Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Мнимите инвалиди са виновни, лекарите - не
Добави мнение   Мнения:7 1
Викс
29 Юли 2015 00:01
Мнения: 552
От: Bulgaria
КОИ са съдиите, които са издали тази присъда?!!! Защо СЕГА крие имената им?! Всеки гражданин, когато разбере за престъпление, е длъжен да уведоми властите, а съдиите, когато са разбрали за подкупа и злоупотребата със служебното положение, уведомили ли са прокуратурата?!!! ИЛИ прикриват престъпниците, което пък ги прави и тях престъпници - съучастници!
Slava
29 Юли 2015 02:20
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
Че то няма ТЕЛК в България, който да не е в схемата с фалшивите инвалиди. 2/3 от всички инвалиди в Бг са фалшиви. Такива са ги направили лекарите, участващи в схемата , и никой друг. Най - лесно се "става" инвалид, ако си избереш диагноза от психичните заболявания. Такава е политиката на ДПС от повече от 10 год. В резултат на което цели села са пенсионери по болест. Много е лесно да се провери, никой не го прави, само си приказват.
А Калфин ако иска наистина да свърши някаква работа в тази посока, да командирова на произволен принцип екипи на ТЕЛК в други градове /да ги размени за 3 месеца/ и веднага ще намали броя на инвалидите наполовина в тези градове. Съвместно с Москов разбира се.
SvSophia
29 Юли 2015 07:10
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
А възможно ли е заради мошеници тежкоинвалидизирани хора без близки и доходи да бъдат разкарвани от Бургас до Варна на ТЕЛК, за да се установи нещо, което е ясно от цялата история на заболяването им - че имат тежки увреждания в резултат от жестоки хеморагични инсулти?!
А възможно ли е - понеже тези хора все пак успяват някак си да се движат и да говорят донякъде внятно, да получават 150 лв. пенсия (познатите ми имат сериозен над 20-годишен трудов стаж и по две висши образования) и да бъдат заставяни да работят, при положение че работа им се предлага за чистачки примерно, а те се движат с патерици и имат увредено зрение.
Кое дава на държавата право да се гаври с наистина болни хора заради мошеници?!
П.П. Навремето имах състудентка с отрязан след катастрофа крак, която всеки семестър трябваше да представя медицинско, че не може да играе физкултура и да ходи на бригада.
Повръща ми се от българските държави.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: SvSophia
deneb
29 Юли 2015 07:47
Мнения: 11,416
От: Bulgaria
Кое дава на държавата право да се гаври с наистина болни хора заради мошеници?!

Снощи обсъждах по друг повод и в друга тема този "принцип" на законодателстване във всички сфери.
В тази се вижда най-ясно колко е уродлив.
malinas
29 Юли 2015 09:25
Мнения: 1,374
От: Bulgaria
Вместо да подтонят тези, които издават фалшиви ТЕЛК-ове, ще гонят хората, които имат нужда от подпомагане и това е единствената им възможност за някакви, макар и мизерни доходи.Кота не могат да се оправят с фуражките и техните пенсии, най-лесно е да се разправиш с инвалидите. Скапана държава.
аман бе
29 Юли 2015 12:06
Мнения: 1,735
От: Bulgaria
malinas, напълно съм съгласен, че трябва "да се подгонят тези, които издават фалшивите ТЕЛК-ове", но не мога да приема, че тези, които години наред ползват неправомерно пари на данъкоплатците, защото "...имат нужда от подпомагане...." трябва да останат ненаказани. Първо това не е единствената възможност за един човек в трудоспособна възраст и без тежки заболявания да има някакви доходи. Но другата възможност е доста по-непривлекателна - трябва да работи. Второ на повечето тук е известно, че една много голяма част от мнимите инвалиди са цигани или българи с основно или подобно образование. Напълно естествено е, че с такава "квалификация" не можеш да намериш атрактивно работно място с голяма заплата и да се надяваш и на по-голяма пенсия. Но кой ги е спирал да учат, когато са били деца? Или цял живот ще паразитираш на гърба на останалите и накрая инвалидна пенсия, щото видите ли му трябвали пари?
И последно - хайде спрете вече с тези фуражки да оправдавате всички дивотии, които стават в България. Едно, че то почти не останаха "фуражки" и друго, че привилегиите на магистратите например, които не си изпълняват задълженията, са доста по-големи от тези на "фуражките".
Slava
29 Юли 2015 20:27
Мнения: 10,564
От: Bulgaria
При условие, че лекари си "направиха" децата болни, за да влязат в гимназии на местата, определени за деца със заболявания, как да очакваме лекарите в ТЕЛК, които са на една заплата, да не са корумпирани?!
Добави мнение   Мнения:7 1