Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Бан ли бе да го опишеш?!
Отиди на страница:
  Мнения:50 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща
маргаритка2
21 Май 2015 18:00
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
ВЕрно?!?
Леле.
Ганди
21 Май 2015 18:02
Мнения: 3,294
От: India
Д-р Тормозчиян
21 Май 2015 18:13
Мнения: 8,152
От: Botswana
Тцъ. Воробьянинов Ипполит Матвеевич


Никак не е задължително да е Иполит Матвеевич!

Те поели пешком на юг, разчитайки да отвлекат коне от команчите и кайова. Лулите носели - т.е., били предводители - Каменното Чело и Бутащият Напред. Според обичая предводителят на бойния отряд (а ако предводителите били няколко, то всеки от тях), носел лула, която при определени случаи се изпушвала церемониално.


Преди малко обясних на предводителя им какво мисля. ... Предводителят на команчите настояваше да изминем още известно разстояние, докато стигнем до дървета. и ние трябваше да се подчиним на волята .


При тези думи Олд Дет подаде ръката си на естансиерото.

— Вие сте почтен човек и можете да разчитате на помощта ни. Предводителят на команчите ми е приятел. Може би чрез него ще ми се удаде да предотвратя опасността за вас. Да не би да сте показали на Гибсън и тайните врати в зидовете?


"Винету", ІІ (Превод от немски Веселин Радков, 1981)

Ще успее ли предводителят на команчите и неговите храбреци да надделеят над войниците? А може би полковник Джипсън заедно с обсадените защитници на форта ще съумее да отрази този яростен напън? Кой ще вземе победата?..


Алън Дийн Фостър, "Съдът на зрителите"



Simplified Solutions
21 Май 2015 18:28
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Никак не е задължително да е Иполит Матвеевич!

За лишените от чувство за хумор.
бонго-бонго
21 Май 2015 18:36
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Предводител на команчите
21 Май 2015 15:59

Един илитератски въпрос:
дали не е възможно просто модераторът да е пропуснал да анулира и втория бан, т.е. да има човешка грешка, а не някаква злоумисъл?


Д-р Тормозчиян
21 Май 2015 18:52
Мнения: 8,152
От: Botswana
Чувството за хумор няма нищо общо в случая.

Ясно е, че в задунайското съзнание Иполит Матвеевич е единственият "предводител на команчите" в тази вселена, но това не е основание всеки, споменал нещо за команчите и индианците по повод нашия злощастен херой, да бъде сочен с пръст като невежа. Щото, видите ли, не бил чел Книгата и не знаел какво означава това прозвище.

Има много други книги, из които щъкат всякакви предводители на команчите, време е да го научите най-сетне, колкото и този форум да не е образователен.
Simplified Solutions
21 Май 2015 18:56
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Чувството за хумор няма нищо общо в случая.

За лишените от чувство за хумор.
67AF
21 Май 2015 19:00
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
Има много други книги, из които щъкат всякакви предводители на команчите, време е да го научите най-сетне, колкото и този форум да не е образователен.

Даже исторически книги има, ти да видиш!
sybil
21 Май 2015 19:56
Мнения: 979
От: Bulgaria

Сериозно предупреждавам тази секция от форума да не се полза за чат, защото ако това продължава ще бъдат наложени санкции!

Преди да се отправят обвинения срещу модератора в пристрастност срещу определени форумци напомням, че наказания се налагат след проверка и след установяване на нарушение - в случая на никове, пишещи от еднакво Ай Пи.

Та в случая потвърждавам, че никовете Предводител на команчите и ConchitaVonWurst са писали от абсолютно идентично IP, което не е редно да посоча тук, но виждам ясно и съвпадението е пълно - проверих го и отново. Това са обективните факти пред мен. Започването на настощата тема с обиди като 'келеш' към друг потребител не променя тези факти.

Причина да се отмени санкцията по Ай Пи няма. Тъй като явно е някаква техническа грешка намаляването на санкцията на ника Потребител на команчите - при въвеждането на годината явно - няма да я наложа отново сега, моя грешка е, но следващо каквото и да е нарушение ще бъде санкционирано с много по-продължителен бан!


Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
Предводител на команчите
21 Май 2015 20:43
Мнения: 12,354
От: Bulgaria
Уважаема sybil, не зная какво показва Вашето разследване, но аз не съм регистрирал (и ползвал) въпросния ник. Ако толкова исках да регистрирам алтернативен ник, щях да направя това по начин, който да не застрашава обичайната ми форумна самоличност. Давате си сметка, надявам се, че имам идея как да пиша от различно айпи на един и същ компютър. Прочее, този пост - първият ми с VPN в този форум и последният в него изобщо - е живото доказателство за това.
Обяснението за това как намаляването на бана ми било плод на случайност и техническа грешка е трогателно, удобно и дълбоко съмнително. Впрочем давате си, надявам се, сметка, че щеше да е много удобно за мен да прегърна "щастливата случайност" и тихомълком да продължа да пиша тук. Предпочетох, обаче, да използвам случая, за да пусна тази тема и да обърна внимание на проблема, тъкмо защото писането във форума под всякакви никове не ми е фикс идея. Тук аз съм Предводителят на команчите и държа това да остане така.
Чувствайте се свободна да ми наложите Бана на Бановете. Ваша воля, форумът е Ваш, не мой. Оставам с най-топли чувства към всички участници в него - както кън онези, с които завързах виртуални приятелства, така и към "моите мили приятели", развеселявали ме 24/7.
Та това е.
Збогом.
67
21 Май 2015 21:03
Мнения: 7,197
От: Benin
По-добре с Предводителя, отколкото с доналд, щурчо и софето.
Благодаря за предоставените възможности!

svetulka
21 Май 2015 21:22
Мнения: 4,771
От: Germany
Като стар участник би трябвало да знаете колко много форумци са си тръгвали и се завръщат, въпреки алтернативата.

Като редовно четяща тук, не Ви познавах, но според застъпниците Ви, добих що годе мнение за Вас. (Нищо лично!)

Поради технически проблем, доста форумци след наказание или след опит да регистрират резервен ник, не могат да се логнат. Има и такива, които само след опит да сменят паролата или да направят някакви поправки в досието си, не могат да влезнат с акаунта си. Няма нищо общо с модераторска намеса.
Питайте Душко, и не само него. Не ми се рови назад, но имаше проблем и друг форумец, споделил проблемите си тук.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: svetulka
sybil
21 Май 2015 21:29
Мнения: 979
От: Bulgaria

Обясних, че Ай Пи-адресите реално съвпадат, това е лесно проверимо и недвусмислено. Ако съм имала причина да преценя в последствие, че нарушение няма, то щеше да е премахнато на първо място по IP, както и от другия ник, а не да оставя IP-то със санкция и да има предпоставки за подобни оплаквания като това сега.

Дали можете да ползвате други IP-адреси - да, предполагам, че можете да направите това, но съвпадението на тези конкретни никове по IP няма как да се подмине. И доколкото разбирам от първия постинг в тази тема, не става дума за IP на публично място или в офис, за който да се каже, че може друг да се е регистрирал и да излиза със същото IP.


Ганди
21 Май 2015 21:33
Мнения: 3,294
От: India
Няма нищо общо с модераторска намеса.

Има, има!
Просто съответния IP се "запушва" и през него не може да се влезе във форума. Нищо, че същият IP може да е на още 100-200 души от дадена фирма /или организация - независимо държавна или общинска/.
Това разбира се не го прави Сибил, а някой от админите на сървърите. По сигнал на Сибил.

Въобще - нищо ново под небето.Просто някакъв си форум, както всичко друго по тази територия не може да бъде откъснато, независимо и по различно от общото състояние в мамковината.
Уви, далеч по тревожното е, че всички читави хора се отдръпват по подобен начин от обществения живот и оставят мегдана на магаретата, да си въртят магариите и фърлят къчовете по всичко читаво, случайно минало покрай тях.
Вожда нито ще е първия, нито последния, решил да не си трови нервите с четириноги. Негова си работа. Бих го призовал да не се поддава на настроения но - всеки сам си взема решенията.
Успех Вожде, каквото и да си решил!
Banshee
21 Май 2015 21:43
Мнения: 8,236
От: Bulgaria
Какъв шанс за старите дисиденти от форума, да покажат митичното си свободомислие, заради което преживели нечувани гонения! Ма нещо ги няма... Какъв е проблемът да се влиза през много IPта или пък много хора да влизат през едно?
Не трябва ли да се санкционира 100 човека да пишат като един, даже с еднакви граматични грешки, а ако един може да пише, като двама различни - ми супер!
На Стивън Кинг да му отнемат писателските права, че се е включвал и като Ричард Бакман ли?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Banshee
sybil
21 Май 2015 21:56
Мнения: 979
От: Bulgaria

Санкцията по IP е наложена от мен - в този и много други подобни случаи. По вече описаните причини - друг ник с идентично IP, който е писал само и единствено от това IP, има малко постинги и не се е появявал с постинг почти година във форума, но се появява по време на наложена санкция на ника Потребител на команчите. А доколкото аз разбирам от постинга в началото на темата, не става дума за IP на място с публичен достъп.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
Don
21 Май 2015 22:09
Мнения: 19,057
От: Bulgaria

Аз пък искам да чета Предводителя на команчите. Питам се каква е тази одисея, дето скимира форумци по волята на модератора. Въведете употребими правила, най-сетне. Защо робувате на измислените катехизиси на Сашко Васильев?
Simplified Solutions
21 Май 2015 22:43
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
А на мен ми е интересно как е хрумнало на господина с ник Караконджулос Керекакбеше да сравни IP-тата тъкмо на абсолютно несравнимите постинги на Предводителя и онова нещо. Че и е написал за съвпадение на не какво да е, а на... стилистика!

Ето какво е написал "загриженият" господин - Натисни тук, а от линковете, които сам е дал, вие проверете има ли такова съвпадение или той се подиграва и с форума, и с модератора.

Eй така подлеците се разхождат с много никове и топят тъкмо тези, за които знаят, че достойно изтърпяват наказанията.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Simplified Solutions
маргаритка2
21 Май 2015 22:43
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
sybil
21 Май 2015 21:56

Практиката е общоприета за всички нормални и уважавани форуми.

Обаче не може да изключите варианта за злонамерена атака, както предпоследната с идентичните никове /сменените еднакви букви на кирилица и латиница/.

Като добавим и обоснованата хипотеза, че те може да са висши сили - отмъщение на мумия примерно, недоутрепан вампир....

Апелирам да поставите случая на мониторинг.

Не че си нямате друга работа.
Simplified Solutions
21 Май 2015 22:55
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Впрочем, компютърджиите да кажат възможно ли е това - http://software-helps.blogspot.com/2010/09/blog-post.html
  Мнения:50 Предишна Страница 2 от 3 1 2 3 Следваща