Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Парите за лечение извън болниците ще скочат двойно
Добави мнение   Мнения:9 1
Хипократ2006
28 Юни 2015 22:34
Мнения: 1,564
От: Bulgaria
Време е да се види малко разум в системата! Това е едно добро начало, стига разбира се да не остане само на хартия.
annetaz
29 Юни 2015 04:25
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Личните доктори са едни чиновници. За парите си пациентите не получават нищо, дори направления за изследване и специалист. Повече получават една рецепта, колкото да не е без хич. Не само няма домашни посещения, но и се чака с часове, защото няма записвания. Как да не товариш Спешвната помощ???????? Има ли лекар, който може да обслужи толкова много пациенти, колкото те са записали?! Просто ни измамиха, че ще имаме лични лекари! Които уж щели да ни познават семейството, да ни знаят заболяванията, да идват в къщи като по филмите. След време се оказа, че не можели да работят по 24 часа, че ги безпокоим, ако звъним по телефона, ако искаме нещо въобще. И така: имаме си пак поликлиники, където да висим, но не можем да се прегледаме при друг лекар, да си вземем час предварително и никой вече не ги контролира. Защото си нямат началници. Ако откажат направление, можем да се оплачем само на..арменския поп. Ако сбъркат диагнозата ни също. За това българите си плащат и се лутат като обезумели. Това с пари не се оправя. Парите ще потънат. А болниците пак ще се пълнят, само че вече с по-тежки, занемарени случаи, които ще струват повече. Здравната ни система съвсем се изврати от първоначално обещаната. От всичките " реформи" накрая българите ще останат без всякакви права и лечение.
Energyx
29 Юни 2015 08:25
Мнения: 416
От: Bulgaria
Няма такова правно понятие "личен лекар", има "общопрактикуващ лекар". Личен лекар имаше Тодор Живков. Лична ти е четката за зъби, щото от нейните услуги се ползваш само ти. След като не можеш да си позволиш личен лекар, а го споделяш с още 1000 или 2000 човека,това става по общи за всички правила. За справка-на лекар в Германия се падат 500 пациента при 160 здравни каси. Унас бяха над 5000 лекари, сега са по-малко и намаляват, разпределени на 7 500 000, падат се по 1500 пациента на лекар. И не са " записали " пациенти, а пациентите се записват сами. Има си точно определени часове за домашни посещения, ма никой не се интересува кои са. И какво, като те посети у дома със слушалка и апарат за кръвно, а ти си спешен-да не би да разполага с реанимобил ? Системата с доболничната беше по-добра, преди оня пияница д-р Игнатов и СДС да разбутат за нула време цялото здравеопазване1999 _г.
deneb
29 Юни 2015 08:35
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Просто ни измамиха, че ще имаме лични лекари! Които уж щели да ни познават семейството, да ни знаят заболяванията, да идват в къщи като по филмите

Остави филмите, ами наистина имахме такива лекари - преди "демокрацията".
У дома идваше редовно лекар да преглежда баба и дядо, да им мери кръвното налягане (без да са имали оплакване), и наистина този лекар познаваше всичките си пациенти и болежките им.
Да не говорим колко посещения имаше, че и вечер късно, ако наистина имаше проблем.
Поклон пред тези хора, някои от тях вече не са между живите, но бяха истински лекари.
А в контекста на сегашното време и темата - самата система им го позволяваше и насърчаваше точно това - да бъдат лекари и да лекуват, независимо къде и в каква позиция.
Днешната порочна система опорочава и самата професия, и практикуването ѝ, и целите на здравеопазването.
Амин!
Energyx
29 Юни 2015 08:45
Мнения: 416
От: Bulgaria
Поликлиники няма-това са сгради, в които лекарите са наели помещения и си плащат. Този израз "да се прегледам при лекар" кърти мивки-забележете-не да ме прегледа", а да се прегледам -ми прегледай се, що трябва изобщо да е при лекар
Друг лекар освен при спешност няма смисъл да те преглежда, щото не разполага с медицинското ти досие. Тая митична електронна здравна карта ще си остане в неопределеното бъдеще. Но парите за нея ще бъдат усвоени
toly
29 Юни 2015 09:20
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
Личните лекари ще заменят частично хоспитализациите. Единственото по авангардно решение , и по-евтино е фелдшерите да го правят. Може и парамедици. Автоматично отпада нуждата от болници и специалисти в извън болничната.
Неверния Тома
29 Юни 2015 11:51
Мнения: 11,681
От: Bulgaria
А какво искате щом лекарите станаха еднолични търговци?
Bundy
29 Юни 2015 13:14
Мнения: 141
От: Bulgaria
Ето така ще ни лекуват вече
https://www.youtube.com/watch?v=SArQEw7x_HI
Apolitichen
29 Юни 2015 19:04
Мнения: 9,749
От: Bulgaria
Единственото по авангардно решение , и по-евтино е фелдшерите да го правят.
|Има по-авангардно и по-евтино решение - вместо фелдшери траурни агенции . Един път "хоспитализиран" и цял живот повече няма да си губи времето човек.
Добави мнение   Мнения:9 1