Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Реалността уж каквато е: най-добрият град за живеене в България
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:43 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
щурчо
03 Апр 2015 20:44
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Големи претенции, големо чудо. Нещо за бидон вилите на Париж нема ли...
petar_ray
03 Апр 2015 20:44
Мнения: 31
От: Bulgaria
True to the bone!
Прочетох със странно облекчение. Не от констатациите, а заради истината.
Предводител на команчите
03 Апр 2015 21:14
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
И е прав авторът, и не е прав.
Не ми хареса, обаче, иронията му по отношение на велоалеите. Не че към момента ги има де - опазил ме бог - но тяхното наличие е крайно необходимо.
ПлесNick
03 Апр 2015 21:23
Мнения: 2,020
От: Bulgaria
Ето едно предложение до НСОРБ (националното сдружение на общините в РБ), ако случайно някой функционерин негов, влезе в този Форум и прочете горната дописка и нашите коментари под нея:
Хванете се с медията (в-к голям + БНР + БНТ) и заедно организирайте конкурс за най-доброто населено място за SPA-не в България! В две секции; SPA-не лете, и SPA-не зиме! Туристическият бранш също може да се включи с волни пожертвувания!

водопроводчик
03 Апр 2015 21:40
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Най-доброто на тези гласувания е, че все още не се намерил някой експротестър или ръбист да внесе законопроект да станат задължителни.
dabedabe
03 Апр 2015 21:49
Мнения: 19,395
От: Antarctica
То като Златния Орфей. Девендесе и девет награди, да няма обидени.
водопроводчик
03 Апр 2015 21:50
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
Верно, бе!
възможност за улично изкуство

Те това отепа коча!
Например сюита за гола цица и бял роял в съпровод на вувузела и тъпан и с ексклузивното участие на любителския хор на софийските лумпени.
Или пък парково изкуство - художествено себеизрязаване чрез освежаване на парковия ландшафт с визуални образи на герои от американски комикси.
Няма съмнение, че град №1 ще е София. Учительница няма да може да се наполучава на награди, а прецедендът няма да може да се нараздава на награди.
водопроводчик
03 Апр 2015 21:59
Мнения: 18,847
От: Bulgaria
кани управляващите, а те тълповидно връчват награди

Джелезо! Колкото по-нататък чета, толкова по-готино става! Тази статия е един малък бисер.
"Тълповидно" е просто попадение. Но в отделно взетия град Пловдив е "талповидно".
cisco
03 Апр 2015 22:25
Мнения: 7,737
От: Italy
Не ми хареса, обаче, иронията му по отношение на велоалеите. Не че към момента ги има де - опазил ме бог - но тяхното наличие е крайно необходимо.


Само дето излизат по скъпи от магистрали, то е знак до знак, та къде почвали , къде свършвали....а реална полза няма, не съм видял да ги ползва някой освен онези мургавите дето бъркат по боклуците и блъскат колички.
Тимур и неговите командоси
03 Апр 2015 22:27
Мнения: 1,659
От: Bulgaria
Класацията е пошла, но никак даже не е глупава - наесен има местни избори и ето - по нашето, герберско време, вие бяхте (примерно) най-тунингования град, а после... Повтаря се мантрата - "ти си красив, ти се развиваш, ти живееш добре". Хората в момента може и да не вярват, но когато се смени властта, изведнъж се сещат - абе как добре си живеехме ние навремето... Тоест, внушението подменя реалния спомен. Явно Бойко е понаучил това-онова от другаря Живков.
Но това с Харманли - град герой, си е направо за историята. Харманли и Сталинград - градове герои. Малоумна работа.
Предводител на команчите
03 Апр 2015 23:46
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Само дето излизат по скъпи от магистрали, то е знак до знак, та къде почвали , къде свършвали....а реална полза няма

Сериозно? Няма нужда да обяснявам, че в Германия практически всеки тротоар е фифти-фифти за пешеходци и колоездачи. Но отделно от това има хиляди и хиляди километри ей такива нещица: Натисни тук. Специално този дори в по-голямата си част е разделен надлъжно на две - за велосипедисти и кънкьори. Как мислиш, дали ги правят просто за красота?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Предводител на команчите
cisco
04 Апр 2015 00:14
Мнения: 7,737
От: Italy
Е знам как е там, де, но виждам пред нас как съсипаха тротоара, стесниха улицата и сложиха 18 знака на едно кръстовище, с единствения резултат да не мога да си паркирам пред нас и да става локва.
Предводител на команчите
04 Апр 2015 00:17
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Мисля, че обясних ясно, че у нас велоалеи няма (де факто, не на хартия), но са крайно необходими (в това се включва условието да бъдат направени както трябва).
cisco
04 Апр 2015 00:27
Мнения: 7,737
От: Italy
Направиха на много места, но велосипедистите протестират!!! http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/regionalni-novini/velosipedisti-ne-iskat-poveche-veloalei-v-sofiya.html
Предводител на команчите
04 Апр 2015 00:32
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Не манипулирай! Не са желани досегашните т. нар. велоалеи а.к.а. отбиване на номера, а не велоалеи изобщо. Налага ли се трети път да обяснявам, че у нас велоалеи няма?!
ablepsia
04 Апр 2015 02:37
Мнения: 26,566
От: Bulgaria
у нас велоалеи няма?!


Команч, у нас тротоари няма, как да има велоалеи?
Targus
04 Апр 2015 03:02
Мнения: 2,170
От: Australia
у нас велоалеи няма

Къде е това " у вас" ? Щото точно пред нас има една и то много хубава. И се ползва масово по предназначение.
annetaz
04 Апр 2015 05:30
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Статията е хубава. Като гражданка на Бургас, който преди беше най-добрия град уж, и аз искам да попитам много неща. Най-вече: Как въобще може да има добри градове за живеене в тая скапана държава, където 80% от населението мизерства???????? Кого се опитваме да измамим?! На нас вярно ни бяха дали приза, но какво като имаме летище, ама не го ползваме за нищо? Нито билетите ни са по силите, нито със самолет има къде да стигнем. А прехвалените велоалеи на кмета ни не ги ползва почти никой. Само се наливат пари и се правят дори там, където няма тротоари и свестни платна. Най-важното е, че в града няма условия за бизнес, има ужасна безработица и заплатите са от най-ниските в страната заради това. Това може ли да бъде най-добрия град, а????????? Почти ни унищожиха най-големия храм, а около него години е кочина. Да не говирим за блатото на Тройката / на пъпа на града/, където си развъждаме жаби и комари през целия преход. Повечето алеи в Морската не са виждали асфалт от времето на соц-а. А пък Александровска в горната част няма кой да асфалтира през целия мандат на кмета. Защо ли? За да може един ден там да се налеят милиони в нов проект. На кой му пука, че поне 10 години никой не подмени една плочка там или настилката е пълна гробница? Като свърши ремонта на канализацията защо не я оправиха, а?! Сдобиваме се с все по-екстравагантни и скъпи проекти, а с тези пари целия град можеше да заприлича на поддържан.
Targus
04 Апр 2015 07:37
Мнения: 2,170
От: Australia
Как въобще може да има добри градове за живеене в тая скапана държава, където 80% от населението мизерства????????

Пак отвлечени нищонезначещи обобщения.
Ти кажи - ти мизерстваш ли? Едва ли, "мизерстват" "хората, другите, народа..." и прочие дрън-дрън-та пляс.
Каква е дефиницията за "мизерстване"? Че не преяждат с чер хайвер и не препиват с френско шампанско?
Бях лани в Бургас и ми се видя много прилично всичко. Ресторантите и кафетата пълни, по улиците кола до кола, все западни.
Изобщо не е скапана държавата ни. Даже живее с много по-висок стандарт от което икономическите показатели подсказват.
Аман от черногледци.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Targus
Предводител на команчите
04 Апр 2015 08:04
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Къде е това " у вас" ? Щото точно пред нас има една и то много хубава. И се ползва масово по предназначение

Виж сега, напнаха се например и покрай надежденското метро бучнаха читава велоалея на Ломското, която води от една Била до ... НКЖИ на надлез Надежда. Е, а после (и в двете посоки)? Друг подобен пример е пребоядисаната срещу пет вагона пари стара алея покрай Княжевското шосе, която също води от никъде за никъде. Идеята на велоалеите в белия свят е не да имаме тук-там отсечки, в които може да се кара колело без риск да те убият, а да предлагат цялостно транспортно решение за онези, които не искат да се движат с помощта на ДВГ. Забележете, не пледирам за "глезотии" от типа на испанските шосейни ленти за велодипедисти с ширина 1,5 метра отстрани на стандартните автомобилни ленти по обичайните извънградски шосета.
Targus
04 Апр 2015 08:09
Мнения: 2,170
От: Australia
Последно: има или няма?
Какви и колко - друг въпрос. Каквото ни сичкото друго, такива ни и вело-алеите.
А по-скромно
Добави мнение   Мнения:43 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща