Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Финансиране на кредитната стабилност
Добави мнение   Мнения:12 1
renegad
10 Май 2015 18:24
Мнения: 11,407
От: Kiribati
банките работят с доста по-ниска ликвидност от предписаната в древните правила - от лакомия и понеже в нормални условия финансовите пазари създават илюзията за неограничена ликвидност на търгуемите инструменти
Да се приеме данък върху лакомията и илюзиите? Предполагам че е добра идея,но би трябвало и да се комбинира със стара практика от "закон за съдене на людете" :"...и да бъде премного бит" . Сто тояги са добро начало за да няма двусмисленост и волни тълкувания в съдебната практика.
zzz07
10 Май 2015 21:22
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Изводът от всичко казано: свръхрегулацията на банките не е решение. За да се защитят от финансови кризи не само депозитите в банки, но и кредитната система, без да се стоварва бремето на загубите върху фиска, трябва да се натрупа достатъчен буферен фонд, а той може да се финансира само с данък върху финансовите трансакции.

Много приказки за нищо, Хърси... Много празни приказки за едно голямо нищо!
Свръх и мръх и незнам си каква регулация не е решение естествено. Ти какво визираш банките по принцип или банките у нас?
И докога, мислиш, този данък върху трансакциите ще работи? Докато и последния глупак си изнесе паричките - в чужбина, в чувал, в сивия сектор, или просто в джоба, защото лихвите са страхотни и ми е чудно докога очакваш/очаквате да има трансакции изобщо. Абе ей имаш ли абер какви пари скубят сяга банките ако теглиш или внасяш каквито и да е суми! Бахти банките аз!
urupuchi
10 Май 2015 21:48
Мнения: 2,329
От: Holy See (Vatican City State)
стари правила на банковия занаят, познати сигурно от няколко хилядолетия.

От големия взрив.
mary1001
11 Май 2015 00:15
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
т.е. за да не допусне влоговете в банките просто да се изпарят, а техните собственици да хукнат с тояги по площадите.


Повече не четох! Няма смисъл да намаляваме риска на вложителите, а кредитополучателите да скубем колкото можем.
Ако един човек е спестил пари то той трябва да има акъл къде да ги вложи. Ако не знае нека ги загуби както губят хората, взели заеми при едни условия и принудени да ги връщат при други условия!
nikolay_rs
11 Май 2015 05:21
Мнения: 11,720
От: Bulgaria
Тогава почва да мъчи махмурлука.
onzi
11 Май 2015 08:23
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
с две приказки - да подменим вноската, която правят добрите и хубави банки, с данък, плащан от транзакциите на смотаните клиенти. и да можем да изстискаме още някой и друг % печалба за банкерите.
nikov
11 Май 2015 08:45
Мнения: 23
От: Bulgaria
Какво тук има да се коментира по Хърсев? Той гледа от своята "банкстерска" позиция на крепител олигархическия режим. Каква е общочовешката, обществената мисия на банките?? Да управляват, да властват над обществото или да му служат?? Ако няма "излишен финасов ресурс" в отделни индивиди и корпорации или предоставяне правото на частни банки да "създават" от нищото финасов ресурс, ще има ли "спекулативни игри"?? Парите в края на краищата "стока" ли са или "посредник" в стоковия обмен?? Когато се появи "нуждата" от пари, то тази нужда се удовлетворява само и единствено по начин, приемлив за обществото, чрез пускане в обръщение на пари от държавата ( а не от частни банки, присвоили си това суверенно право), от правната организация на обществото. Защо тази необходимост трябва да се неутрализира чрез данъци, а не чрез правото на държавата да емитира необходимите пари?? Защото в населението, в една малка (4%) част от него има натрупан излишен и то огромен финасов ресурс, който държавата (политиците), чрез несправедливото данъчно облагане, са допуснали да се натрупа!!
Mitnicharъ
11 Май 2015 09:39
Мнения: 6,877
От: Bulgaria
zzz07............


jordanovski
11 Май 2015 11:58
Мнения: 441
От: Bulgaria
Хърсев знае много добре всичко за банковите афери у нас.Той,разбира се,винаги е търсен съветник по "какво да се прави"?Но ,може ли без анализ на причините?Какви нови данъци ще мислим,ако надзора в БНБ,вкл.Говернора,надзирават банките като вълк в кошара с овце?И без кучета,за по сигурно!Ами ДАНС?Ами,БОР КОР?И какви ли не още "надзорници"?Така че новите препоръки на Хърсов-ци са просто рецепти за хлабав контрол,с цел по лесно ограбване на новопредлаганите данъци.Намирисва на организирани усилия за запазване сегашното политическо стакукво,при което винаги ще излиза въпроса "КОЙ"?
renegad
11 Май 2015 13:47
Мнения: 11,407
От: Kiribati
Той гледа от своята "банкстерска" позиция на крепител олигархическия режим.
Като изключа подобни оценки и детайлите-доцент Хърсев казва едно-моделът не бива,системата не работи,решенията за излизане са половинчати и обречени на провал .Дали предлаганите от него варианти са приемливи-въпрос на вкус към теорията.Всъщност съм учуден как още никой не го е обявил за радикал-рубладжия....
Гойко Горисов
11 Май 2015 19:53
Мнения: 2,639
От: Bulgaria
Хърсев, вие сте радикал-рубладжия
NEM
16 Май 2015 05:15
Мнения: 289
От: USA
Винаги ще се намери нов законен начин да оскубем ближния. Толкова майстори наоколо.
Добави мнение   Мнения:12 1