Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кабинетът пише спешно мерки срещу битовата престъпност
Добави мнение   Мнения:5 1
mi6osp.
15 Юни 2015 09:39
Мнения: 5,428
От: Bulgaria
Планиране му е майката. Експресно планиране - от борбата със свлачищата, през тази с корупцията по високите етажи на властта,....,та до тази с битовата престъпност. И навсякъде светкавично задминаваме ... Румъния.
А нещата си остават същите с видима тенденция към влошаване.
В държава с политика на устойчива бедност на гражданите планирането на решаване проблеми като този с битовата престъпност е лишено от смисъл. Шумно приемане поредни промени в законите, няколко месеца показни полицейски акции и до тук. Но успехите са отчетени.
Така е при мутрата- постигнато е пълно разграждане на държавата, тя може само да планира и отчита, ресурс за действие няма.
Всъщност това бе и основната цел на мутрата.
deneb
15 Юни 2015 09:53
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Няма начин "мерките" да не включват създаването на специален орган за борба с битовата престъпност, по аналогия с всички досега създадени за борба с ...(по избор), въпреки че на всички ни е известно, че за тази борба съществуват правозащитни органи, на които и без друго за това плащаме разходи и заплати.

И никакви други мерки не са нужни, освен същите органи просто да прилагат закона и да си вършат работата.
Отделен въпрос е цялостната обстановка на разпад в държавата, всъщност на самата идея за държавност, един от признаците (наред с икономическата разруха и личния пример на управляващите) на който е именно изключително високото ниво на престъпност - всякакъв вид, при това поддържано вече поне 20 години.
Идиоти!!!

viva1234
15 Юни 2015 09:53
Мнения: 839
От: Bulgaria
Всъщност това бе и основната цел на мутрата.

не, това е основната цел на господарите Му.Мутрата има далеч по-прозаични цел- пари и власт, власт и пари.
Нова
15 Юни 2015 11:54
Мнения: 102
От: Bulgaria
Ама какви са тези глупости!? Мерки има налични- казват се закони. Само трябва да се спазват и ... А полицията, когато се обадя със сигнал за висока музика, да не ми казват "Ами ние какво да направим?", а да пращат директно патрулката. И двата случая напоследък са след доволно високо озвучаване от махалата.
Mixy
15 Юни 2015 18:52
Мнения: 1,080
От: Bulgaria
Кабинетът пише спешно мерки срещу битовата престъпност

И какво от това?! Пак само с писането на мерките ще си останат и нищо реално няма да се промени...
Добави мнение   Мнения:5 1