Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Прессъобщения с репутационен ефект: Нищо не може да стане без съгласието на ЕС
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
zzz07
17 Апр 2015 19:39
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Тиквата ли ви е виновен!
Тиквата ли е виновен че вече няма Русия, а ЕС?
Ами тогава Тиквата е прав!
Ей, че сте смешници.
Аман от хора които не знаят какво искат или по-точно нищо не искат. А само повтарят една глупост: Не щем в ЕС! Е ние пък искаме.
drenski
17 Апр 2015 19:50
Мнения: 2,615
От: Bulgaria
За г-н zzz07 НЕ ГОСПОДИНЕ! Никой не ни е виновен! Ние сме си виновни. Искаме ЕС, но не щем да сме колония на ЕС.
zzz07
17 Апр 2015 20:27
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Никой не ни е виновен! Ние сме си виновни. Искаме ЕС, но не щем да сме колония на ЕС.

Добре, Дренски, много добре. Има напредък. Браво!
неизвестенизвършител
17 Апр 2015 20:42
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Денков се подиграва на правителството и вънкашната ни политика!
Staninski
17 Апр 2015 21:01
Мнения: 252
От: Bulgaria
Би било добре в ЕС, но без тикви и кратуни. И много по-малко САЩ! Неудобно е някак си. С тикви и кратуни,нивото е никакво, така да се каже!
ВладиГео
17 Апр 2015 21:07
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Защото, както правилно е убеден Митов, "Каквото и да се прави от турска страна, не може да стане без съгласието на ЕС. Нищо не може да стане без съгласието на ЕС."

Ами, Митов е добре информиран и убеждението му е правилно.
Харесва ли ни, или не, но ЕС е длъжна да отчита и намира баланса между интересите на всички страни от Съюза и на Турция - асоциираната членка и най-важният партньор на НАТО в Европа.
"Южният поток" предоставяше изключително геоенергийно предимство на България, като изключваше от играта Турция и Гърция. Това нямаше как да ги направи щастливи и те, напълно основателно от тяхна гледна точка, поставиха въпроса пред ЕК и САЩ.
Новото решение, "Турският поток", дава възможности за съчетаване интересите и на трите ни страни. Само от нас зависи как ще защитим нашия интерес в новата ситуация.
ВладиГео
17 Апр 2015 21:38
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Има и нещо друго, още по-важно.
63 милиарда м3, колкото бе проектният капацитет на "Южния поток", са огромно, колосално количество енергия. Това е три пъти повече от брутното вътрешно потребление на всички видове енергии в България и около 7 пъти повече от крайното ни годишно потребление.
Е, братя и сестри, поставете се на мястото на ЕК и кажете: няма ли да се замислите много, преди да оставите това море от жизненоважна за целия Съюз енергия в ръцете на държава, която обективно не може да управлява енергетиката си?
ВладиГео
17 Апр 2015 23:07
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
От 25 години, България не подготвя енергийни специалисти.
Хорариумът на специалните дисциплини за енергетици в ТУ-София е по-малко от 1 000 часа, в останалите "ВУЗ" е по пет-шестстотин. За сравнение, в Русия специалностите в енергетиката се учат по 5 000 часа, минимум. Отделно са многомесечните практики, каквито у нас просто няма.
Резултатите са: 90% от истинските, готвени с десетилетия български енергетици са в околопенсионна възраст, а 90% от по-младите в "енергийните" фирми не могат да направят разликата между мегават и мегаватчас, дори от това да зависи животът им.
Готвени са за много пари в чужбина и със сериозен хорариум, но по дисциплини като маркетинг и мениджмънт
zdran
18 Апр 2015 00:28
Мнения: 5,272
От: Saint Kitts and Nevis
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Йори
18 Апр 2015 08:20
Мнения: 2,656
От: Bulgaria
Репутация като дума произтича от корена puta и представката за отрицание re.
Т.е. жена с репутация означавало, че не е курва.
Това в Pax Romana.
За България е по-сложно.
неизвестенизвършител
18 Апр 2015 10:24
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Доскоро Наблюдател се беше превърнал в някакво скучно чакане на вторник вечер. С повторното включване Денков, в Наблюдател може да се прочете нещо интересно и в петък вечер. Просто няма какво да се коментира - статиите му съдържат в себе си и възможните коментари. Е, ако някой е против, може да си изпоства противите.
Денков
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: неизвестенизвършител
Firmin
18 Апр 2015 10:46
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Имам съществено възражение срещу анализа на Денков. Относно рамката. Рамката, уви, е жестокият геополитически и глобален сблъсък на САЩ и Русия. ЕС и ние барабар с него сме в миманса. Каква е репутацията ни сред останалите балерини там е нещо, което не надхвърля по значение суетнята в женската съблекалня. Миша тупурдия ...

Заедно с това ЕС е предпочетеният смокинов лист за прикриване на срамотиите ни. Без него голата истина, че сме под пълен американски контрол и зависимост, може да се окаже прекалено откровена за тартюфския ни морал и самочувствие. Добре, нека го кажа по-ясно - ще ни се видят малките топки на тънкото канапче. Със съответния ... "репутационен ефект".
Bebito
18 Апр 2015 12:42
Мнения: 712
От: Andorra
Живков без да пренебрегваме простотията му се прегръщаше за растеж на икономиката, а борисов с цялата си простотия се натиска за унищожаването ѝ!
БатВаню
18 Апр 2015 19:08
Мнения: 3,463
От: France
Много плоско, Денков, много на аба, това ли успяхте да измислите за цяла седмица - еврочиновниците говорели на "новоговор" и нищо не можело да стане без съгласието на Големия Брат от Брюксел, протоколната целувка на Борисов с Оланд е продължение на ритуалното мляскане на Брежнев с Живков, а финансовата политика на СИРИЗА, имала отрицателен репутационен ефект за Гърция, доколкото не отговаряла на правилата в ЕС.
Нима наистина мислите, че ЕС създаде лошата репутация на Гърция, че това са едни мили трюдолюбиви и честни хора с безукорна трудова етика, нарочени несправедливо от подлите еврочиновници и хищните акули на Валстрийт?
Сигурно още вярвате в Дядо Коледа (Дядо Мраз) и Феята на зъбките
Tim
19 Апр 2015 00:14
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
Нищо не може да стане без съгласието на ЕС (и НАТО) е символ-веруюто на елитните ни властитутки!
Zmeja
19 Апр 2015 09:22
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Тя работата много проста! РеПутационен ефект означава за нашите управляващи всичко, което е насочено срещу Путин.
Mrx++
19 Апр 2015 10:07
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Прави впечатление, че все повече умни хора дават точни оценки на ситуацията у нас. Статията е чудесна.
Дори БНТ го изтъпани в схеми на новините си, като представя ужасиите, които ще настъпят при държавен фалит на южната ни съседка. Сред тях стърчи пропагандно-политическата надежда, че спадащата репутация на комшиите от Беломорието аха-аха след Великден ще обърне тренда на инвестициите, емиграцията и почивките към Черно море и Стара планина, че и отвъд.
Рабира се БНТ е най-ибрикчийската телевизя. Чудя се как Анкова не е направола баница я на Боко, я на Чехлю, като онази патка Велева.

Разбираемо защо. Тук "нищо не може да стане без съгласието на ЕС..........Предимно за вътрешна употреба, то бе изказано от външния министър Д. Митов, когато по Великден коментираше в "Лице в лице" по bTV "независимостта на българската външна политика". ".
Ей това за "независимостта" на българската политика е най-големия виц. Хем независима, хем нищо не може да стане без ЕС.
Mrx++
19 Апр 2015 10:11
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
нищо не можело да стане без съгласието на Големия Брат от Брюксел, протоколната целувка на Борисов с Оланд е продължение на ритуалното мляскане на Брежнев с Живков,
бат Ваньо, бе той Митов го е казал това. А колко мило само си го написал, целувката на наш Боко била протоколна, пък тази на Живков - мляскане. Много, ама много мило. С каква дълбока любов към нашият министър-председател-център нападател.
Mrx++
19 Апр 2015 10:19
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Новото решение, "Турският поток", дава възможности за съчетаване интересите и на трите ни страни. Само от нас зависи как ще защитим нашия интерес в новата ситуация.
Абе стига си ги увъртал. Наш Боко като един Крали Марко закопа и трите енергийни проекта и вместо енергиен център на Балканите останахме с оня хъб, дето дългият инкасатор му вика пъб, защото там Боко е ходел да си пие бирата. Това е резултатът от "аз съм прост и вис сте прости", т.е. искаше да каже: "абе много сте прости, че избирате прост като мен".
Mrx++
19 Апр 2015 10:22
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Денков се подиграва на правителството и вънкашната ни политика!
Ееее, как успя да разбереш? Е, що не трябва ли да се подиграва. Щеше да ме разплачеш, като установи този факт.
Staninski
19 Апр 2015 15:18
Мнения: 252
От: Bulgaria
"Аз съм прост и вие сте прости". Че е прост, прост е! Спор няма. Обаче ние май го удряме в земята, щом го търпим!
Добави мнение   Мнения:25 Страница 1 от 2 1 2 Следваща