Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Медии не ми трябват. И журналисти!
Добави мнение   Мнения:12 1
генек
18 Май 2015 19:14
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
А правите ли разлика между журналисти и джурналюги? Между информиращи и обслужващи? Между коментатори и манипулатори? Между създаващи база за лично мнение и демагостващи, лъжещи, изглаждащи мозъците демагози?
Впрочем, как в един вестник може да четеш в сряда с наслада наблюдение-есе и да отхвърлящ от пръв поглед в събота елементарно скудоумие?
------------------------------------------
Сайтът на Генек
Meat
18 Май 2015 20:05
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
самият Борисов заяви преди седмица: "Не ми трябват медиите!" Той посъветва народа да следва неговия пример: "И от мен да знаете - не гледайте телевизия, не слушайте радио, не четете интервюта и въобще не може да ви ядоса никой. Въобще не ми трябвате, медиите - нали виждате как си ме посрещат хората",


Борисов лъже, както винаги. Не веднаж и дваж и стотици пъти дебелата мутра Буда най-нахално влизаше директно в електронната медия, за да се кара на журналисти и гостуващи по най-просташки начин. Но е прав, че ще ни ядосат - най-често го правят първите по протокол и ранг в "държавата". Цецка, Плевню, Боко и останалата камарила сякаш се надпреварват да бълват глупости и простотии. Наричат това "управление"
VicKing
18 Май 2015 20:21
Мнения: 2,058
От: Bulgaria
защо са му медии и журналя като си има фейсбойко?
renegad
18 Май 2015 22:41
Мнения: 11,407
От: Kiribati
Някои артефакти другаде щяха да са в музей ,тук ги унищожаваме и забравяме

http://www.mediapool.bg/prokuraturata-shte-unishtozhava-zapisa-nahranete-zhurnalistite-news140674.html
hamel
18 Май 2015 22:59
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
"Не ми трябват медиите!" Той посъветва народа да следва неговия пример: "И от мен да знаете - не гледайте телевизия, не слушайте радио, не четете интервюта и въобще не може да ви ядоса никой. Въобще не ми трябвате, медиите - нали виждате как си ме посрещат хората"
Ми да - вий си го направихте, сърбайте си го. И копче не можете да му кажете, прикрихте му посрания задник отвсякъде (Станишев това, Станишев онова), а ся народът ви крив. Народът - тва е вашта публика, аудитория, ако се зимате на серьозно.
petkos
18 Май 2015 23:48
Мнения: 500
От: Bulgaria
В този смисъл изречените от Борисов паметни думи "Медии не ми трябват" може да означават, че въобще не заслужават да се наричат "медии" подобията, които го обикалят. Такива "медии" не му трябват и на обществото.



Васуки
19 Май 2015 10:17
Мнения: 3,605
От: India
Тази дописка е убедителна
Чунчо
19 Май 2015 10:48
Мнения: 22
От: Germany
ghsfgs
Чунчо
19 Май 2015 11:42
Мнения: 22
От: Germany
Така е другаро Терзиев - нема масмедии не само у нас, а и по света. У нас поне е интересно, имаме си водещи и журналисти питекантропоиди, то не са Виктор Николаев и другарката му, то не би Любето Кулезиц има още, не е да няма. Лично на мен много ми допада Дянчето Найденова, как тежко говори все едно току-що си и издърпал мотиката от ръцете. Е питам аз тея другаре немат ли ръководители, дека да им кажат па и да ги научат да говоряят членоразделно без укане и мекане, па и да казват нещо. Или ще кажеш: Ми те и на другарето от ръководството вчера и смениха каскетите с филзови шапки и още не могат да свикнат. А, и не е само в медиите, знаеш, насекуде е така.
BaliBali
19 Май 2015 12:22
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
Питам се дали горното писанийце не е признание, че Боко корумпира и вестник СЕГа, за което сега автора съжалява горчиво? Само ще му цитирам една народна мъдрост - късно е либе за китка, вие също участвахте в бутането на Орешарски, за да дойде Тиквата на власт. В едно с чичковите червенотиквеничковчета като Домусчиев, дето ви наричат "олигофрени", вас журналистите, а пък нас народа отдавна ни смятат за такива - лош мат'рял, прости сме били и затова си го /из/раз/бираме... така е то - днес плача аз, утре ти.. Имаше и една друга приказка от Мартин Нимьолер:

Когато нацистите дойдоха за комунистите,
аз мълчах;
не бях комунист.

Когато затвориха социалдемократите,
аз мълчах;
не бях социалдемократ.

Когато дойдоха за профсъюзите,
аз мълчах;
не членувах в профсъюз.

Когато дойдоха за евреите,
аз мълчах;
не бях евреин.

Когато дойдоха за мен
- вече не бяха останали хора,
които да ме защитят.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: BaliBali
Mrx++
19 Май 2015 14:31
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Как може медиите да губят пари от дейността си, но да продължават да въртят бизнес? За държавните медии е ясно - държавата им налива пари през бюджета. А за частните? Пак същото, но не през бюджета. И в единия, и в другия случай целта е властта да манипулира обществото, за да намали способността му да упражнява обратен натиск. Става дума за прочутия медиен комфорт на управляващите, за който се плаща с парите на същото общество, което е обект на манипулации.
Ако някой си въобразява, че частните медии не дърпат пари от джоба на обикновенния гражданин, дълбоко се заблуждава. Даже последният да не купува вестници и да не гледа телевизия. Те се издържат основно от реклами. Вижте им тиражите. Но рекламите струват пари, а тези пари се калкулират в продуктите, които гражданинът купува. Така, че всеки гражданин плаща и на частните медии. А медиите станаха твърде, ама твърде много.
Тези от радиото, които най-много плачели, се оказало, че им намаляват заплатите от около 5000лв на 4500 лв. А инак има плеяда журналисти, които се трудят за по минимална заплата, а друго им дават изпод масата. И когато дойде време да се пенсионират и се озъбват.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
бонго-бонго
19 Май 2015 14:50
Мнения: 26,313
От: Swaziland
А правите ли разлика между журналисти и джурналюги? Между информиращи и обслужващи? Между коментатори и манипулатори?


Ми да, както е видно от този форум "джурналюги", "обслужващи" и манипулатори са онези, чиято информация и коментари не съвпадат с мнението ни
Аз само не разбрах краткият параграф със ситуацията в БНТ, за какво е вмъкнат в този текст, защото е в лек дисонанс с внушението на автора, че властта орязала парите на обществените медии , за да се наслаждава как журналистите в тях се засомозяждат.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Добави мнение   Мнения:12 1