Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Банките в Гърция затвориха до 7 юли
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:41 Предишна Страница 2 от 2 1 2
hubavetza
28 Юни 2015 23:51
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Овца последна, ако пенсиите им паднат до 3-4 долара/месец, те ще се избият, като либийците!
hubavetza
28 Юни 2015 23:55
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Ще дойде време, когато ООН ще трябва да вкара "сини каски" в Гърция - минат ли определено ниво на разпад, ще започнат масови брожения, а може и гражданска война (гърците си имат много характерен манталитет)!
dustman
28 Юни 2015 23:55
Мнения: 469
От: 0
Не се учат от нашия опит когато пенсиите бяха 3-4 $, Да извикат Жан от Пловдив да им обясни някой работи.


Да, сега са на фаза Виденов, а после Костов им трябва!
Що има за разпродажба...
hubavetza
29 Юни 2015 00:03
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
До сега познах, че Гърция ще се срути - аз съм си една готова врачка - Гърция я очаква много мрачно бъдеще!
loser
29 Юни 2015 00:26
Мнения: 26
От: Bulgaria
Не тази събота,а миналата Волгин беше поканил двама "експерти'',които както винаги говориха на един глас за причините за кризата в Гърция.След като обвиниха целият Евпопейски съюз и американците,даже и намек не направиха да споменат,че една от причините е ,че Гърция години наред е харчила повече от колкото е произвеждала и този ,който дава заем има право да поставя условия.БРАВО вОЛГИН...
Асол
29 Юни 2015 00:34
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Думите на Ботев са от 1874-та и са по друг повод, но добре описват какво се случи.


Точно, защото са по съвсем, а много по съвсем друг повод няма начин да описват какво би могло да се случи при подобна ситуация. Възможно ли е да не си позволявате да използвате подобни личности от нашата история като нефелен аргумент за "футболните" си пристрастия? Малко хигиена, а?
nikolayds
29 Юни 2015 02:35
Мнения: 1,037
От: Bulgaria
Ако имаме късмет, съседите ще гласуват 'НЕ'.
Майната им на парите, важно е да се солидарността
hick
29 Юни 2015 03:37
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
Точно, защото са по съвсем, а много по съвсем друг повод няма начин да описват какво би могло да се случи при подобна ситуация.
Напротив, думите съвсем точно описват какво вече се случи. Затова ги цитирах.
hick
29 Юни 2015 03:41
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
Възможно ли е да не си позволявате да използвате подобни личности от нашата история като нефелен аргумент за "футболните" си пристрастия?
Не използвам Ботев като аргумент. Останалите брътвежи можеше да си ги спестиш. Като си със седемнайсет хиляди мнения, искаш ли поне да те науча как да не оставяш два празни реда след всеки цитат?
hick
29 Юни 2015 03:42
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
Малко хигиена, а?
Кое за теб е хигиена? Да наричаш България "слугинска колониална държава", това ли?

Цитатът е абсолютно точен. И да искам, няма как да ти намеря цитат от Ботев, който да е на нивото на твоята хигиена, затова ето ти още от същата статия "по съвсем, а много по съвсем друг повод":
Гърция от началото още на своето освобождение и досега не се е занимала с друго нищо, освен с мечтания за някаква си Византийска империя, която да заключава в себе си повече от половината на Балканският полуостров, заедно с нейната стара столнина и заедно с крайбрежията на Черно и Адриатическо морета. Тя е гледала и днес даже гледа на Албания, на Македония и на Тракия като на свои бъдещи провинции
гръцкият народ, даже и после смъртта на Турция, ще да си остане в изолировано положение и ще да бъде заключен в днешните граници на своята безплодна и неспособна за по-нататъшно развитие земя.
още се надеем, че рано или късно Гърция ще да се откаже от своето нечовеческо преминало
Това е положението. Явно не се е сетил, че един ден такива като теб ще търсят сметка за пристрастие към България. Прости му...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: hick
hick
29 Юни 2015 03:47
Мнения: 1,216
От: Bulgaria
Ако имаме късмет, съседите ще гласуват 'НЕ'.
Ако пък те имат акъл, ще гласуват с "ДА" и ще се надяват Ципрас да си хвърли оставката, щото иначе жална им майка.
Morgenstern
29 Юни 2015 03:51
Мнения: 266
От: Bulgaria
Извинете ме за дългия текст, но нямаше как да дам линк към фейсбук, а ми изглежда интересно и по темата:
На 04.04.2015г. в Гръцкия парламент бе създадена Комисия за истината за държавния дълг, която имаше задача да разследва по какъв начин е натрупан този дълг, от кога, каква сума, кой го е натрупал и пр.?
В комисията участват учени, специалисти, депутати, нобелови лауреати от Гърция, Германия, Франция, Испания, Великобритания, Русия, Аржентина, Китай, Португалия, Италия, Бразилия, ООН (Организация на Обединените нации) и др., които помагат със своите знания, разследвайки детайлно от 1980г. до 2015г. БВП и „дълг“ на Гърция, търговски и военни сделки, сключвани от Гърция с други държави, организации и юридически лица, създаване, нарастване на дълга, кредитите, отпуснати от Тройката кредитори: Международният валутен фонд (МВФ), Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия (ЕК). В доклад от 9 глави в директно заседание, излъчвано на живо от телевизията на Гръцкия парламент и чужди телевизии- вчера от 11:00 до 15:00ч. и днес от 12:00 до 17:30ч. беше представен подробно от различните експерти с правни доказателства- съгласно вътрешното право на Гърция, Правото на Европейския съюз и Международното право, научни аргументации и анализи на специалистите от различни области на науката, с превод на английски, френски и испански език, наблюдавано и следено от милиони хора по целия свят... В момента има пресконференция на тази комисия с медии от всички контитенти, които излъчват директно.
Заключение: Гръцкият държавен дълг Е НЕЗАКОНЕН, не е държавен и не е гръцки!!! В следствие, на което Гърция няма да плаща чужди задължения. Дългът е частен, създаден чрез международна престъпна икономическо-финансова група от френски, немски и нидерландски банки със съучастието на МВФ, ЕЦБ, ЕК, политици от висшите етажи на властта във Франция, Германия и Европейския съюз чрез измама, подправяне на документи, подкупи на политици от доста държави ( от гръцка страна- Нова демокрация и ПАСОК), служители на международни финансови организации, обучаване в семинари и плащане на ЖУРНАЛИСТИ от Гърция и всички държави, които са взели заеми от МВФ (почти всички държави в света, вкл. и България). Тези журналисти чрез медиите, където работят са имали задачата, така да бъде преставена кризата в Европа и особено в Гърция, че да се създаде впечатление у хората, граждани на Европейския съюз, че Гърция е натрупала този дълг с годините, тъй като взимала заеми, които не е погасявала, че е жизнено важно да се сключат първото и второто споразумение (договор) с Тройката кредитори за „спасяването“ на Гърция и ЕС от фалит. Проблем не е имало, създаден е изкуствено, за да се платят чужди дългове чрез Гърция (предполага се, че и чрез Португалия, Испания и Ирландия- в тези държави също са заинтересовани и също имат желание да създадат подобни комисии и да получат този доклад от Гръцката комисия, за да започнат и те разследване). Например: Жан Клод Юнкер, председателят на ЕК, който постоянно укоряваш Гърция, че трябва да си плаща задълженията и пр., се оказва, че е доста замесен в тази престъпна международна организация, още от времето, когато беше министър-председател на Люксембург. Той лично е съдействал на мултинационални фирми и организации, действали в държави от ЕС, вкл. Гърция, Испания, Италия, Португалия, Ирландия, дори и България, да избегнат данъчно плащане и заплащането на данъци в Люксембург, т..е. изнасяване на пари от тези държави. Действията, които са извършели, според едни специалисти се квалифицират като престъпления срещу човечеството. Отделно, всички договори и споразумения за кредитите с Тройката кредитори са незаконни и противоречат на Международното и гръцкото право, поради което те няма да произведат никакво правно действие!!!
Това е, което мога да Ви споделя, за сега... Нещата са много сложни. В Европа се чудят, как да прикрият престъпленията си, освен чрез медийно затъмнение и манипулавция чрез техните медии. Гърция иска да излезе, а Европа не я пуска... Защо ли? Вече има няколко варианта за отговор..
Анализ и коментар: Йордан Георгиев
crossfit75
29 Юни 2015 07:08
Мнения: 1,604
От: Bulgaria
***
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sybil
банда
29 Юни 2015 07:09
Мнения: 7,015
От: Bulgaria
Гледам някои почнаха да злорадстват.Малко избързват.Ако имат малко акъл, гърците ще предпочетат да изтърпят няколко години трудности, но да си спестят агония без край.По красноречив пример от нас, дето сме им пред погледа, здраве му кажи.По добре фалит, няколко трудни години, и тръгване нагоре, пред нашето безкрайно "проспериране".
OldTen
29 Юни 2015 07:11
Мнения: 664
От: Bulgaria
Този последния пост ме разби!!! Целият престъпен свят начело с УСА и ЕС са застанали на рубежа и искат да затрият Гърция, вай, вай. Може ли да има толкова елементарни хора да повярват в това?
банда
29 Юни 2015 07:37
Мнения: 7,015
От: Bulgaria
.Може ли да има толкова елементарни хора да повярват в това?

Изтъркан прийом.Ако си на моята позиция, значи си умен, ако не, значи си елементарен.Само тъпанар би се вързал на нещо подобно.
tub
29 Юни 2015 07:50
Мнения: 1,267
От: Italy
OldTen 29 Юни 2015 07:11
Този последния пост ме разби!!! Целият престъпен свят начело с УСА и ЕС са застанали на рубежа и искат да затрият Гърция, вай, вай. Може ли да има толкова елементарни хора да повярват в това?

Разбираемо е! Такива "крайни" сценарии наистина приличат повече на конспиративни, отколкото на реални, НО:
Един въпрос само...
Когато голяма фирма с огромни дългове се "продава" на безимотен циганин, ей така, с цел замитане на дългове към бюджет и банки, а Държавата спи (а понякога и участва в схемата с партийна и законова закрила за политици на власт)...това, приказка за "елементарни хора" ли е???
А защо, мащабите да не са по-големшки ...а???
ruff
29 Юни 2015 07:59
Мнения: 3,415
От: Bulgaria
"...да намали натиска върху нашия народ, задето Европа му отказва да ни даде демократични права."

добре е, че гръцкото правителство не носи, и никое предходно гръцко провителство, отговорност за дмократичните права на гърците...
SINDBAD
29 Юни 2015 08:30
Мнения: 6,430
От: Bulgaria
[
European Commission – Press release
Information from the European Commission on the latest draft proposals in the context of negotiations with Greece

Brussels, 28 June 2015


Тук е официалното становище, подписано от Юнкер, относно преговорите с Гърция

пълният текст-тук-https://sindbadsi.wordpress.com/2015/06/29/information-from-the-european-commission-on-the-latest-draft-proposals-in-the-context-of-negotiations-with-greece/
Патагонец
29 Юни 2015 09:53
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Може ли да има толкова елементарни хора да повярват в това?

Може. Примери - предостатъчно.
Добави мнение   Мнения:41 Предишна Страница 2 от 2 1 2