Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Да бяхме благодарили на Турция
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:202 « Предишна Страница 9 от 11 7 8 9 10 11 Следваща
Don
04 Май 2015 05:20
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Светослав Терзиев - външен министър!
Говоря напълно сериозно.
Стайнбек
04 Май 2015 20:47
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Гладиаторе, уникалната тъпотия се състои в това, че "жените ги мързи да раждат"! Наистина е уникално!
можеш да кажеш, че жените не искат да раждат, жените искат кариера, а не деца, жените не искат да стават майки и т.н. Но да кажеш че "ги мързи да раждат" наистина... Даже нямам думи повече! Присъствал ли си на раждане? Щото аз да... Думата "мързел" просто не се връзва! Абе, просто е тъпотия! Най-малкото, най-малкото – нищо не изразява! Безсмислица!
Стайнбек
04 Май 2015 20:50
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Самото западно общество се развали от богатство и пари. Стара истина е -- най-много развалят богатството и парите -- запада колонизира и окраде света, вменявайки и лъжейки че носил просвета. Запада се натъпка с богатства и изврати. Главно белите хора клъвнаха по мерзките западни ценности, мислейки че всичко което е от там е свясно ....


Ами тогава какво ще кажеш за арабските милионери? Само Западът ли се натъпка с пари? Ето ти един Дубай...
konur
04 Май 2015 21:52
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
маргаритка2....."Турското правителство как обяснява наличието на толкова много арменци в България"....Маргаритке,това показва,че арменците не са били "избити" масово,както се твърди в декларацията на парламента.Я сега ти обясни,защо толкова малко евреи има в България?
маргаритка2
04 Май 2015 22:13
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
konur
04 Май 2015 21:52
маргаритка2....."Турското правителство как обяснява наличието на толкова много арменци в България"....Маргаритке,това показва,че арменците не са били "избити" масово,както се твърди в декларацията на парламента.Я сега ти обясни,защо толкова малко евреи има в България?


Не, грешиш. Българския парламент казва "масово изтребление".
Както се изтребват хлебарки, скакалци и т.н.
Успехът на подобни мисии никога не е пълен, както е известно.

Както и нас, българите, не са успели докрай да ни изтребят.

Евреите в България не са малко. Те са толкова, колкото са.
Гладиатор
04 Май 2015 23:09
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Стайнбек 04 Май 2015 20:47
Гладиаторе, уникалната тъпотия се състои в това, че "жените ги мързи да раждат"! Наистина е уникално!
можеш да кажеш, че жените не искат да раждат, жените искат кариера, а не деца, жените не искат да стават майки и т.н. Но да кажеш че "ги мързи да раждат"
Е и, каква е разликата. Не искат да раждат от мързел, ако така ти харесва. Гледай смисъла а не човъркай в граматиката. Взирането в маловажното, често пречи да се обхване важното.
Ами тогава какво ще кажеш за арабските милионери? Само Западът ли се натъпка с пари? Ето ти един Дубай...
Има време. Ще поживеем ще видим. Събитията в света не се мерят с обхват няколко петилетки около носа. Събитията се пораждат от причинно-следствени връзки идещи от столетия, А и Дубай не съм чувал да е колонизирал някого, не е грабил чужди народи, нямат мания за изключителност, избраност или да се имат за свръх човеци -- тия неща също развалят, особено грабежите на чужди народи.
konur
05 Май 2015 00:22
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
маргаритке ,в България евреите са малко,ти знаеш защо,в Турция са много,и арменците са доста.А знаеш ли евреите откъде са дошли и защо?За изтребените и депортираните мирни турци,защо не се говори?Защо се ограничавате само с пропагандата?Османската държава,ако е искала да изтреби арменците,защо тогава е дала охрана при депортацията и защо е наказала със смърт служителите,които не са си свършили работата?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: konur
Стайнбек
05 Май 2015 07:07
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
Не искат да раждат от мързел, ако така ти харесва.


Това е същата тъпотия! Можеш ли да слагаш на една плоскост даването на нов живот и мързел? Какво общо има мързелът? С какви категории изобщо боравиш?

Колкото до арабските милионери, Дубай и т.н....
Всички русофоби тук редовно пишат как никой не отива да живее в Русия, а на Запад, значи Русия не е толкова цъфнала... Е хубаво, не знам някой да е отишъл да живее в арабските страни, щото са богати...
Аз не защитавам "западните ценности", и на мен не ми харесват много неща в тях, но така едностранно да се разсъждава. На Запад – лошо, на Изток – хубаво, е много елементарно. Изтокът си има други недостатъци и то много.
Затова смятам, че българите трябва да се придържаме към християнските ценности. Славяните имат друга душевност, а това е много важно.
Щом като на теб повече ти импонира Изтокът – никой не те спрял, моля, заминавай да живееш там.
маргаритка2
05 Май 2015 10:17
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
konur
2015-05-05 00:22:14, не ми дреме накъде ти е пръстчето, душата! Ти правиш пропаганда, не аз!
"Мирните турци" са граждани, колкото и да е разтегливо, опоробените народи са роби, еднозначно.
Не можеш да вменяваш вина на робите за безчинствата ни "мирните", въоръжени граждани.
kosatka
05 Май 2015 12:54
Мнения: 4,332
От: Bulgaria
Г-н Терзиев, за статията

за форумните дьонмета и техните политически креатури, заменили "геноцид" с политкоректното и импотентно "масово изтребление".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: kosatka
Deliorman
05 Май 2015 16:38
Мнения: 1,042
От: Turkey
“Tutta colpevole, nessuno è colpevole”...

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Deliorman
Deliorman
05 Май 2015 17:14
Мнения: 1,042
От: Turkey
"Если проводить исследование событий, происходящих в 1915 году в восточной части Турции, то особую роль в этих исследованиях следует отводить именно российским архивам. Дело в том, что, с одной стороны, Россия являлась непосредственно участником первой мировой войны. С другой стороны, армяне компактно проживали на территориях, где как раз шли военные операции между Царской Россией и Османской империей."

Натисни тук
Deliorman
05 Май 2015 17:17
Мнения: 1,042
От: Turkey
В книге советского историка Ирандуста "Движущие силы Кемалистской революции" отмечается: "Программа физического истребления турецкого населения проводилась вполне сознательно под руководством французских оккупантов". На фоне отмеченного, в своей статье "Контрреволюционный "Дашнакцутюн" и империалистическая война 1914-1918 гг. советский историк армянин Лалаян А.А., описывая зверства армян, пишет: "Дашнаки проявляли максимум "храбрости" в деле истребления турецких женщин и детей, стариков и больных".
konur
06 Май 2015 01:56
Мнения: 1,777
От: Bulgaria
маргаритке,аз не казвам,че ти правиш пропаганда,аз казвам,че вие вярвате само на антитурската пропаганда и не се интересувате от другата страна на медалиона.Това за робите не си права,за мен всички жители на недемократичните системи на управление са роби,даже мисля,че комунистистическата диктатура беше по- подтисническа и затова е днешното състояние на България.Тези болестни състояния като,расизъм,туркофобия,ксенофобия и т.н.,са лошо наследство от комунизма и неговата пропагандна машина,от което не могат да се освосвободят доста българи и днес.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: konur
Стайнбек
06 Май 2015 08:23
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
комунистистическата диктатура беше по- подтисническа и затова е днешното състояние на България.


Това е такъв цинизъм, че думи нямам...

Тези болестни състояния като,расизъм,туркофобия,ксенофобия и т.н.,са лошо наследство от комунизма и неговата пропагандна машина,от което не могат да се освосвободят доста българи и днес.

Туркофобията я създадоха 5-те века, никакъв комунизъм не може да създаде това, което е създал турският ятаган!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Стайнбек
Стайнбек
06 Май 2015 08:29
Мнения: 21,409
От: Bulgaria
советский историк армянин Лалаян А.А., описывая зверства армян, пишет: "Дашнаки проявляли максимум "храбрости" в деле истребления турецких женщин и детей, стариков и больных".


Има арменец и арменец... Предатели и продажници има всеки народ. Много е удобно да се цитират подбрани историци. Трябва да се чете много, за да се стигне до истината. Един историк история не прави...
Гладиатор
06 Май 2015 08:58
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
konur 06 Май 2015 01:56
Тези болестни състояния като,расизъм,туркофобия, ксенофобия и т.н.,са лошо наследство от комунизма и неговата пропагандна машина,от което не могат да се освободят доста българи и днес.
Е на това се казва пропаганда, конуре. Каква туркофобия имаше в комунистическия режим ??? Преди турското разузнаване да ви омая да направите нелегални клетки в България и да пръскате тероризъм, турците имахте най-големи права в държавата, предимства почти колкото ония заслужилите борци против... . Много българи си дружахме и играехме с турчета ... Никой няма нищо против редовите турци, Проблема са мишките с които е пълна главата на турската полит-върхушка -- тези още бълнуват империи и мечтаят за чужди землища, забравяйки че Осман фамилия са пришълци на Балканите -- от 14 век, а ние, наричани траки, сетне българи сме си местни от хилядолетия и това си е нашето землище.
Расизъм имаше в САЩ -- там до 60-те белите учеха в отделни училища.
Къде видя ксенофобията у нас ?? Луд ли си или нескопосан пропагандатор. У нас често се въртеше една песен, в която се пееше "...всички народи ти обикни" . Къде видя ксенофобията във филма Капитан Петко войвода. Обратно, многократно се подчертаваше добронамереното отношение на Капитан Петко войвода към турците и обратно. С арменци и евреи имаме особени отношения. Търгувахме с всякакви страни и религии.
Българите няма от какво да се "освобождаваме -- расизъм, туркофобия, ксенофобия у нас никога не е имало. В държавата ни също никога не е имало роби. Не сме клали други народи нито сме ловели хора да ги правим роби, нито сме гонили цигани -- изгониха ги от западна Европа. Не сме правили кръстоностни походи, нито джихад. Не ние измислихме фашизма и комунизма -- натресоха ни го от запад, чрез СССР. Не ние измислихме гей паради и развалени нрави -- натресоха ни ги от запад, вменявайки на подбраните от същия запад управници, че те това е демокрацията (" Те това е цивилизацията, ако искаш да знайш" Д.Войников -- осмива т.н. западни ценности и сляпото им приемане у нас, отхвърляйки нашите нравствени ценности).

Ако говорим срещу някого, то не е заради кожата или заради религията му, а заради безчестните му нрави. Да мълчим ли когато циганите крадат, нарушават закони, повечето ги мързи да работят, но не ги мързи да раждат и да отглеждат мързеливо поколение, което децата ни в бъдеще ще хранят. Да мълчим ли когато турската държава умишлено пропуска нелегални емигранти, а от запада ни натискат да ги приемаме в разрез с всичко международни договорки -- това не са бежанци, а нарушители на границата. Докарания до бедност народ трябва да храни и чужденци, които никога няма да се впишат в обществото, поради особеностите на религиозния им мироглед. За какво са ни такива ? Поразпитай какво е поведението им в емигрнтските лагери. Тука става въпрос за честно и нечестно, справедливо или не, държавническо или противодържавническо поведение -- като това да си отвориш границата в най-опасните времена. Ми за какво е тогава тая граница и тия граничари, ако в най-опасните времена по границата не изпълняват предназначението си -- охрана на границата и недопускане нарушители и нежелани чужденци в държавата ??
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Гладиатор
06 Май 2015 09:14
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Не искат да раждат от мързел, ако така ти харесва.

Стайнбек 05 Май 2015 07:07
Това е същата тъпотия! Можеш ли да слагаш на една плоскост даването на нов живот и мързел? Какво общо има мързелът? С какви категории изобщо боравиш?
Нещо много странно мислене имаш и правиш нескопосани сравнения << даване на живот -- мързел >>. Не разбирам мисленето ти. Когато даваш живот еднократно, най-много двукратно и не се възпроизвеждаш, а намаляш населението, а други се множат по естествен начин, както са го правили хилядолетия, в т.ч. и предците ни, как да го наречем, ако не мързел да родиш поне 3 деца, при положения че имаш много по-добри условия от тези, които раждат по 5-6 пъти и повече. Явлението е мързел, и развалени нрави, икономическото сътояние е оправдание на мързела и развалените нрави за ртова кое е ценно и кое не е.
Аз не защитавам "западните ценности", и на мен не ми харесват много неща в тях, но така едностранно да се разсъждава. На Запад – лошо, на Изток – хубаво, е много елементарно. Изтокът си има други недостатъци и то много.
Това къде съм го казал "на запад лошо -- на изток хубаво". Отново показваш странности в мисленето си. Посочвам само недостатъците на запада, а ги посочвам в противовес на това че у нас върви зверска прозападна пропаганда и запада се издига в култ (култ прозрян и осмян още от Добри Войников), а държавниците ни приемат на сляпо всички западни назидания и указания.
Щом като на теб повече ти импонира Изтокът – никой не те спрял, моля, заминавай да живееш там.
Горе ти обясних какво общо имата разните опонирания, дано вденеш. Никъде нямам намерение да живея, освен в България. И така мисля че е редно да прави всеки, особено, ако страната му е в тежко положение, трябва да е тук за да помага, от тук се помага най-добре. И пари ако имам, а аз имам, ще хода да разглеждам България и да харча пари за нашите хора, а не да пръскам пари в Гърция, Турция или някъде другаде на гъ_за на географията. Повярвайте, няма чак толкова интересни неща -- повечето го докарва турист-пропагандата
Deliorman
06 Май 2015 09:46
Мнения: 1,042
От: Turkey
The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.

Bertrand Russell British author ...

Стайнбек
2015-05-06 08:29:01

Трябва да се чете много, за да се стигне до истината.



Майка му е четенето...
Само че без конски капаци..
Deliorman
06 Май 2015 09:52
Мнения: 1,042
От: Turkey

"One of the American authors that I was introduced to was the Pulitzer Prize winner William Saroyan, and I read avery book that he wrote, including one of his stories, Antranik of Armenia in 'Inhale and Exhale', A Collection of Short Stories, published in 1935 by Random House, pages 257-265. My first recommendation to would-be Armenian writers is to read the story Antranik of Armenia. You will learn that the enemy of the Armenians was the Russians, not the Turks, eloquently described in William Saroyan's short story. Russians, more than anyone, are responsible for what happened to the Armenians during and after the First World War, followed by the British and the French, as chronicled in many books, who gave false hopes to the Armenian separatists."

(Yuksel Oktay)
Добави мнение   Мнения:202 « Предишна Страница 9 от 11 7 8 9 10 11 Следваща