Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Двама министри не успяха да спрат полицейския протест
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:37 Предишна Страница 2 от 2 1 2
rokosovski
13 Юни 2015 19:08
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
ТОЯГО СЛИВА
13 Юни 2015 16:30
Мнения: 435
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
И за какво ще ги уволнят бре, селчо!?

Рошковски, милиционерите сте напълнили форумите...хора без работа.


А може ли отговор на въпроса за какво трябва да се уволнят протестиращите!? Щото то дрънкала много в държавицата...
tatyana1
13 Юни 2015 19:53
Мнения: 4,668
От: Bulgaria
Доктори и програмисти като не си харесват условията тук- отиват в Германия да работят същото, и там ги искат. Полицаите, ако са ербап- и те да отиват да работят същото в Германия ( ако ги искат).
овца последна
13 Юни 2015 20:30
Мнения: 2,011
От: Bulgaria
Ако всички полицаи 1 седмица не ходят на работа никой няма да разбере. Други професии 1 ден да не са на работа веднага се чувства.
rokosovski
13 Юни 2015 20:35
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
овца последна
13 Юни 2015 20:30
Мнения: 1,891
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ако всички полицаи 1 седмица не ходят на работа никой няма да разбере. Други професии 1 ден да не са на работа веднага се чувства.


И кои са тези професии, освен шофьорите в градския транспорт!?
аиг
13 Юни 2015 21:45
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
Лекари, миньори, енергетици......и всички произвеждащи нещо и създаващи БВП.
rokosovski
13 Юни 2015 23:19
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Извинете, но сте лаик в икономиката! Работната сила не създава БВП! Интересно е да проверите степента на доверие на обществото в лекарите и енергетиците...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: rokosovski
аиг
13 Юни 2015 23:38
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
А каква е степента на обществено доверие в полицията. След като вече официално се признава, че масово хората не съобщават за престъпления срещу собствеността, защото считат, че няма смисъл. И какво е общественото доверие в енергетиците, някое социологическо проучване ли имате? Може би се бъркате и имате предвид собствениците на ВЕИ, ръководството на ЧЕЗ и подобни? Не аз имах предвид, работещите денонощно в АЕЦ, ТЕЦ ВЕЦ, които и за един ден да спрат, ние с вас няма да можем да водим тази дискусия. А за лекарите, проблем с общественото доверие имат само застаряващите наивници все още работещи тук. Както се вижда българските лекари се ползват с достатъчно голямо доверие от западаните общества.
rokosovski
13 Юни 2015 23:50
Мнения: 2,243
От: Bulgaria
Спорът не е в тази плоскост! Апропо, знаете ли колко бивши "полицаи" са се реализирали успешно по света!? Не? Грешна ви е задачата. Затова няма значение какъв е резултата!
аиг
14 Юни 2015 01:02
Мнения: 2,070
От: Bulgaria
И в двете ми мнения, аз просто отговарям на ваши въпроси. Така, че плоскостта вие я определихте. Какъв е процентът на тези ваши познати, които споменавате, които работят, като полицаи, защото аз познавам специалист по хранене станал отговорник по качество във фирма производител на платки и юристи станали бармани, и какво...? И изобщо това, какво общо има, и каква теза доказва, освен просто опит да се отговори по някакъв начин.
А сега сериозно, какво определя един полицай и военен да се пенсионира по-рано, и с огромни обезщетения, а не примерно един лекар в спешна помощ. Чисто обективно досега не се забелязва липса на полицаи и военни, а на лекари. И ако приемем, че работещите на терен полицаи, чисто физически трябва да се пенсионират на 50, какво налага "другите" от МВР да се пенсионират на 53(голям компромис), а в същото време миньорите се пенсионират на 52.
И не, не може ВЕЧЕ всички да се пенсионират на 45, това е обективната действителност.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: аиг
FuFighter
14 Юни 2015 06:04
Мнения: 1,603
От: Bulgaria
аиг, отговорът на въпросът ти е следния - т.нар. привилегии на полицаите са компенсация за ред ограничения и специфични условия на работа. Едно от тях е забраната да допълнат заплатата си с работа на друго място. И ако стане патаклама, всички бягат в обратна посока. А само полицаят се движи срещу нея. Не мисля, че е сериозно хора, непознаващи спецификата на полшцейската дейност, да правят гръмки изказвания. Правоохранителната система е взаимосвързана, и аконещо куца в едно звено, то се отразява на всички звена. Що се отнася до искането по-горе полицията да се уволни или че нямало да има размика, ако не работи, то въпросният субект дори няма идея какво ще се случи, ако действително момчетата на улицата спрат да работят. Не може да се реализират полицейски функции без информационна система, без гориво, без снабдяване, с ежедневни промени в нормативи, без подкрепа... Лично аз съм привърженик на идеята администрацията в МВР да е с орязани привилегии, а такива да имат само някои длъжности, работещи на терен и пряко.
Zmeja
14 Юни 2015 09:13
Мнения: 35,948
От: Bulgaria
Цветан Цветанов каза, че Орешарски е виновен. Повярвах му!
ТОЯГО СЛИВА
14 Юни 2015 11:53
Мнения: 582
От: Bulgaria
СТИГАААААА, СТИГА с исканията и недоволствата! Заплати и привилегии се полагат на хора, които знаят, могат и вършат работа, за дремане по сенките и по кюшетата, за подпомагане на престъпността, за неизпълнение на задълженията, за корупция и за нарушаване на закона се полагат наказания.
Писна ни от Вас - толерирате циганите, битовите кражби, кражбите на коли, рекетирате по пътищата, съдействате на сводници и трафиканти, само се чудите от кое да правите далавера и пари, болшинството от Вас имат трудно завършено средно образование в дълбокопровинциално училище, а отгоре на всичко не Ви е срам да се излагате с претенциите!
Ние вече не вярваме на полицията! Ако искате нещо - докажете, че го заслужавате, тогава ще бъда първия, който ще Ви подкрепи, но не и сега! Срам ме е от Вас, дори някои ги мразя - безплатно!

ТОЯГО СЛИВА
14 Юни 2015 12:05
Мнения: 582
От: Bulgaria
Нека шефът на полицейския синдикат Валентин Попов каже на колко години е, колко стаж има и ако е придобил право за пенсия, какво прави в МВР, след като работата му е тежка?
ТОЯГО СЛИВА
14 Юни 2015 12:22
Мнения: 582
От: Bulgaria
Визитка
Роден е през 1964 г. в Дупница
Завършил математическа гимназия "Акад.С.П.Корольов" и ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград.
Работи в МВР от 1993 г. като командир на отделение на ГКПП "Станке Лисичково", в ГПУ - Благоевград и РДГП - Кюстендил.
Един от учредителите на Синдикалната Федерация на служителите в МВР (СФСМВР), председател на Управителния съвет през 2009-2010 г. и от 2011 г. досега.

Работата му е на чиновник, цял ден под климатика за какво "трудът' му е първа категория?
ТОЯГО СЛИВА
14 Юни 2015 16:33
Мнения: 582
От: Bulgaria
А може ли отговор на въпроса за какво трябва да се уволнят протестиращите!? Щото то дрънкала много в държавицата...

Защото не си вършите работата, а правите циркове пред парламента! Наложителна е тотална смяна на личният състав на МВР!
Искам да попитам и Валентин Попов :
1.Работата свързана ли му е с риск за живота и здравето му повече от колкото на един професионален шофьор?
2.Работи ли на открито при тежки метеорологични условия?
3.Упражнява ли тежък физически труд?
4.Защо след като е придобил право на пенсия още работи в МВР и подкокоросва служителите да протестират?
Apolitichen
14 Юни 2015 18:20
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
т.нар. привилегии на полицаите са компенсация за ред ограничения и специфични условия на работа.
И каква привилегия е това да краднат от парите на пенсионерите, трудели се 40 и повече години? Да се скатаят от здравното осигуряване, което да остане за сметка "третата ръка" хора, преджобвани и измамвани от контингент, покровителстван от същите тези полицаи? Привилегия е да пътуват гратис в обществения транспорт, защото парите за курса (на влака, метрето, автобуса) са платени предварително. Ама пенсията се заработва - тя не е предварително заложена от обществени/бюджетни средства.
Аз бих дал и още една привилегия - всяка година месечен опреснителен курс за полицаи "Що е собственост" и защо собствеността не може да се ползва ни за стимулиране на работния процес, ни за привилегия. Също що е привилегия - права, а не собственост на пенсионна партида, свързани единствено с преките служебни/работни задължения, а не бъдещо събитие - а то е дори е извън предмета на дейност.
Едно от тях е забраната да допълнат заплатата си с работа на друго място.
Могат да преподават в училища и университети, да пишат романи, да рисуват и да печелят като продават творбите си. Но не само не могат, а се счита и за престъпления да "продават" събраната от държавата информация по обществената сигурност или да я използват с цел облагодетелствуване (рекет, укривателство, заличаване на доказателства, охрана на частен бизнес независимо дали и ВАИ холдинг, ЛЕВ иншурънс или Нефтохим АД)
И ако стане патаклама, всички бягат в обратна посока.
Забранено ни е да носим оръжие. Иначе не само с Емил Кюлев, Илия Павлов, Васил Илиев и т.н. населението щеше да оредее, ами полицейският синдикат щеше да е по-рехав. Колкото до бягането, така и не стана ясно кой къде е бягал в оная акция в "Белите брези" под вещото ръководство на уж топ полицая Ботьо Ботев, при която баретите (НСБОП) и полицаи (НСБМБ) се изтребваха един друг в защита на престъпни интереси.
въпросният субект дори няма идея какво ще се случи, ако действително момчетата на улицата спрат да работят
И какво ще се случи - всички ще сме с богати къщи като в Игнатиево? Или ще гледаме театър на живо като в "Белите брези"?
Щото и при сегашната работа на "момчетата на улицата" в квартала кражбите от апартаменти и автомобили не са спирали. Освен при задържането на някой, към "богатото му криминално досие" да се добави още едно перо за полицейски рекет (регистрация, опс "водене на отчет" за събиране на допълнителна парса). Тъй де, що полицаите да го дават на съд (да се занимават с доказателства съгласно изискванията на закона) като човекът редовно си плаща да не му се повдига обвинение. Пък ако спре да плаща, винаги могат да си "измият ръцете" като го набедят за престъпление, чийто извършител е останал нерекетиран, опс неизвестен.
Добави мнение   Мнения:37 Предишна Страница 2 от 2 1 2