Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Сезонът по морето бил куц. Защо ли?
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:63 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Billion
06 Авг 2015 19:14
Мнения: 229
От: Bulgaria
Е, статията е съвсем точна, но това е вече 20 години и става все по-зле. Отърваваме се и отиваме в южните съседки - и в Турция го няма този ужас и простотия, за Гърция да не говорим. Ама пък ще съберем пияниците на цял свят на Черноморието - кой друг го може?
LEFT
06 Авг 2015 19:31
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Поне да беше чисто, а то отпадъци навсякъде, изоставени и изпочупени бараки, павилиони и какво ли не още около паркингите...но паричките си ги искат без да се срамуват.
Konta
06 Авг 2015 20:20
Мнения: 28
От: Bulgaria
Аре, стига сте мрънкали, бе .
Хич не е куц сезона- сега в време на манерковците .
Пазара-регулатор, по-малко държава, предприемчивост и кво още беше по теоремата на Ран-Ът?
Банани има - яжте.
И метро до Терминал 1 и 2 пуснаха. Имате свободата . Да емигрирате.
вила
06 Авг 2015 20:21
Мнения: 15,014
От: Bulgaria
Сезонът по морето бил куц. Защо ли?

Защото във фронтова държава се воюва,а не се ходи на почивка.А нашта дружка вики курабийката обяви държавата ни за фронтова и определи Русия като главния ни враг.Та,затуй.
Raven
06 Авг 2015 20:27
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
ащото във фронтова държава се воюва,а не се ходи на почивка.А нашта дружка вики курабийката обяви държавата ни за фронтова и определи Русия като главния ни враг.Та,затуй.


Оу, за туй ли било?

Аз пък нещо се бех объркал че руснаците немат пари щото доходите им спаднаха с десетина процента а цените им се дигнаха с къмто двайсе и пет процента сумарно за година.

А то било щото го ударили на емоции......
sorry
06 Авг 2015 20:29
Мнения: 817
От: Bulgaria
Не съм готвач,но миш-маш може се прави на практика както си реши готвача,с пекана или непекана капия,белена или небелена,за тва и името му е такова.А,че мирише на "повръщано" едва ли чушката е виновна,по скоро сиренето,ако питаш мен
За персонала.Ами трудно е за 40 дни сезон да наемеш качествен персонал,ако не си го имаш на разположение целогодишно,а тия дребни търгаши с капанчета по морето са на удар ден година храни и едва ли подбират персонал,за тва по капанчета само бира и цаца или скара
Иначе за всичко останало автора е прав.
onogondur
06 Авг 2015 20:35
Мнения: 181
От: Bulgaria
Чувам,че в Гърция собствениците или концесионерите на плажове се проклинали един-другиму с думите -"Да ти дойдат 10 българи на плажа"
Защо ли?
Konta
06 Авг 2015 20:40
Мнения: 28
От: Bulgaria
Raven
"Аз пък нещо се бех объркал че руснаците немат пари щото доходите им спаднаха с десетина процента а цените им се дигнаха с къмто двайсе и пет процента сумарно за година.
А то било щото го ударили на емоции......"


Туй не пречи обикновените руснаци да са напълнили по-скъпите турски, гръцки и черногорски курорти, а курабийките на буля Нуланд да изгонят единствено харчещите през пръсти туристи в България - руснаците .
Държавни и служители на мериите в Русия са по препоръка насочени към Анапа , Сочи и Крим.
За българските курорти- остават силни сигнали и ясни знаци .

Frontman
06 Авг 2015 20:43
Мнения: 1,165
От: Bulgaria
българитеа почиват в чужбина, ръстът им в Турция (34%) и Гърция (32%).

Благодарение управлението на ГЕРБ България не изпадна в криза като тази в Гърция (и Турция).
ГЕРБ, ти мислиш за всичко!
Simplified Solutions
06 Авг 2015 20:46
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Последният удар е огромното мутробароково нещо, построено на мястото на така известния някога Санаториум за белодробни заболявания във Влас и половината парк.
Че е грозно - свикнали сме. Но някой може ли да ми обясни как тъкмо тоз обект на Министерство на здравеопазването, в който откакто се помня целогодишно се лекуваха деца с белодробни заболявания благодарение на особения микроклимат на това място, е станал частен и е променил предназначението си? Как бе?!
Raven
06 Авг 2015 20:48
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
Щото собственика му играе белот с Боце.
Raven
06 Авг 2015 20:50
Мнения: 3,662
От: Bulgaria
Туй не пречи обикновените руснаци да са напълнили по-скъпите турски, гръцки и черногорски курорти,


Ми това не е вярно, Турция и Гърция обявиха около 50% спад на руските туристи.

Колко е спада у нас не знам, тук идваха по бедните руснаци, тях кризата ги удари по силно.
Fantata
06 Авг 2015 20:52
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Ами... Губене на време и усилия. Ясно е, че човек не можеш да промениш без той да го иска. Оставяме на невидимата ръка на пазара да си свърши своето.
sorry
06 Авг 2015 20:53
Мнения: 817
От: Bulgaria
Аз на нашето черноморие не съм стъпвал от над 10 години,да не е и повече.От как две местни мутри ми искаха пари за чадър който изобщо не ползвам и стигнахме едва ли не до бой+многото шум нощно време от близките заведения им теглих по една майна на всичките и си казах,че от мен вече няма да видят и лев
Ходя на море в Хърватска,щото в момента ми е по близо от всички други дестинации,а и си запазиха чара на рибарските селца.Тихо,спокойно,с приветливи хорица,добра храна на приемливи цени.Не,че и там няма търгаши,ама почивката е почивка,не кат в бг да каталясаш от шум и простотии.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: sorry
Simplified Solutions
06 Авг 2015 21:00
Мнения: 35,462
От: Bulgaria
Туй не пречи обикновените руснаци да са напълнили по-скъпите турски, гръцки и черногорски курорти,

Факт.
Приятели ще дойдат в края на август за около седмица, щото имат имот, но после ще ги изпратим да си починат в Бодрум, където нямат имот. Дъщеря им, която няколко години наред прекарваше тук почти цялото лято с няколко приятелки и няня, от месец е в Черна гора със същата компания и няма да дойде.

Повечето с имоти у нас правят същото това лято - наминават да си платят, каквото има за плащане, поседят седмица-две и заминават да почиват другаде.

Вярно е, по-скъпо им е заради курса на рублата, но това не е причината да не искат да почиват у нас. В Черна гора туристическият поток се е увеличил с 20%!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Simplified Solutions
Stirlic
06 Авг 2015 21:15
Мнения: 2,275
От: Cape Verde
"Човек остава с впечатление, че с този бизнес у нас се занимават най-примитивни хора. (Усещането се затвърждава, когато някои от тях се покажат на телевизора.)"
ачик намек за ............................
Няма лошо - както се казва: Тази година куц, догодина сакат..............Само дето авторът е пропуснал да каже, че в БГР-то няма нищо случайно - както почиваме, така и работим (за конкуренцията/съседите)
Eisblock
06 Авг 2015 21:16
Мнения: 9,157
От: Iceland
За да се развива туризъм в един град, регион или държава, са нужни три неща - дружелюбна среда, достъпна среда и естетична среда. Точно тези три неща българската туристическа индустрия не предлага, а там, където нещо от тях е запазено, тя го руши поради чрезмерна алчност и простотия.

- Точно тези три неща бяха разрушени успешно в Банско. Да, известно ми е, че Банско не е на морето, но е някак си естествено продължение на отпуската всред гадостите по БГ-Черноморието. По него, Черноморието, гледам вече да не се вяствам - не искам да жертвам част от живота си на всичко това, така добре описано от Автора!

Но искам тук да обърна вниманието на четящите тук и на Редакцията за казуса Банско!

За града на Мутрите, на Мутро-бароковия алпийски стил, на невероятното презастрояване, на странните банскалии с претенции за още лифтове, няма да се спирам. Но вече две години виждам в Банско разиграване на огромно театро с едни Разкопки. Знаещите ще се сетят веднага, че става дума за прословутата канализационна система на бившото малко градче с развито животновъдство (от там с много бълхи през лятото), с малко туристо-летуващи и наплива на скиори в зимните месеци.

Някъде около 90 мил. лева са отделени за построяване на нова градска канализация и водоснабдяване - т.нар. Воден цикъл. Старата вече не е насмогвала на отделителните процеси в гранд размера на града. Вероятно е имало търг и спечелва някаква национално отговорна фирма, отговорността - така разправят търпеливите банскалии - се сурнала надолу с нарастване на под-изпълнителите, а техният брой увеличил "синхрона" в един такъв епичен строеж. Накратко, вече две години градът е тотално разровен, тръби с голям диаметър са поставяни, засипвани, пак разравяни и пак засипвани. Периметъра на строителната експлозия се увеличава и увеличава, улиците из ядрото на стария град са разорани на вили-мотовили, изоставени и не асфалтирани. А когато се асфалтира се чака благоприятното зимно време със сняг, за да се разрови отново след това (около Стадиона например). Една част са затворени дълго време, други напълно са неизползоваеми! В това време се проведоха два музикални фестивали, един предстои в следващите дни и разни други мероприятия. Но градът си остава все така в неудобен и негостоприемен вид за местните и прииждащите гости...

Въпроси към локалните големци и Кмета в частност:

- Има ли поискана отговорност от фирмите ангажирани в Проекта, регистрирано ли е голямо закъснение за Крайните срокове?

- Може ли да посочат отговорните фирми, веригата от под-изпълнители и механизмите за синхрон и контрол в изпълнителската дейност по проекта? Чии са те?

- Смятат ли тези, че всичко върви добре и че е нормално да не се работи с последователност, така, че града да не прилича на купчина смет разровена от кокошки?

- Трябвало ли е да се работи улица след улица и щом една е отново засипана да се довърши веднага до край? Или както е в момента...

- Има ли все пак надежда, цялата тази афера да завърши в следващите една, две или три Петилетки или не?

ПП Бих помолил Редакцията на в. СЕГА да подготви едно журналистическо разследване на този скандал! Още повече, че собственици тук, на многобройните хотели и хотелски апартаменти са все знайни и незнайни "Герои" от т.нар. Преход:

- В същност, От Някъде за Никъде!Гарван
06 Авг 2015 21:19
Мнения: 9,350
От: Bulgaria
Каквото предлагането, такива и клиентите. Накрая само гларусите ще гнездят в изоставения мутробетон.
toly
06 Авг 2015 21:26
Мнения: 4,974
От: Bulgaria
От това че пикът на сезона е 40 дни не следва , че сезонът е 40 дни. Съответно персоналът не се наема за 40 дни , а обикновено за 4 месеца. Има проблясъци в туризма и те трябва да се популяризират както и да се критикуват язвите.
Konta
06 Авг 2015 21:26
Мнения: 28
От: Bulgaria
Raven
"Ми това не е вярно, Турция и Гърция обявиха около 50% спад на руските туристи.
Колко е спада у нас не знам, тук идваха по бедните руснаци, тях кризата ги удари по силно."

Не лъжи , га че си във форума на "Сороска правда "
Барем да бяха ви опреснили опорните точки от Козяк.
Руските туристи имат право на 3 месеца престой в Турция срещу виза получена директно на ГКПП. За Гърция получават виза до 48 часа .
В Крим тази година има ръст на почиващите руснаци с 18 % . В Турция / по данни на Министерство на туризма , виж- bashtouria.ru/ спадът на руски туристи в началото на сезона е бил до 28 % , но свялянето на цените в хотелите с 20 % е довело до връщане на руските туристи . Традиционно , за 6 активни месеца сезон - около 2 млн руски туристи почиват в Турция.
Тов. Митов,тов. Сатанишев , Вагинин и НПО-русофобската агитка да компенсират българския туристически сектор.
Приятел4е
06 Авг 2015 21:28
Мнения: 3,021
От: Bulgaria
Туризмът в БГ ще тръгне нагоре когато видим първия собственик, разрушаващ доброволно бетонното си отроче, оправяйки и микросредата наоколо. СЪС СОБСТВЕНИ СРЕДСТВА !!!
Добави мнение   Мнения:63 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »