Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Pro Domo Sua 3 (Имаме ли нужда от раздел "Помощ" )?
  Мнения:3 1
JohnDoe
11 Май 2015 11:30
Мнения: 449
От: 0
Искам да задам няколко директни въпроси на администрацията и уважаемата г-жа модератор Sybil.

1. Знае ли администрацията за огромния по размер и нулев откъм съдържание брой платени НПО тролове, които създават крамоли, спорове, условия за банване на стари и утвърдени участници? (Последният очебиен пример е замразяването на един от най-добрите форумци тук - Предводител на Команчите, за 1 ГОДИНА)?

2. Знае ли администрацията, че раздел Помощ много често се използва от тролове за разчистване на сметки с други участници? Визирам г-н Караконджолус, който от 200 и кусур съобщения, има поне 100 в раздел Помощ?

3. Знае ли администрацията, че благодарение на НПО троловете като Страйки, ръкито, пъстрия и прочее, много от действително качествените събеседници се отказаха или на път да се откажат да пишат тук? Дреме ли й на администрацията за свестните потребители?

4. Знае ли администрацията, че страшно много хора влизат, не за да четат статиите тук, а коментарите под тях?

5. Знае ли администрацията, че тези коментари вече станаха едно бойно поле на игноранти, което опростачва и дискриминира самата идея за свобода на мисълта и волеизразяването? Защото свободата е станала свободия?

6. Знае ли администрацията, че след година приблизително тук ще пишат само НПО троловете?


В тази връзка предлагам:

1. Да се премахне раздел "Помощ" като контрапродуктивен и продуциращ само заяждания и доноси между потребителите.
2. Да се създадат бутони (+/-) с възможност за гласуване от 1 IP адрес за всяко мнение. Да могат да се докладват мнения, както в други форуми, но докладващият да носи пълна отговорност, и ако се установи, че е разчистване на сметки, да бъде баннат докладващият, а не докладваният, или и двамата, както става сега. По съществуващия правилник, един трол с 12 мнения може да "отсвири" стар потребител с 12 000, без никакви проблеми.
3. Редакцията да уважава потребителите! Не може потребители с едно и също провинение да бъдат третирани по различен начин - един с 2 месеца бан, друг с 1 или 2 седмици.


Уважаема редакция,
Уважаема Sybil,
Ако не се вслушате в моите думи, съвсем скоро ще останете без потребители и ще последвате съдбата на Dnevnik.bg , Capital.bg и Mediapool.bg . Искате ли това? Помислете си.

67AF
11 Май 2015 15:25
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Нещата трябва да се виждат. Нещата не трябва да стават на тъмно или зад затворени врати.
беше писал Тери Пратчет и аз мисля същото. Все пак е добре да се показва на народеца, който е решил, че е намерил село без кучета, че в този форум се мете, пардон модерира.
Далеч съм от мисълта, че това може да спре жаждущите Херостратова слава, но поне малко от малко гаси факлите.
За огромно съжаление модерирането не може да ограничи арогантното прескачане на форумните правила от стоникови хидри. Дискусиите действително са на път да станат безполезни, дори с игнорирането по АйПи. Но форумът е просто срез на обществото, нали така! Вероятността той да остане непокътнат е нулева. Въпрос е колко ще издаяни ядрото умни, начетени, добри хора. Ще видим.
sybil
11 Май 2015 18:34
Мнения: 979
От: Bulgaria

Секция Помощ на форума съществува като място за поставяне на различни въпроси, не само за сигнали за нарушения - подобни теми, както е видимо, завършват със затваряне именно заради ползването им за крамоли, провокации и пренасяне на вражди, заради което нерядко се налагат наказания и на провокиращите ги. В този момент няма нито една такава отворена тема. Секцията от форума има конкретни функции и неползването й по предназначение се наказва.
При установяване на провокативно поведение или алтернативни никове се налагат наказания - това се случва всеки ден и само в малка част от случаите - след нечие оплакване. За такива неща се следи така или иначе.

Ако имате информация, че някой нарушава правилата следва да се свържете с модератор - това е вписано във форумните правила, а не да се влиза в ролята на модератор и да се раздават оценки и присъди относно останалите потребители. И този раздел е едно от местата, където това може да се случи, но не и единственото, защото съществуват и и-мейли. Обвиняването на големи групи потребители, без да се посочват основания, а в същото време пледиране да се затвори възможността да се подава информация за нарушения или да се поставят въпроси звучи за мен именно като провокиране на конфликти и търсене на начин да се злепоставят опоненти.
Към настоящия момент голяма част от цитираните от Вас потребители са с наложено наказание и когато имат нарушения то те се наказват.
Относно масовото обвиняване на потребители, нападателният тон и заканите, отправяни тук, предупреждавам, че подобно поведение е недопустимо и в грубо нарушение на много форумни правила, свързани с отношението към други потребители, редакцията и модератора на форума.


  Мнения:3 1