Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бърнаут
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2
ВладиГео
25 Апр 2015 04:00
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Защо интелигентни, талантливи и вероятно добре платени хора губят радостта от живота и душата им се опустошава?

Въпрос за "отличен" в отделенията
Angel Kandiloto
25 Апр 2015 06:11
Мнения: 3,829
От: Burkina Faso
Тежък проблем !
Сина ми се роди в канадска болница , от мига на раждането до изписването от болницата на четвъртия ден, детето беше неотлъчно
до майка му , обясниха и как като ходи до тоалетна да го поставя на една специална количка и да го взима със себе си , навсякъде , неотлъчно !
В България какъв е този ред ум не ми го побира , разделят ги , сменяват ги , бият ги , изпускат ги , нараняват ги , далече от очите на майките !
Защо !
Една прашинка малка
25 Апр 2015 06:28
Мнения: 682
От: Bulgaria
В 21 век Човечеството е все още на ниво Варварство за съжаление! Всички са зейнали и ламтят за още, и още, и още...... искат за 10 години да излапат толкова, колкото му се полага на човек за 100 години. Да имат няколко къщи, няколко коли, тлъсти сметки в банките и т.н.т. И защо са му толкова на човек, като на едно легло ляга на един стол сяда.....
Тези по върховете и тяхната алчност допринасят за страданията на обикновения човек. Тези хора вместо да използват положението си за да допринасят за доброто на обикновените хора го използват за всяване на раздори, войни и лично обогатяване.
Ако се окаже, че това невинно четиридневно бебе е пострадало заради конкуренция между двете болници и , че на тази нещастна жена са и дали малко парички за да извърши тази жестокост, като са се възползвали от тежкото и материално положение и са и обещали да я отърват от правосъдие ..........
Докато позволяваме деца да страдат не сме никакви човеци!
Гладиатор
25 Апр 2015 12:20
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Mura 24 Април 2015 23:24
В България соченето с пръст, заклеймяването и строгото осъждане на деянието е задължително и общоприет начин на поведение, целящ да ни извиси в собствените ни очи и издигне в иерархичната стълбица, която е не по-висока от върха на носа ни.
Айде пак. Много сънародници са си внушили, че ние сме някакво изключение или световни уникати некакви. И според други форумци заемаме челни класации по различни показатели :
Пройчо 23 Април 2015 19:26
Ама това е типичната българска простотия, да се изкарат кой по - голям началник!!

Stranger 23 Април 2015 20:55
завистта е геният на българина...

Ако някой се разрови повече из форума, може да изнамери, че според някои, по почти всички лоши показатели ние сме в челните редици..... то най-голями предатели ли не бяхме, най-корумпирани ли, най-некултурни бай Ганьовци ли (туй дори в системата на образованието се внушава на подрастващите) ....извъобще най и по-по най-всякакви от другите ... веке сме гении на завистта, и не само, открита бе нова "типично българска простотия" да сме се изкарвали " кой по - голям началник !". Покорихме и нови висини -- "В България соченето с пръст, заклеймяването и строгото осъждане на деянието" било "задължително и общоприет начин на поведение"
Джелезо
Такива неща витаят само в критикарски глави с развинтено въображение, внушили си, че по нашенско живеят невиждани нийде злодеи. Такива критикарчета, обикновено, не са мърдали от България, та си мислят че по Света живеят светци, а тука...
Мили критикарчета,
ние не сме по изключителни от никой и никой не е по изключителен от нас,
не сме по велики от никой и никой не е по велик от нас.
Другото смърди на едни разбирания за велики и по-малко велики нацита.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Джон Ленин
25 Апр 2015 12:33
Мнения: 562
От: Bulgaria
Някак сиq много показно го прави тая акушерка, не знае ли че има камера. Или точно за това...!
Патагонец
25 Апр 2015 13:56
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Ако се окаже, че това невинно четиридневно бебе е пострадало заради конкуренция между двете болници и , че на тази нещастна жена са и дали малко парички за да извърши тази жестокост, като са се възползвали от тежкото и материално положение и са и обещали да я отърват от правосъдие ..........

Хайде стига, де! Навсякъде ви се привиждат заговори и конспирации.
Такова ви е перверзно и мисленето.
Ако на тебе ти дадат "малко парички" ще налагаш ли четиридневно бебе?
Mrx++
25 Апр 2015 16:25
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Много христиенски текст, търпи и ще си спасиш душата. Абе те в тази държава ни направиха луди, този се е разпищовил за скромност и душевна чистота да ни говори.То душата първо иска папо, топлина, светлина, че чак тогава се изявява.
Нищо не може да оправдае такава ИЗРОДЩИНА!
Ина ли такава дума в българския?
Щурчо
Това се отнася за сички лекари по света, а не само за българските.
В един момент почват да гледат на пациентите като на досадна работа, вършена на поточна линия. Пълно изхабяване и липса на емоции...
Ти пък по кой свят си хоил, че знаеш, , от Каспичан до Драгоман ли?
Manriko
Чакайте сега, не може такова нещо да е причинено просто от преумора и физическо и емоционално изтощение. И на мен ми се е случвало да имам тежки проекти, при които със седмици или месеци се работи без почивен ден и с много малко сън.
Да ама като дойде края на месеца и вземеш голямата заплата и ти пръкват криле, а тази с 300-400лв. на месец се чуди как да свърже двата края.
Абе вие за друго, освен за пари, можете ли да мислите? Вярно, че някакъв прогресивен (и черен) американски пистел беше казал, че парите са като секса - ако ти липсват, само за това може да мислиш. Ама сапикясайте се малко!
Прав си не ходят на опера тези хора да гледат "Трубадур". Да гледат какви трагедии е имало в миналото, как Азучена оплаква съдбата на Манрико. Не ходят и това си е, само за пари мислят, пък и билетите за опера скъпи.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Mrx++
doodle
25 Апр 2015 16:27
Мнения: 777
От: Bulgaria
много показно го прави тая акушерка, не знае ли че има камера

Ако акушерката е знаела за камерите, логично е всеки човек да си помисли, че действията и са обичайни, рутинни. Всъщност такива изглеждат и на записа.
За тези действия може да има обяснение, но не и оправдание.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: doodle
toly
25 Апр 2015 17:47
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Тия диагнози си ги слагате с апломб. Добре че не сте лекари. 70% от лекарите прегорели и акушерката прави опикт за убийство от прегарянето. Няма ли да ви е страх да се видите с който и да е лекар ако фактите са такива.
ВладиГео
25 Апр 2015 17:50
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
"Ако се окаже, че това невинно четиридневно бебе е пострадало заради конкуренция между двете болници и , че на тази нещастна жена са и дали малко парички за да извърши тази жестокост, като са се възползвали от тежкото и материално положение и са и обещали да я отърват от правосъдие"

Хайде стига, де! Навсякъде ви се привиждат заговори и конспирации.
Такова ви е перверзно и мисленето.
Ако на тебе ти дадат "малко парички" ще налагаш ли четиридневно бебе?

Трудното е, докато го допуснеш в съзнанието си
ВладиГео
25 Апр 2015 18:48
Мнения: 3,701
От: Bulgaria
Не вярвам, че причината за действията на акушерката е бърнаут.
В работата й обективно няма предпоставки за високи нива на несъответствие в шестте области, които водят до синдрома:
1. Изисквания към работещия и неговите реални възможности - тя обективно е съответствала на професионалните изисквания
2. Стремеж към независимост в работата и степента на приложен контрол - работата й е рутинна, едва ли някой я е контролирал постоянно и/или й е превъзлагал задачи през пет минути
3. Вложени усилия в работата и недооценка на приносите - възможно е да се чувствала недооценена, но едва ли повече, отколкото всеки един от нас
4. Отсъствие на позитивни взаимоотношения с работния колектив - дали е така трябва да се установи на базата на конкретна информация, но дори да е, далеч не стига за един хубавичък бърнаут
5. Отсъствие на справедливи взаимоотношения в работата - конкуренцията и субективното усещане за пренебрегване в кариерното развитие са с най-голяма тежест за бърнаута, но каква толкова кариера се очаква от акушерка?
6. Етични принципи на личността и изискванията на работата - както при 1., е невероятно да са се проявили след 18-годишен стаж
DILBER TANAS
25 Апр 2015 22:29
Мнения: 2,019
От: Bulgaria
Много качествен текст. Поздравления за автора и за редакцията на СЕГА! Споделям напълно написаното. Първа крачка в правилната посока, според мен, би била въвеждането на обучение по вероучение в училищата. Скептик съм, че сегашните управляващи ще я направят.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: DILBER TANAS
Damage_case
25 Апр 2015 23:14
Мнения: 1,839
От: Bulgaria
Ако "Сега" ще ни запознава с вижданията на тази всичкология по различни въпроси всяка седмица, не е лошо някой от редакцията (ама да не е Петрински, защото той може и да не е наясно) да осведоми бай Сула, че това за Картаген принадлежи на Марк Луций Катон и няма отношение към човека, чието име му служи за ник. Архи враг на Сула е Архелай, владетелят на Понтийското царство.
wvw
26 Апр 2015 08:36
Мнения: 863
От: Bulgaria
Нека газетата да дава трибуна на различни мнения, нещо като Хайд парк... и в този смисъл, писанията на Сула имат място във вестника. А и има доста неща над които да се замислим в писаното от Сула.
Добави мнение   Мнения:35 Предишна Страница 2 от 2 1 2