Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
По-добре беше танковете да не идват
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:71 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща
Спартак
24 Юни 2015 21:52
Мнения: 3,230
От: Bulgaria
Дядо Славейков ни даде много точна характеристика, “не народ, а МЪРША“ по- новите определения са още по- жестоки -не народ, а БИОЛОГИЧНА МАСА,
“ управлявана“ от издънките на някогашните чорбаджии, така успешно селекционирани от нашите нови “братя“ Суверенитет ли, национална сигурност ли, васализирани, колонизирани, обезличени. Това “Сахибите“ не само са го разбрали перфектно, показват го с безпардонното си поведение. И колко жалки и презрени са нашите политически палячовци, с каква нечувана наглост ни уверяват в поредните благини. “София решила“, и понеже досега не се “СЛУЧИ“ нито един политически негодяй да бъде осъден, щото ние си нямаме такива електрически столове , като Янките, идиотизмите ще продължават. Да ни поставят на равна нога с Поляците си е чиста лудост. Перфектна статия на Терзиев, но е като хвърлено камъче в огромно блато. Без достоинство не президент, обикновен гражданин не можеш да бъдеш. Американците обучаваха военните в Афганистан, че и тези в Ирак, всички виждат какви са резултатите.
ДРУГА Е ИСТИНАТА господа, четете и други источници, такива като Терзийски са много. Май досега само Сидеров има смелостта да нарича нещата такива каквито са.
Мето от Факултето
24 Юни 2015 21:57
Мнения: 1,071
От: Bulgaria
"Преструванството, че никой нищо не знае, а трябва да се чака решение отвън, е белег за страх от собствените думи...."


Въпросите нямащи принципен характер,трябва да се третират със съответното министерство,като обаче за всяко случайно неспоразумение по тях трябва да се влиза в преговори за решението им с американското Харджие.
Терзиев,
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Мето от Факултето
Мето от Факултето
24 Юни 2015 22:01
Мнения: 1,071
От: Bulgaria
"Главнокомандващият с малкия си танк."


Да не би да намекват за малкото танкче на лейтенант Грубер?
Simplified Solutions
24 Юни 2015 22:02
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
щурчо
24 Юни 2015 22:05
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Терзиев - президент !

Той, ако беше президент немаше да ги пише тези работи, щото реалностите зад Железната завеса са други...
фонМитенщайн
24 Юни 2015 22:06
Мнения: 247
От: Bulgaria
Аре бе, не видите ли, че въпроса е политически, а не военен. Изпитват ни степента на надупване. Безкрайна е. Нема нужда да я пробват повече. А иначе 20-30 Абраамса са смех и пуканки. Тежко въоръжение...хихихихихи. Стига сте се ежавали. Дайте пършинзите, та като ни бомбят руснаците, да има защо. А на русофобите у форума - наздраве, заедно ще отлетим към дедите
Втора смяна
24 Юни 2015 22:08
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Той, ако беше президент немаше да ги пише тези работи, щото реалностите зад Железната завеса са други.


ти си бълнуваш некви нови реалности пък те като старите...за мириканеца Кланси да си чувал що го изритаха от циенен...позаинтересувай се.
ЗЛАТИЯ
24 Юни 2015 22:08
Мнения: 7,057
От: Bulgaria
Страшен начин за обединение на нацията,фонМитенщайн
Втора смяна
24 Юни 2015 22:10
Мнения: 4,072
От: Bulgaria
Цонев ги обяснил много добре нещата, четете, бе козяците.

Има споразумение между правителствата на Република България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано през 2006 година. То малко разширява обхвата на това, което е подписано в предишния договор за членството ни в НАТО и касае главно съвместните българо-американски съоръжения, които се намират в Ново село.“

Това обясни специално за „Гласове“ бившият военен министър Николай Цонев, сега - председател на ПП "Нова алтернатива", коментирайки думите, казани от дипломат №1 Даниел Митов по-рано днес: „Обявените намерения за разполагане на военна техника в България са в рамките на споразуменията, постигнати в Уелс и в рамките на сътрудничеството, което имаме в сферата на сигурността и отбраната със САЩ, подписано от 2006 г. от тройната коалиция".
Николай Цонев обаче изрично подчерта, че става дума за рамково споразумение, като към него има 16 или 17 анекса, които конкретизират за какво точно става въпрос. „Но в никакъв случай не става въпрос за тежко въоръжение или на части на друга армия в България“, категоричен бе Цонев.

„Влизането на военнослужещи, на въоръжения и на техника в страната, или излизането им по линия на НАТО, се решава от Министерския съвет с постановление. Ако наистина САЩ искат да докарат тук танкове за обучения или за каквото и да е, необходимо е да има Постановление на МС за конкретния случай. На мене не ми е известно такова да има.“, акцентира бившият военен министър и допълни:

„Това, което Даниел Митов е казал, е чисто герберска простотия, която винаги се оправдава с другите. Българският военен министър да ходи да пита американския посланик дали това е вярно… Това е безумно!“

„За да каже военният министър на САЩ, че ще се настаняват оръжия и танкове в България, значи това е договорено поне 5 месеца по-рано. Няма обяснение за вчерашното твърдение на министър Ненчев, че няма официално предложение от американска страна. Едва ли американският министър на отбраната ще каже нещо, което не е договорено предварително. Това говори, че или крият от Ненчев и той не знае, или толкова зле се ориентира в тази материя, че не разбира за какво става въпрос“, коментира още Николай Цонев.

„За влизане и излизане на техника и военнослужещи има цяла глава в Закона за отбраната и въоръжените сили, където се третират тези въпроси. Пак подчертавам, трябва да има решение на правителството“, заяви военният експерт.
AnonimusBG
24 Юни 2015 22:42
Мнения: 2,670
От: Bulgaria
Гладиатор
24 Юни 2015 22:58
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Очевидно Вашингтон не се стеснява да твърди, че по своя преценка взема решения за военно присъствие в други държави.
Напълно може да се вярва и на Плевнелиев, че ние просто
"следим процеса на вземане на решения във Вашингтон".
Трепач е Плевню, яко кърти мифки
Въпросния Процес отдавна го следим
По навик. Преди следяхме Процесите от Москва. Т.н. демократи ни уверяваха че било много льошо
Сега същите демократите следят "Процесите на вземане на решение от Вашингтон" .
По навик. Уверяваме ги че е много льошо, льош навик
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Минавам от тук
24 Юни 2015 23:01
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Отврат! Толкова дребни, толкова себични Кой ви обраща внимание и за какво Ще слагат каквото щат И с право и справедливост Повече не заслужавате ..коменатори
Минавам от тук
24 Юни 2015 23:01
Мнения: 5,214
От: Bulgaria
Отврат! Толкова дребни, толкова себични Кой ви обраща внимание и за какво Ще слагат каквото щат И с право и справедливост Повече не заслужавате ..коменатори
Гладиатор
24 Юни 2015 23:06
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Минавам от тук 24 Юни 2015 23:01
Ще слагат каквото щат
Опасно е. Има едно яко нещо дето се слага у една дупка. Тая дупка я имаш и ти. И от такава дупка си излязъл.
Можеш да се съгласяш да "слагат каквото си щат" в твоята дупка.
Но не мое чужди да слагат каквото си щат и където си щат, дори и в най-затънтената дупка на страната ни.
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Su38
24 Юни 2015 23:18
Мнения: 13,718
От: Bulgaria
Българските ръководители не само не са имали смелост да кажат, че не чувстват пряка военна заплаха от Русия (което е разбираемо, защото иначе щяха да пищят като балтийците), но и нямат достойнство да си признаят, че все пак са питани.

Българските политици се страхуват от народа си, защото знаят, че действията им не са одобрявани, затова се спотайват.
Българските политици се страхуват от господарите си, защото знаят, че главите им се държат на едно косъмче. А те са твърде дълбоко в батака. Защото са продали не само родителите си, не само страната си, но и душите си.
Добре е да го знаят тези, които им се радват. Защото те са същите, даже и по-лоши...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Su38
Дорис
24 Юни 2015 23:24
Мнения: 28,933
От: Bulgaria
Отврат! Толкова дребни, толкова себични Кой ви обраща внимание и за какво Ще слагат каквото щат И с право и справедливост Повече не заслужавате ..коменатори


Минуйка, а ти заслужаваш ли повече? Какви заслуги имаш?
Гладиатор
24 Юни 2015 23:28
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Както обикновено, Терзиев е безпристрастен и точен
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Neopol
24 Юни 2015 23:30
Мнения: 5,944
От: Bulgaria
тежко въоръжение за бригада от 3000 до 5000 души.

Такова количество няма никакво друго значение, освен да дразни Русия. При реална война, първо в началото няма да е нужна тази техника, защото ще играят ядрените ракети, а после по заразената територия, сред мрака на ядрената зима, оцелелите руснаци (които поради географските особености и размер на територията ще са повече от оцелелите американци и почти напълно изчезналите европейци, включително и българи, ще пометат, като на майтап. Ако тогава въобще има оцелели, които да се качат в тях.

Тази техника може да се използва единствено срещу населението на страните в които е разположена. И докато в Прибалтика една трета от населението е руснаци, които по примера на нацистка Германия с евреите, са без гражданство прибалтийците се опасяват, че може и да се разбунтуват, то в Румъния и в България кой ще се разбунтува ?

Разполагането на тази американска военна техника не може да се тълкува по никакъв друг разумен начин, освен, като насочена срещу хората в страните в които се разполага. За България, в която няма руско малцинство, но пък има русофилски народ, това разполагане е просто открита окупация.
щурчо
24 Юни 2015 23:38
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
За България, в която няма руско малцинство, но пък има русофилски народ, това разполагане е просто открита окупация.

Тъй, амчи как:
Чорбаджи Мичо Бейзадето беше стар, нисък и чернолик човечец, облечен в шалвари и сукнена салтамарка. Както своите връстници, той беше малообразован и с ограничено развитие, но животът и многото изпитания го бяха направили опитен и разсъдлив. Черните му живи и подвижни очи блещяха умно на сухото му лице, набраздено с дълбоки бръчки. Една странност, която го направи пословичен между съгражданите му, беше крайното му пристрастие към политиката и непоколебимото му убеждение в скорото падане на Турция. Естествено, той беше русолюбец до nec plus ultra, до фанатизъм, до смешност. Всички помнят как той се разсърди на един изпит, когато един ученик каза, че Русия била победена на Севастопол.
Гладиатор
24 Юни 2015 23:39
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
Neopol 24 Юни 2015 23:30
тежко въоръжение за бригада от 3000 до 5000 души.

Такова количество няма никакво друго значение

Има. И то много яко значение. Наричат се окупационни части. И окупират страната на която са разположени. Въпросната страна остава под вечен стрес.
И е окупирана завинаги, докато окупаторите се сгромолясат, дано.
За окупиране на страна чрез ноу хауто, наричано американски бази, трябва да има повод. Поводите служат за скриване на причината. Поводите са винаги вапцани и разкрасени до неузнаваемост
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
Добави мнение   Мнения:71 Предишна Страница 2 от 4 1 2 3 4 Следваща