Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Добре въоръжени пенсионери
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:25 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Stranger
23 Юли 2015 12:31
Мнения: 2,674
От: Bulgaria
БирникЪ
След демократичните "промени" разрешиха на военните да закупуват служебните си пистолети при пенсиониране. В армията имаше бол излишни пистолети, а пари - нЕма. Притежанието на лично оръжие е голяма отговорност. Знае се, че : "Оръжията не убиват, убиват хората". Статията е безсмислена.
komar1
23 Юли 2015 13:07
Мнения: 7,007
От: Bulgaria
БирникЪ
todortk
23 Юли 2015 17:58
Мнения: 265
От: Bulgaria
Проблема с притежаването на оръжие от полицаи и военни е в това кои са хората, които стават полицаи и военни.
Човек не става полицаий или военен ако няма склонност към насилие. Тези професии го изискват това и няма нищо лошо, защото канализират една потенциално разрушителна енергия в полза на обществото.
Поради това в тези структури има по-строги правила и йерархия - за да се контролира ефективно агресията и да се насочва в правилните места.
Какво се случва обаче, когато някой напусне системата?
Това е същия човек, който до вчера е носил служебно оръжие и са го уважавали (или са се страхували от него), защото представлява реда и закона, но ... вече е просто пенсионер. При това относително млад пенсионер. Има същите емоции, същата склонност към агресия и избухливост, но вече няма структура, която да го контролира.
За това пенсионираните военни и полицаи са потенциално опасни и са потенциално по-опасни от другите хора на същата възраст, просто защото ако не бяха по опасни, нямаше да станат полицаи и военни.
Колкото до аналогията с кучето - не мисля, че е правилна. По точно би било да кажеш, че когато си наел кучето си го обурудвал с метални нокти и допълнително метално чене. Когато си тръгва, му вземаш само допълнителните приспособления, а не му вадиш неговите си зъби и нокти.
Dax
23 Юли 2015 18:07
Мнения: 4,462
От: Norway
Искат да разоръжат българите.
Що не пробват по- напред с американците. Или с швейцарците.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Dax
Добави мнение   Мнения:25 Предишна Страница 2 от 2 1 2