Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Депутатите пуснаха пенсионната реформа с уговорки за промени
Добави мнение   Мнения:5 1
hubavetza
02 Юли 2015 20:03
Мнения: 3,500
От: Bulgaria
Реформата е недомислена - не може за 65 години да ти искат 40 години стаж - тя е дело на Калфин, който е свръхамбициозен, може да "мине през трупове", за да постигне целите си, злобен е и мисленето не му е "най-силната страна"! Тепърва тази реформа ще трябва да бъде дооправяна, дори след "Ерата "Калфин""!
Firmin
02 Юли 2015 20:27
Мнения: 33,549
От: Bulgaria
Честито ви, момчета! В моя род доживяват до към 90, някои и повече. Но аз не съм оптимист. Мисля, че Бог ще ми спести дерта колко ми е пенсията.
Meat
03 Юли 2015 09:28
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
"Реформата" на тъпата Калфа и другите лешояди които са се наредили ще падне във всеки съд, защото противоречи на един куп закони и конституционни норми. Очевадна е дискриминацията по всякакъв признак, правилници и закони с обратно действие, нарушение на законите за детския труд (15 г. възраст) и явен стремеж към ограбване на истински работещите. Предлагам всички които приемат тези "реформи" да бъдат пенсионирани след 15 до 30 години лишаване от свобода, ако имат 40 г. стаж в пандиза. Не като надзиратели.
Meat
03 Юли 2015 09:31
Мнения: 10,675
От: Bulgaria
И по 2% повишение на данъците наречени осигуровки за тях на всеки 6 месеца, така нищо няма да усетят. Ще изпълнят повелята на дебелата мутра Буда за жабата и котлона на собствен г..ръб.
XYZxyz
03 Юли 2015 11:00
Мнения: 26,211
От: Antigua and Barbuda
Кое е вярното?
Единствените, които безусловно подкрепят измененията в Кодекса за социално осигуряване, са ГЕРБ, АБВ и ББЦ. От Реформаторския блок също гласуваха "за" на първо четене, но подчертаха, че подкрепата е под условие и ще зависи от приемането на техни промени относно избора за осигуряване в частните пенсионни фондове. От ДПС дадоха рамо на Бойко Борисов - четирима от депутатите на Доган гласуваха "за", шестима - "въздържал се", но повечето не гласуваха. Всички от Патриотичния фронт, които умуват дали ще подкрепят и занапред кабинета, се въздържаха.
...
"... Този проект е продукт на съгласие, а не на пазарлъци", заяви вицепремиерът Ивайло Калфин. От БСП поискаха за пореден път да се замразят годините и стажът за пенсия

Както винаги става през последните 25 години, управляващите в България демократи се занимават само и единствено със следствията, а не с причините. Главната причина да има проблем с пенсионната система е демографската катастрофа, която от своя страна е следствие на мизерното заплащане. Самото мизерно заплащане в втората по важност пряка причина за проблемите в пенсионната система. Вместо да се заемат с причините, довели до проблема, управляващите в България през последните 25 години демократи, прехвърлят проблема, който те създадоха, върху раменете на всички българи. Ясно е, че логичното продължение на сегашните изменения е следващото рязко повишение на пенсионната възраст и изискванията за стаж. Това вероятно ще стане в близките 10 години, когато от трудоспособна възраст ще излязат над един милион човека, а в трудоспособна възраст ще влязат около 630 хиляди. Плавното повишение на възрастта за пенсиониране е добре като идея, но е безнадеждно закъсняло, защото трябваше да се въведе още през 1992 година. Сега след няколко години плавно повишение, съвсем очевидно, ни чака рязък скок на възрастта за пенсиониране или силно намаление на пенсиите, ако се запази плавното повишение. Най-вероятно след 2020 година ще се намираме в сегашната ситуация, но целта ще е 70 години възраст за пенсиониране. След още 10-15 години, вече и 80 години възраст за пенсиониране няма да са ни достатъчни. Така става, когато се "лекува" следствието, а причините си остават.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: XYZxyz
Добави мнение   Мнения:5 1