Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Не всички сме крали! Както в Гърция, тъй и в България!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:76 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Fantata
02 Юли 2015 19:55
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
В много отношения авторът заслужава

Гърците поразително приличат на нас и това, че политиците им изградиха подобна държава е съвсем в унисон с балканския манталитет. Докато не свикнем да държим сметка на политиците няма да има прогрес и за двете страни.
Forza NATO
02 Юли 2015 20:10
Мнения: 11,582
От: Bulgaria

Ще има интензивна стрелба по Терзиев откъм Форт Айн Ранд, мдаммм...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Forza NATO
Fantata
02 Юли 2015 20:21
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Що? Аз вече му лепнах палче...

Ако, управляващите в Гърция и СССР бяха прочели Айн Ранд доста щяха да се замислят какво да правят с кокошката със златните яйца. Ама, това е друга тема.
Петьо01
02 Юли 2015 20:28
Мнения: 221
От: Bulgaria
Перфектен анализ на гръцката криза с препратки към криминалния ни преход. По-разбираем за българския читател от тези на нобеловите лауреати Стиглиц и Кругман. Много по-зле сме от гърците, но още не сме го разбрали. Те поне имат волята нещо да променят.
Firmin
02 Юли 2015 20:39
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Председателят на парламентарната икономическа комисия и депутат от социалната партия БСП Петър Кънев отговори вместо консервативните кредитори в ЕС: "Ще започна да съжалявам гръцкия народ, когато гръцки селянин дойде да копае картофи в Родопите или да бере лозя в Петричко".
Това е мечтата на българина - не да забогатее колкото съседите, а те да обеднеят повече от него и да му станат аргати. По този въпрос няма десни и леви. Чувството за колективна малоценност играе ролята на мощен изравнител на политическите различия. Както десни и леви правителства у нас играха еднакво активно за успеха и замитането на следите на криминалната революция, така и в Гърция десни и леви правителства трупаха чудовищен дълг, за който финалната вина трябва да поеме едно неколкомесечно популистко правителство.




Премиерът Борисов се възхищава от себе си как наредил на шефа на митниците Ваньо Танов да събере 1.6 млрд. повече и как много бързо хазната започнала да се пълни. Приходите от акцизи растели, дори когато вносът на горива намалявал. Какво откритие! - щом се краде по-умерено в подземието, парите сами изплуват на повърхността. Той поне трябваше да го знае, след като години е трупал непосредствени впечатления от кримиконтингента (като полицейски шеф).[/b]


Ах, ти, палавник такъв!
КуРило
02 Юли 2015 20:42
Мнения: 158
От: Russian Federation
Някои си мислят, че референдумът в неделя ще реши проблема, като гътне правителството на Ципрас.

А пък някои очакват референдумът да гътне Меркел.

Хубава анализ на българските проблеми. За гръцките - доста пристрастно.
sofeto
02 Юли 2015 20:45
Мнения: 1,695
От: Bulgaria
Известно е, че казаното от Борисов е с кратък срок на годност.....

......може да е с кратък срок но по важно че е казано навреме!
КуРило
02 Юли 2015 20:47
Мнения: 158
От: Russian Federation
в Гърция десни и леви правителства трупаха чудовищен дълг, за който финалната вина трябва да поеме едно неколкомесечно популистко правителство.

Това просто не е вярно. Никой не иска от Ципрас да признае вина за дълга. Нито отговорност. От него се очаква само и единствено да си изпълни предизборните обещания.
Не разбирам защо трябва да се пускат такива очевадни лъжи.

sorry
02 Юли 2015 20:57
Мнения: 817
От: Bulgaria
"Всички крадохме, всички сме виновни за криминалния преход".

На гърците се внушава друга колективна вина: "Всички ядохте, всички сте виновни за дълговата криза".


Култово по балкански

100% от западна Европа+Сащ яде повече от колкото изработва,справка държавните дългове,а и сигурно се краде повече,ама там е стандарт с който са свикнали и не трябва да им се бара.Гърция до ония ден беше в кюпа на горе изброените.Ама що тъй стана с комшиите,че ги отбиха от копанята не знам?
reporter
02 Юли 2015 21:01
Мнения: 1,098
От: Bulgaria
Така на око: обидите към Германия, ЕЦБ, МВФ са ако не повече, то поне също толкова остри, едностранчиви, личностни и понякога много злобни. Не мисля, че форумите преливат от злорадство към гърците, по-скоро хората се чудят на фрази като „нечувана мизерия“ от перата на най-големи авторитети. Виж, "борбата" на Ципрас и Варуфакис съвсем не у всички предизвиква симпатии. Те може би си мислят, че проявяват твърдост и увереност, но за западния човек поведението им е грубиянско и противоречиво. С фразеология като тяхната мен само са ме лъгали, така че няма начин им хвана вяра за нищо.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: reporter
Патагонец
02 Юли 2015 21:23
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
През 2011 г. бившият и настоящ премиер Бойко Борисов великодушно ни призоваваше "да помагаме на братята гърци" и тикаше България в пакта "Евро плюс", където по първоначалния замисъл държавата трябваше да стане гарант поне на 6 млрд. евро в планирания европейски фонд за стабилност. Твърдеше, че така щял да съкрати пътя ни към еврозоната. После даде заден ход, като се вслуша в някои умерени гласове, които сочеха как в еврозоната новоприети членове от Източна Европа изведнъж станаха против волята си кредитори на Гърция.

А, ей тука авторът го е казал в прав текст кой плаща за гръцките заеми - еврозоната и ЕС. Щото някои другари не вярваха. Сега искат от същите държави да се бръкнат с едно 30 милиарда. К'во му плащаш.
Това, че българските управляващи са неадекватни не прави гръцките по-адекватни на ситуацията.
Тувел
02 Юли 2015 21:30
Мнения: 10
От: Bulgaria
Отличен анализ на Терзиев !
Що се отнася до мнението на reporter-a , че поведението на Ципрас и финасовият му министър не допадало на западния човек и било грубиянско и противиречиво, то значи би трябвало гърците да го докарат до хала на нашенеца с пенсия от около 200-240 лв/ че и много хора с по-малко/ , да млатят с мотиката на бахчата , да финансират с труда си свръхпечалбите на ЕВН, ЕоН, ЧЕЗ, Мариците 1 и 3 , Дънди и т.н , и така да подсигуряват рахатлъка на западния човек , идвайки тук на евтин отдих , секс туризъм и евтина пиячка при убития от колониалната политика на МВФ, СБ и ЕС българин, та да се харесат на западния човек ?
Ципрас пусна духа от бутилката на независимостта на нацията в Европа и независимо от политическата му съдба, той ще остане в историята като европолитикът , заедно с Орбан и Фицо , пращаш в историята този вид политическа пирамида на ЕС , доминирана от икономическите интереси на Германия , Франция, МВФ и СБ.
Злобата , лееща се от НПО- слугинажа срещу Ципрас идва от това, че за първи път един млад и енергичен лидер, защитаващ интересите на нацията си, се опъва на робовладелците / както ги нарича колегата Ганий / .
Асол
02 Юли 2015 21:33
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Така е - не всички сме крали, по.-малко в ГЪРЦИЯ, повече в България
Manrico
02 Юли 2015 21:33
Мнения: 31,153
От: Bulgaria
В Гърция се е крало. Само че основната част от парите не са окрадени, а изядени. И са яли всички или почти всички.
КуРило
02 Юли 2015 21:35
Мнения: 158
От: Russian Federation
Що се отнася до мнението на reporter-a , че поведението на Ципрас и финасовият му министър не допадало на западния човек и било грубиянско и противиречиво, то значи би трябвало гърците да го докарат до хала на нашенеца

Не, не значи. Значи нещо съвсем друго - че всеки тряба да си плаща дълговете и да живее според възможностите си, а не на чужд гръб.
КуРило
02 Юли 2015 21:38
Мнения: 158
От: Russian Federation
Така е - не всички сме крали, по.-малко в ГЪРЦИЯ, повече в България

И това не е вярно. В Гърция са крали много повече (като сума) и много по-масово. В Гърция са крали така, както крадяха на времето при соц-а: всичко, що е държавно, се краде на поразия. Само мащабите в Гърция са по-впечатляващи.
Firmin
02 Юли 2015 21:52
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Мдаа ... Добре. Разбрахме. Гърците яли, крали, крали, яли, после пак така, и пак, и пак ... Обаче ... как? Взели са евро по евро от джоб по джоб от всеки в Еврозоната и така до ... 300 млрд? О, едва ли. Комай е станало инак. Едни високо- ама много високоплатени господа банкери, на които са поверени трилиони евра чужди пари, не веднъж и не дваж, а години наред са давали от тези чужди пари на лекомислените и разхитителни гърци. Льоши, льоши гърци! СЕГА същите тези банкери искат да приберат чуждите пари обратно с ... печалба, своята печалба. Добрички, добрички банкери! Ако гърците се оказаха негодни дебитори, то как бихте определили "от 1 до 10" годността на кредиторите им, както и на институциите, които Съюзът е създал, за да бдят над парите и интереса на евро-евро-данъкоплатеца, ако ми позволите?
Тувел
02 Юли 2015 21:58
Мнения: 10
От: Bulgaria
Да,всеки трябва да си плаща дълговете и да не живее на чужд гръб. Ти що повтаряш думите на Путин към САЩ , бе ? Да не си кагебист ?
И при соца се е крало, ама поне е имало държава , държавност, здравеопазване, образование, лична и социална сигурност , работа, култура и духовност .
А сега крадат и от държавата , и частното , и страната е на дъното веке не само в ЕС, а и комай в Европа .
Ако не са грантовете от "Америка за някои българи" и мазните реситутски анеми, някои ще изпукате от глад.
Е, все пак банани има . Не е чак толквоа страшно.
beagle
02 Юли 2015 22:01
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
Прав си, Светльо, не всички крадем - и в България и Гърция и в ЕС и САЩ ...
Уилт
02 Юли 2015 22:07
Мнения: 6,053
От: Bulgaria
Може и да са крали гърците, но и доста са им давали ей така.
13-та заплата, 14-та пенсия и какви ли не привилегии на държавните служители.
Ами на земеделските производители!
Поне за тези в Северна Гърция съм чувал /работих в Сандански преди години/ , че милион евро било нормално за фермер.
КуРило
02 Юли 2015 22:24
Мнения: 158
От: Russian Federation
Firmin
02 Юли 2015 21:52

Детински разсъждения. Ловиш се на опорни точки.
Добави мнение   Мнения:76 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »