно голям външен дълг при рекордно ниски лихви, което означава, че светът я вижда като добро и сигурно място

Ей, ухнем, Юлиана, хубава тлака сте си спретнали с г-на Ганева.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Предводител на команчите
annetaz
01 Апр 2015 05:32
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
- Вие, макроикономистите, често препоръчвате свиване на дефицитите и рязане на разходи. Но трудното е за онези, които трябва да взимат конкретни решения за рязане на микрониво.

- Има огромни резерви и това се знае отдавна. Сметната палата го е казвала неведнъж - бюджетните разходи не са ефективни. Което означава, че със същите пари може да се постигне много повече, или пък същият резултат би могъл да се постигне с далеч по-малки разходи. Още по-просто казано, много неефективни разходи могат да бъдат намалявани, без общественото благосъстояние изобщо да пострада от това. Това са резервите, тук са нужни реформите, за които ние, макроикономистите, не спираме да "опяваме".


Макроикономистите трябва да се занимават с икономика. А тези и този не го правят. Те се държат като министър на финансите. И не знам защо бизнеса си позволява да дава акъли на държавата и да брои чиновниците. Време е всеки да започне да си върши неговата рабата, вместо да гледа в чуждото канче. Та този господин да дава акъли на бизнеса какво да произведе, как да го продаде. Бизнеса да дава акъл на работниците, които работят за него как да се справят по-добре и по-бързо със задачите си. А министрите да си надзирават чиновниците и държавата.
Не може да има по-малко разходи и чиновници, докато всички са се накачулили на държавния клон. Докато бизнеса не произвежда и продава, а чака на държавни поръчки и еврофондове.
Дежурния
01 Апр 2015 09:16
Мнения: 5,993
От: Bulgaria
Да поздравим икономистите от ИПИ, Отворено Общество и останалите от тази компания с професионалния им празник.
БирникЪ
01 Апр 2015 09:17
Мнения: 2,359
От: Bulgaria
Та значи пак Гогата. Най-обикновен черпаклия (преподавател, т.е. чиновник) и фондационер по съвместителство (ЦЛС е най-обикновена фондация) с поредната порция тъп неолиберастки акъл.
Ако можеше само човечецът да си представи, че утре като се събуди няма да има държава. Няма чиновници, няма данъчни, съдии, министри, военни, полиция и всички останали черпаклии. Върхът на мечтите за всеки неолибераст от всяка соросова фондация. Но ако имаше малко мозък да си представи какво следва от реализацията на такава мечта, със сигурност ще поиска да се обеси, вместо да продължи да живее.
дъртреалист
01 Апр 2015 09:50
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
много неефективни разходи могат да бъдат намалявани, без общественото благосъстояние изобщо да пострада

Това е вярно, но не заради неефективността на публичните разходи, а заради това, че ТЕ НЯМАТ за цел постигане на "обществено благосъстояние".
Държавната администрация е по-скоро данъчна такава, да събира приходите, а не управляваща.
И заради това е неефективна.
Държавата ни е кораб, който се носи по вятъра, нарича се дрейф.
Екипаж има, той си получава заплатите, взема каквото може от пътниците, но НЕ УПРАВЛЯВА кораба към някаква цел.
Това очаквах да каже Ганев, ако е разбирач.
mick
01 Апр 2015 09:51
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Какво ще стане ако една фирма остане без ръководство?
Evasion
01 Апр 2015 10:19
Мнения: 17,258
От: Korea, Democratic People's Republic of
в България, ако правителството спре, ще видим колко малко са нещата, за които имаме нужда от него. За какво са ни всичките тези министерства, какво толкова безценно вършат, за какво даваме двайсет и кусур милиарда лева?

Вярно бе, 2-3 фондации ще свършат същата работа на половин цена. Как никой не се е сетил до сега
но НЕ УПРАВЛЯВА кораба към някаква цел.

Напротив, управляващите много ефективно използват администрацията. Обслужва ги перфектно - я за назначение на наши хора, я за спиране/съсипване бизнеса на някой конкурент, я за даване на тласък на фирмата на ННН и т.н.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Evasion
Han
01 Апр 2015 11:46
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Ако в България правителството спре, ще видим колко малко са нещата, за които имаме нужда от него, твърди икономистът Георги Ганев
Ако в човешкото тяло мозъкът спре, ще видим колко малко са нещата, за които имаме нужда от него, твърди лекарят Недоучил Икономистов.

дъртреалист
01 Апр 2015 12:30
Мнения: 11,678
От: Bulgaria
Да се говори за ефективност в публичното управление без да се посочва критерият на оценка е празнодумие.
Кога едно управление е ефективно???
Има ли в институциите му система за контрол на качеството? Система за подобряване на работата? Анализ на ефективността по позиции?
Неща, без които читавите фирми са невъзможни...
Понятието "ефективност" е по-скоро забранено в управлението, като се почне от МС - та до селския кмет.
Където, прочие, ефективността е най-висока...
ИлияНиколов
01 Апр 2015 12:30
Мнения: 4,180
От: Bulgaria

"- Д-р Ганев,"

Яяя, на този кога са му присъдили научна степен?
tatyana1
01 Апр 2015 12:57
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Плюете го обаче се замислете: При социализма чиновниците бяха в пъти по- малко, а цялата икономика беше държавна. Министерствата се занимаваха с планиране, доколко успешно- отделен разговор. Сега цялата икономика е частна. Какво правят всъщност, примерно в икономическото министерство или това за туризма? Освен чиновниците да създават нови регулации, за които да искат нови справки и декларации, и ние останалите да ходим от място на място с разни хартийки за да осмислим съществуването им? Ако не съм права- опровергайте ме и обяснете кое в годишните данъчни декларации се намали, освен официално отпечатаната бланка? Справките са същите, само дето всеки си ги пише сам. А към Декларацията за корпоративния данък даже подписах 2 нови декларации, които миналата година ги нямаше!
sega_007
01 Апр 2015 16:16
Мнения: 3,510
От: Bulgaria
Генерал-лейтенант Ганев, имаш "свободно, поправи се", бе момче.
Големият Лебовски
01 Апр 2015 16:26
Мнения: 3,126
От: Antigua and Barbuda
Яяя, на този кога са му присъдили научна степен?

Има си я от американски университет, който е в първите 50 на света. За Ваше сведение МГУ бе 199-ти.
ПлесNick
01 Апр 2015 19:40
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Ганев,

по въпроса за скъпо струващите (нам) чиновници - що не се поразровите и да проучите какво донесе на бенефициЕРа си (Администрацията на МС) проекта по ОПАК, наречен "Модернизиране на държавното управление чрез преструктуриране на административни структури и звена и подобряване на работните процеси", с два компонента, първия за МВР, втория - НЗОК и НОИ, и в частност защо Цветан Цветанов, тогавашен министър на вътрешните работи, ОСУЕТИ (ПРОВАЛИ) МВРейския компонент...

А дейностите по този компонент бяха ИНТЕРЕСНИ - поне като формулировка!

Ето ги (цитирам ги по ИСУНската инфо от сайта EUFUNDS):

дейност 1:
Извършване на сравнителен анализ на модела на управление и организационно структуриране на Министерството на вътрешните работи със структурата и моделите в други страни-членки на Европейския съюз.

дейност 2:
Преглед на функциите и дейностите на структурите за елиминиране на дублиращи се функции, премахване на нетипични функции и дейности, обединяване на звена и др.

дейност 3:
Преглед на ефективността и ефикасността на структурата на Министерството на вътрешните работи.

дейност 4:
Препоръки за реорганизацията на структурата на Министерството на вътрешните работи спрямо добрите практики.


(ЗАБЕЛЕЖКА: като горните са и формулировките за НЗОК и НОИ)

Добави мнение   Мнения:18 1