Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Военното разузнаване се зае с взрива в Анево
Добави мнение   Мнения:16 1
генек
10 Юни 2015 20:10
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Много се размириса... Та почва разследване - да се напръска с парфУми...
--------------------------------
Сайтът на Генек
Ганий
10 Юни 2015 20:13
Мнения: 15,029
От: Bulgaria
Че досега не заметоха ли следите!?

Толкоз време мина, те сега се запретнали!
Егати!
hamel
10 Юни 2015 20:14
Мнения: 65,681
От: Bulgaria
Военното разузнаване се зае с взрива в Анево
Както казва Швейк: "Войната си вървеше добре и за двете страни, докато не се намесиха генералните щабове".
mi6osp.
10 Юни 2015 20:47
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Друго си е военното разузнаване да установи или скрие, че убитият американец, същият,който е обучавал войници на сирийската опозиция да убиват ефикасно , е присъствал съвършено случайно на демонстрация на действието на наши гранатомети, организирана от наша фирма, която пак съвършено случайно продава оръжие,заплащано от американците, на същата тази сирийска опозиция.
Tulip
10 Юни 2015 21:37
Мнения: 388
От: Bulgaria
Кво разузнаване бе, аптали малоумни.... вдигнете един телефон до Господаря и питайте...

Подизпълнителите на американското правителство, станали жертва на взрив миналата седмица на полигон в България, са работели по военна програма на САЩ за обучение и въоръжаване на умерените бунтовници в Сирия, съобщи днес посолството на САЩ в София, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Един американски подизпълнител загина, а двама бяха ранени, когато граната за РПГ избухна в събота на полигона в Анево. Ранени бяха и двама българи.

По-рано "Ройтерс" разпространи тази информация като се позовя на свои източници от армията на САЩ.


Разбира се, трудно е да се повярва, че ДОРИ нашите полуразпадащи се армия и мвр структури, не знаят какво и кой пробва оръжие на полигоните у нас, ма просто се правим на разсеяни и изненадани... а факта, че някаква държава прави опити и тестове на оръжие, за да ги прати в друга държава в която тече религиозно- етнически- политически конфликт, който е на едни 1000 км от нас...?! За такова нещо си заминават правителства... Тиквостан....

А Газетката цял ден ни "спестява" тези новини...
Han
10 Юни 2015 22:12
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
Военният министър Николай Ненчев обяви вчера, че до края на деня очаква информация от директора на разведките Йордан Бакалов дали става въпрос за подготвян износ на РПГ-7.
И кво ся - Йордан Бакалов оня ден го назначиха и вече му връчиха горещия картоф - да разследва взривен цивилен американец, който според АП е всъщност на служба към Държавния департамент и е бил тук за да купува оръжие за терористи, на български военен полигон?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
Атанас Димитров
10 Юни 2015 22:17
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
При инцидента в Сопот са тествани оръжия за бунтовниците в Сирия, призна посолството на САЩ

И тва в Дневник
Атанас Димитров
10 Юни 2015 22:32
Мнения: 23,428
От: Palestinian Territory, Occupied
Лукарски, Ненчев?
Han
10 Юни 2015 22:39
Мнения: 18,932
От: Bulgaria
директора на разведките Йордан Бакалов
Дали е щастлиФт атлантиста Бакалов от подобна титла?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Han
Firmin
10 Юни 2015 23:02
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Да се смея ли, да плача ли ...

В едни по-други времена с тези работи се занимаваше военното контраразузнаване. Е, не и СЕГА.

Що ли? Щото понеже военното контраразузнаване не смей да пита на Козяк какви са ги правили реднеците на полигона, военното разузнаване ще иде да пита в ... Сирия.

Ама кого ще питате в Сирия, бре, тъпоглавецо? Да не е някой, дето вече сте го предали на Комисията, барабар с домочадието му? Потърсете го ... Поне ще знаем кой го е одрал преди да му отреже главата - Асад или Халифата.

Dax
11 Юни 2015 09:18
Мнения: 4,462
От: Norway
Военното разузнаване се зае с взрива в Анево

Това разследване не е работа на военното разузнаване, а ва военното контраразузнаване / ВКР / , доколкото и в какъвто вид съществува сега.
Сбъркана държава!
аман бе
11 Юни 2015 11:57
Мнения: 1,735
От: Bulgaria
Затова навремето, в мрачните тоталитарни години, когато все още имаше някаква армия, учебните стрелби се водеха с учебни, т.нар. инертни изстрели/гранати. В тях вместо взривно вещество се слагаше същото тегло инертно вещество - гипс или нещо друго. От една страна се пестяха средства, защото ако бойната граната или както им казваха "изстрели за РПГ-7" тогава струваше почти колкото едно "Жигули", то учебната граната едва ли е струвала и 100 лв. От друга страна се "пестяха" и човешки животи. Ама то тогава живот ли беше....
TheRowdyAmerican
11 Юни 2015 13:13
Мнения: 1,544
От: United States
бойната граната или както им казваха "изстрели за РПГ-7" тогава струваше почти колкото едно "Жигули",
стрелях веднъж с жив боеприпас - през 1977 в Плевен - старшината много важно ми каза, че "ракетата" (той така неуставно наричаше изстрела, макар и технически да беше прав) струвала 400 долара. Не го попитах защо в долари - може би е знаел за колко ги продава "Кинтекс". Не помня колко струваше тогава "Жигули" - колкото и да е било, за мен е било непостижим блян - сигурно затуй не помня. Пък постигнатия блян - стрелба с РПГ-7 - съм го запомнил
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: TheRowdyAmerican
TheRowdyAmerican
11 Юни 2015 13:20
Мнения: 1,544
От: United States
P.S. - защо трябва да се занимава разузнаването? Нали ВМЗ са дали полигона си под наем на българска фирма (знае се името ѝ - споменаваше се тук), а българската фирма е поканила американския си бизнес-партньор (и на него му се спомена тук името) - да му показва оръжия за продан (ако е за продан, има документация в съответната комисия) или за обучение (което пък беше вече съобщено от няколко места)? Какви тайни има, та да ги нищи разузнаването? Достатъчно е да се попитат ВМЗ, българската фирма, американската фирма, комисията за контрол на търговията с оръжия към министерството на икономиката, американското посолство - което вече каза каквото имаше за казване, и без да го питат...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: TheRowdyAmerican
аман бе
11 Юни 2015 14:23
Мнения: 1,735
От: Bulgaria
И на мен това - за "Жигули"-то ми го каза старшината, като обясняваше защо няма да стреляме с бойни гранати. Може и той да е "попресолил манджата", но за стрелба по "щитовете" от шпертплат и инертните гранати вършеха работа.
Васуки
12 Юни 2015 00:16
Мнения: 3,605
От: India
Малоумник като ненчев може да възложи всякакви идиотизми на боклука бакалов, сложен за шеф на военното разузнаване преди да го затрие.
Добави мнение   Мнения:16 1