Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Законът за киното е Параграф 22
Добави мнение   Мнения:2 1
Eisblock
12 Юни 2015 21:49
Мнения: 9,157
От: Iceland
Важно е в киното да говорим за истинските проблеми, които ни заобикалят; това е единственият начин да привлечем вниманието; няма нужда ние, българите, да се съизмерваме с постиженията на Холивуд. Това, че сме различни, е най-големият ни плюс.

- В подчертаното се съдържа трагедията на сегашното време и отворената пропаст пред цивилизацията. Хеливуд е рупора на масовата изпростачваща, деградираща хората, сатанинска "култура"!

А пък в България се насаждат именно порядките, вкусовете, мисленето - ако искате, се унищожава и Светоусещането за човечност, добродетели, морал и етика. Все качества и критерии различаващи се от тези на Хищниците-Паразити. Изкуството е също едно от средствата за успешно погубване или затриване на останалите до сега, пощадени от унификацията на "запада", народи.

А от "постиженията" (в цитата), дано, Бог да ни пази!!
novpisak
14 Юни 2015 14:16
Мнения: 186
От: Bulgaria
Съчувствам на младия автор - щом е успял да направи 4 филма - значи има път пред младите и се е качил успешно в асансьора. Много млади хора дебютираха и проблемът не е в конфликта между поколенията, а в надценените възможности на филмопроизводството ни да ги приюти. Не е ли по-справедливо в тази ситуация проектите да се оценяват независимо от възрастта и изявите на автора след като веднъж вече е направил 1 дебютен филм - да - един - иначе на какво ще му казвате дебют? Крайно време е конкурсът да стана абсолютно анонимен и всеки, покрил входящите критерии да получава баркод и да се надява. А за това пък комисията не трябва да е единствена. През най-успешните години за българското кино проектите се разглеждат в 5 колектива, които се състезават в привличането на автори. Пък уж било недемократично времето.
Добави мнение   Мнения:2 1