Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кутията на Пандора в Близкия изток е отворена задълго
Добави мнение   Мнения:15 1
Mladya hqsh
27 Май 2015 19:55
Мнения: 7,050
От: Bulgaria
Доста повърхностен и противоречащ в основните си тези коментар.
Capricornus
27 Май 2015 20:24
Мнения: 683
От: Bulgaria
На в. „Таймс” му текат лигите когато говори за падането на Асад. Ако Асад падне, кой ще дойде на власт? Ислямска Държава – Ал Кайда!!! Защо западните казионни медии обичат толкова много Ислямска Държава – Ал Кайда. Ами да, познахте: всеки обича децата си!
Многократно се писа, даже и в казионната западна преса, че в бойните действия не участват „умерени” джихадисти. Тогава защо запада подскача на един крак при мисълта, че Ислямска Държава – Ал Кайда може да победи? Обич към исляма, или обикновен интерес. Веднага правя паралел с България. На нас обещаваха демокрация и благоденствие, ако си разсипем държавата, а получихме разруха и олигархия, дърпана на конци от ЕС/НАТО. На тях обещават халифат, където всичко ще е справедливо, а получиха братоубийствена война в който не може да има победители. По западният сценарий Сирия ще стане Либия номер 2. За да прекарат тръбата през Сирия от Катар до Европа ще трябва да окупират Сирия с войски на НАТО, т.е. война без край. Това беше и целта на „арабската пролет” – управляем хаос, който да разруши всички структури в Близкият Изток освен тези, контролирани от ЦРУ и МОСАД.
Защо сирийската армия отстъпва на някои места? От Турция и Йордания, за които статията не споменава и дума, влизат цели колони със стотици превозни средства, включително бойни машини, които не могат да бъдат спрени с огнестрелно оръжие. Влизат и хиляди джихадисти, обучени от турски, американски и други западни командоси. Нова тактика се прилага от терористите, зад които стои НАТО: зареждат се БТРи, танкове, хъмвита с тонове взрив и самоубиец джихадист набутва превозното средство колкото се може по-близо до позициите на сирийската армия. НАТОвският боец взривява експлозива и се получава взрив съизмерим с бомбите в Оклахома сити. Така 20-30 машини една след друга. Тази тактина може да бъде спряна само с ПТУРСове ако са налични в момента на пробива.

Къде го пише това? На много места, но и в wall street journal:
How Islamic State’s Win in Ramadi Reveals New Weapons, Tactical Sophistication and Prowess
http://www.wsj.com/articles/islamic-states-gains-reveal-new-prowess-on-battlefield-1432592298
Ставащото е война на НАТО с/у Сирия и Ирак.
В медиите се появи този секретен документ от Август 2012.

Secret Pentagon Report Reveals US "Created" ISIS As A "Tool" To Overthrow Syria's President Assad
http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/secret-pentagon-report-reveals-us-created-isis-tool-overthrow-syrias-president-assad
Секретен отчет на пентагона разкрива, че САЩ „създадоха“ ISIS като инструмент за сваляне на сирийският президент Асад

Ето го и самият документ от Август 2012:

http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf
Now, thanks to the following declassified report, we have a far better understanding of not only how current events in the middle east came to be, but what America's puppermaster role leading up to it all, was.
From Nafeez Ahmed: Secret Pentagon report reveals West saw ISIS as strategic asset Anti-ISIS coalition knowingly sponsored violent extremists to ‘isolate’ Assad, rollback ‘Shia expansion', originally posted in Medium.

Pentagon report predicted West’s support for Islamist rebels would create ISIS
Anti-ISIS coalition knowingly sponsored violent extremists to ‘isolate’ Assad, rollback ‘Shia expansion’

by Nafeez Ahmed
Hypocrisy

The revelations contradict the official line of Western governments on their policies in Syria, and raise disturbing questions about secret Western support for violent extremists abroad, while using the burgeoning threat of terror to justify excessive mass surveillance and crackdowns on civil liberties at home.
Among the batch of documents obtained by Judicial Watch through a federal lawsuit, released earlier this week, is a US Defense Intelligence Agency (DIA) document then classified as “secret,” dated 12th August 2012.

Видно е, че това е план за действие на НАТО –Ал Кайда (Ислямска Държава), не наблюдение. Отдавна е време западът да си припознае урода - Ал Кайда (Ислямска Държава) за свое творение. На нашенските гей-евро-атлантици трябва да им стане ясно, че над главите им се вее черното знаме на Ал Кайда и от него капе християнска кръв. Невежеството им пречи да видят, че са част от армията на главорезите и са се оставили да играят роля, която не разбират.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Capricornus
Fantata
28 Май 2015 00:04
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Отдавна е време западът да си припознае урода - Ал Кайда (Ислямска Държава) за свое творение.


След усърдно заиграване с хунанните режими на Иран, Сирия и Хизбула, прогресивните сили съветват кой какво да си припознае като видяха дебелия край на тоягата. Колко пъти изпратихте самолети срещу Хизбула докато раздираше Ливан и го обезлюдяваше от християни?...
неизвестенизвършител
28 Май 2015 06:19
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Русия и САЩ чертаят планове за Сирия след свалянето на президента Башар Асад, чийто режим се пропуква на фона на военни поражения и раздор сред приближените му, писа наскоро в. "Таймс".
Ще ви се! Гладна кокошка просо сънува.

Е как пък решиха, че и Русия? Като лъжат, да изглежда по-достоверно? Китай и Иран, и те ли чертаят подобни планове?
неизвестенизвършител
28 Май 2015 07:01
Мнения: 3,045
От: Bulgaria
Един от въпросите е кой всъщност може да е победителят, ако градът [Дамаск] падне - "Ислямска държава" или групировките, финансирани и въоръжавани от Рияд, Турция и Катар. В съответствие с ислямската доктрина падането на Дамаск има огромно значение. Много правоверни мюсюлмани са убедени, че това ще помогне на исляма да завладее целия свят. На джихадистите това ще донесе допълнително огромно политическо преимущество, което на свой ред ще ги превърне в основния съперник на Саудитска Арабия за господство в сунитския свят.
Авторът/те дали е/са с всичкия си? И ако да, дали толкоз им е всичкият?
Боже, колко тъпунгерски "анализ"! Бройка изречения и машинописни редове. Та, значи, според "анализаторите" Саудитска Арабия подкрепя всякак ислямистите, за да могат последните да ѝ отнемат първенството в сунитския свят. За такива глупости плащат, че и препечатват...
Мишо Константинов
28 Май 2015 08:10
Мнения: 921
От: Bulgaria
Да говори за западен тип демокрация при ислямистите може само някой невменяем. С което не искам да кажа, че техните общества са непременно лоши. Други са. За съжаление, на белия човек му изтече времето. Предстои сблъсък на Китай с ислямистите и резултатът е ясен: империята ще смачка Исляма и ще управлява през следващата епоха. А бялата цивилизация рухна с помощта на вътрешен враг: либертарианстващ марксизъм, разни феминизми и неизброимо множество не особено умни политкоректници.
Бъдете здрави!
Muktata
28 Май 2015 08:15
Мнения: 3,272
От: Mayotte
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Muktata
Oraсle
28 Май 2015 08:19
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Ако режимът в Дамаск си беше отишъл 2011-12 г., в началото на протестите, имаше шанс страната да се размине без пълно разрушение и положението да бъде поне като в Либия (положителен в случая пример).

Решението на всяка цена да бъде крепен режим отдавна е загубил жизненост беше много сериозна грешка на аятоласите в Техеран и на любителя на бункери от Бейрут. Тази грешка ще струва особено скъпо на "Хизбула", защото вече е съвсем реално войната да се пренесе и в Ливан, след което ще им се иска да емигрират в Израел.
Oraсle
28 Май 2015 08:31
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Забележки относно разсъжденията на М. Константинов:
- Има излючително важни разлики между ислямисти и джихадисти.
- Китай няма никакъв интерес да се намесва военно, освен в собствените си провинции, в които живеят мюсюлмански общности.
Muktata
28 Май 2015 08:34
Мнения: 3,272
От: Mayotte
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Muktata
Muktata
28 Май 2015 08:48
Мнения: 3,272
От: Mayotte
.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Muktata
Oraсle
28 Май 2015 08:59
Мнения: 15,092
От: Bulgaria
Имам колеги сирийци / в т.ч. християни/ , които никога не са обичали Асад , но сега виждат в него единствената закрила да не бъдат изклани близките им , останали около и в Дамаск.

Тука ключовата дума е "сега". До тук нямаше да се стигне ако асадистите не настояваха да управляват с цената на всичко. Хубава "единствена закрила", няма що.
Федаин
28 Май 2015 09:18
Мнения: 4,803
От: Bulgaria

Ще има ли Трета световна война? Ако „да“ – кой и кога ще я започне? Защо и по каква причина Западът толкова мрази Русия? Може ли това да бъде коригирано? Струва ли си руснаците да се боят от Световна война? Ще успее ли Русия да победи в такава война? Дали ще има съюзници? Къде ще се проведат главните сражения на Третата световна?
Самият живот поставя такива въпроси.
За да се ориентираме в тези проблеми и да разберем какво ни очаква в бъдеще, трябва първо внимателно да се огледаме назад, да анализираме историческите примери и прецеденти.

И така: ще има ли Трета световна война?В това няма никакво съмнение.
Ще има.
https://infobalkani.wordpress.com/2015/05/25/русия-и-третата-световна-война/
Eisblock
28 Май 2015 10:29
Мнения: 9,157
От: Iceland
Това е една от кутийте за отваряне. Статията посочена от Федаин е много добра и анализа е максимално бллизък до реалността.
– Светът изгуби контрол върху самия себе си. Наближават трудни години. Необходими са упоритост, смелост и мъжество. Котелът кипи. Светът е заразен. Виждам как нараства циреят. Той ще се спука, тялото ще се очисти. Ще се разрази гневът Божий! Чакат ни велики изпитания. В часа на изкушение ни трябва смелост. Сега или се сражаваме на страната на Христос – или на страната на дявола. Кой срещу кого е – това е пределно ясно. Предстои ни да видим страшни събития. Ще има велики битки. Чака ни буря, защото сега наш враг е самият дявол. Затова и нашата награда ще бъде небесна.

(почерненото е от мен)
- Не може да има решение и спукване на циреят без позиция и ангажимент. Ето вече виждаме ясно очертаните фронтове в застрашените от близостта на войната страни, държави, територии, виждаме пропастта между двете фракции: - на Сатанистите и помагачите им и на техните Противници.
Dax
28 Май 2015 14:45
Мнения: 4,462
От: Norway
Китай няма никакъв интерес да се намесва военно, освен в собствените си провинции, в които живеят мюсюлмански общности.

Ясновидец Храбър, братовчед на Касандра :
Страхувам се, че уважаемият професор МК е прав: Най- малко по следните причини:
- уйгурите в Китай
- Иран
- най-голямата мюсюлманска страна в света - Индонезия
- Пакистан
- Малайзия
- Бангладеш
- всичките мюсюлмани в Индия - вероятно стотина милиона.
Тук даже не споменавам бившите съветски средноазиатски републики - повече от тях радикализирани и потенциален резервоар за джихадисти.
Китай е обграден от бедни и гладни, ерго лесни за радикализиране, мюсюлмани и това не може да не го притеснява.
Добави мнение   Мнения:15 1