Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Животни и хора от двете страни на Атлантика – II
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Meto ot Interneto
14 Авг 2015 18:35
Мнения: 17,783
От: Bulgaria

генек
14 Авг 2015 18:42
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Добре, че има интелигентни статии, в противовес на първата...
-------------------
Сайтът на Генек
Kotka
14 Авг 2015 19:28
Мнения: 13,187
От: Aruba
генек 14 Август 2015 18:42
LeDoyen
14 Авг 2015 19:32
Мнения: 1,860
От: Bulgaria
Димитър Денков казва това, за което всички ние или поне повечето мислещи българи говорят помежду си . В крайна сметка, лакейското поведение по отношение на САЩ на европейските "лидери" (смях в залата) доведе всички тези беди, с които се сблъскваме сега. Югославия, Ирак, Афганистан, Либия, Египет, Сирия, преди това: Сомалия, Судан, Мали, Западна Сахара, Ливан... Авантюра след авантюра на Големия брат, почти безрезервно поддържани от НАТО и ЕС. Резултатът, както се казва, е налице! А така самонареклия се Център за либерални стратегии (какво безмислено натрупване на думи) се финансира от същите източници, които финансираха създаването на муджахидините, талибаните, Ал Кайда, Ислямска държава и т.н. и на този център трябва да се гледа като на еничарски корпус в поробена България.
LEFT
14 Авг 2015 19:46
Мнения: 1,343
От: Bulgaria
Fantata
14 Авг 2015 19:47
Мнения: 4,153
От: Bulgaria
Писаниците на Димитри май са заразни. Когато става въпрос за събития на днешния ден подобни изяви приличат на коментар на конно надбягване в ход - все още не е известен победителят, но спекулациите в ефир продължават. Така и не става ясно кой води - левите в Германия, Хитлер, Камерон, емигрантите с плакатите при Кале, член 13, валутния курс или безпилотните самолети зад оградата....
Гладиатор
14 Авг 2015 21:18
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
немски откачалки, дошли от Того в опустялото село Одринци, за да живеят природосъобразно без електричество с 230 кози и няколко африканци.
Гнусно. Поредния, който заковава кое е правилно и и кое не е.
Когато запада колонизира почти целия свят, за да краде и изнася благата им, западните колонизатори се оправдаваха, учейки ни, че били носители на ценности и донесли цивилизован начин на живот -- единствено правилния
Следствието -- 1-2 столетия по-късно, живеещите си мирно от хилядолетия в Африка, Близкия изток и из други "диви" места по Земята, им бе вменено че живеели неправилно -- те и предците им преди това... Е, сега неправилно живеещите се изселват при правилно живеещите -- на Запад, в Европа. Сегашна Европа е в разруха заради либерастията си и не може да намери противодействие на Новото Велико Преселение на народите -- от Африка и Близкия изток -- към Европа.
Въобще какво да обяснявам на пишещия откачената му мисъл ... нека да си пусни филма "Боговете сигурно са полудели" и да го гледа внимателно, много внимателно, после да каже кои са диваците и откачалките -- бушменът или цивилизованите същества около него.
Или гледай най-великия филм, до днешни времена -- << Аватар >>, но го гледай, така, че да разбереш посланията, а не само картинките.

Вместо да се насърчават хора, бели хор, да се заселват в земите ни, и да живеят, така както им харесва, да раждат деца и да се множат поколенията им, Денков е изтървал една откачена мисъл в пълно противоречие с гледището в писмената му.
Тесногръда мисъл, с нулев размах за в бъдещето и вманячваща се в положение, което е временно -- десетилетия или две ( тъй като не се знае децата на преселниците германци, по кой начин ще живеят)

Останалото, посоченото с писанието на Денков е злободневно и навременно
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
sorry
14 Авг 2015 21:24
Мнения: 817
От: Bulgaria
Стотина от тях сигурно ще бият сто свои европейски връстници и с голи ръце, и с оръжие, но още по-сигурно вече са ги били по брой свои деца.

Боя отдавна не е ръкопашен,нито с хладно оръжие както се изразил автора под снимката,а още по сигурно е,че като напраскаш н-брой деца без да може да ги възпиташ и образоваш и те са обречени на мизерия.Тъй,че в случая Европа колкото и да има вина,че е помогнала за бутането на няколко диктатора не променя общата картина.При тия и господ да слезе да ги управлява няма управия.
Гладиатор
14 Авг 2015 21:33
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
като напраскаш н-брой деца без да може да ги възпиташ и образоваш и те са обречени на мизерия
Sorry, не ти ли е минавала мисълта, че това, което ти и тебе подобни разбирате под мизерия, за други е без значение. Без значение е, а и какво значение има, че Еди Койси има къщи, апартамент в Някъдеси, няколко лъскави коли, костюми и други лъскави играчки, пъчи се по телевизия и радиа, величаятго из обществото, но ... има едно дете или няма деца (едно дете е страшен риск, в съвременната цивилизационна джунгла)
Ония, т.н. мизерници, си живеят в семейства, раждат си деца -- по повече, за всеки случай, да не секне възпроизводството, живеят скромно, както и където дойде.
Ония "мизерниците", обаче, са проумяли, по усет или чрез мисъл, че главния смисъл на живота е възпроизводството на поколенията. И че всичко останало бледнее и е на заден план. В това число живота в "мизерия" ...

... в това число слушане на началници и ценности, които пречат на обществото да издигне и разпространи ръководното възпитателното разбиране за възпроизводството на човека -- като главна цел в живота, а с това да развие и последващите разбирания -- за майчинството -- като висша женска ценност и смисълът на това, да си родена жена, за семейството -- като градивна обществена съставка, без която е немислимо развитие на обществото.

Пред възможността да изчезнем като народ, всичко друго бледнее, и отстъпва на заден план в т.ч. някъв си ЕС, демокрация, либерализъм или "ценности" набедени за "човешки права".

Възможността да изчезнем като народ, в началото на 21 век, предполага и ръководните разбирания върху които да са построени основополагащите държавнически ръководства -- т.н. доктрини, стратегии -- народностни (национални) и произтичащите от тях
Предполага и т,н, Национален идеал -- в началото на 21 век, той ще е основан на възникналата жизнена необходимост -- оцеляването ни, съществуването ни като народ.Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Begemot
14 Авг 2015 21:38
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
щурчо
14 Авг 2015 22:07
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
Та като го вкарали почти легално в България, първата страна от ЕС, си помислил, че са ги стоварили в някаква провинция на Кюрдистан - знамето било почти същото, а и хората, които се държали с него не особено мило, говорели развален турски. Видял, че е бедно и понеже бягал от бедна страна, оставил жената и децата в лагер и тръгнал към Острова.

Ахъм, не му харесала бедна България, нито социалистическа Франция, а най-паче мъгливия Албион. И що така...
sorry
14 Авг 2015 22:17
Мнения: 817
От: Bulgaria
Ония "мизерниците", обаче, са проумяли, по усет или чрез мисъл, че главния смисъл на живота е възпроизводството на поколенията. И че всичко останало бледнее и е на заден план. В това число живота в "мизерия" ...

Ами да си седят в Африка и да се съвкупяват помежду си колкото си искат,щом възпроизводството на поколенията им е главна цел. Защо търсят евросоциал?

Edit: Гладиатор,то и на скакалците и хлебарките главната цел им е възпроизводството на поколенията,ама поне им е вродено как да оцеляват,а човека в днешно време оцелява или с работа или с акъл.Не става да наплодиш 5-10 парчета и да чакаш някой да храни теб и децата ти,щото ти мислиш за възпроизводството на поколенията Гледай нашите цигани и се сещай за кво иде реч,хлебарките ще ти се видят като херувими
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: sorry
Гладиатор
14 Авг 2015 23:51
Мнения: 8,326
От: Bulgaria
sorry 14 Август 2015 22:17
Ами да си седят в Африка и да се съвкупяват помежду си колкото си искат,щом възпроизводството на поколенията им е главна цел. Защо търсят евросоциал?
Те си живяха в Африка хилядолетия.
Но дойдоха западните колонизатори да грабят Африка и оправдавайки се, учеха, че били носители на ценности и донесли цивилизован начин на живот -- единствено правилния. Та западните колонизатори, вмениха на африканците че живеели неправилно -- те и предците им преди това...
Сега неправилно живеещите се изселват при правилно живеещите -- на Запад, в Европа. Сегашна Европа е в разруха заради либерастията си и не може да намери противодействие на Новото Велико Преселение на народите -- от Африка и Близкия изток -- към Европа.
то и на скакалците и хлебарките главната цел им е възпроизводството на поколенията,ама поне им е вродено как да оцеляват
На всички създания е вродено оцеляването. Нашия вид не е изключение
а човека в днешно време оцелява или с работа или с акъл.
И с помощи, и с помощи...
Човека е оцелявал или с работа или с акъл винаги, не само "в днешно време"
Колкото до труда, да си чул скоро някой да възхвалява труда ... я в училище, я в из киното, театъра ... културата е на светлинни години от потребностите на обществото, а културоидите сякаш творят за собствено опиянение, а не за належащото възпитание и просвета на обществото и човека. Та къде в обществото възхваляват труда, майчинството, семейството. Виж какви ценности се възхвалят -- филми, в които главния герой все по-често е е крадец; убиец; мошеник; далавераджия; педе_раст; ку_рва (станала такава, щото обществото такава я направило). И почти всичко се върти около пари, за пари се прави и е позволено всичко ... такова се вменява често по филмите ...
Не става да наплодиш 5-10 парчета и да чакаш някой да храни теб и децата ти,щото ти мислиш за възпроизводството на поколенията
Кой те кара да го храниш ? Хилядолетия циганите са оцелявали без помощи... Нито Царство България им даваше помощи, нито Народна Република България.
Е ли луд, който яде баницата или който му я дава .

Единственото, което пречи на възпроизводството е разрушената ценностна система и ... мързелът (главната причина за всички човешки беди)
Редактирано: 10 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Engels
15 Авг 2015 02:31
Мнения: 9,067
От: Bulgaria
с немски откачалки, дошли от Того в опустялото село Одринци, за да живеят природосъобразно без електричество с 230 кози и няколко африканци.


Е, поне предлагаме условия максимално близки до африканските.
Lord Voldemort
15 Авг 2015 03:02
Мнения: 2,756
От: Holy See (Vatican City State)
Me разбират бежанците къде е бъдещето и това си е. Вместо към Велик Китай или поне СА или друг briкs побягнали към гейропа а даже към Острова.
Патагонец
15 Авг 2015 11:53
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Те си живяха в Африка хилядолетия.
Но дойдоха западните колонизатори да грабят Африка и оправдавайки се, учеха, че били носители на ценности и донесли цивилизован начин на живот -- единствено правилния. Та западните колонизатори, вмениха на африканците че живеели неправилно -- те и предците им преди това...

Продължителността на живота в Африка преди колкнизаторите сигурно е била има-няма 30 години, а колко от децата им са оцелявали до зрелост? И да, с колонизаторите в Африка са дошли и държавните структури, училищата и болниците. След като въпросните колонизатори се изтеглиха, да не би в Африка да стана по-добре? Избиват се къде на племенна къде на верска основа, а там където не се бият управляват диктатори, които пет пари не дават за това, как живее населението им.
Въпреки войните и тежкия живот населението в Африка се увеличава с ужасяващи темпове. Няма как то да се изхранва от съществуващите местни ресурси. Пък и кой би развивал модерно производство в такива несигурни държави? Даже една Южна Африка страда от ужасяваща престъпност и поради тази причина по-образованите я напускат.
Не виждам защо 50-60 години след придобиването на независимост и самостоятелно управление вината да се хрърля върху колонизаторите и Запада. Етиопия е била окупирана от Италия само за няколко години, а Либерия никога не е била колония. И какво? Да не би там населението да живее по-добре?
Калки
15 Авг 2015 12:10
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Не виждам защо 50-60 години след придобиването на независимост и самостоятелно управление вината да се хрърля върху колонизаторите и Запада.

Заради подменения цивилизационен модел. Привнасяне на чужди, неприсъщи на местната култура ценности, обичаи, нрави, търговски отношения, корупция...
Патагонец
15 Авг 2015 13:06
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Заради подменения цивилизационен модел. Привнасяне на чужди, неприсъщи на местната култура ценности, обичаи, нрави, търговски отношения, корупция...

Добре де, като са се махнали колонизаторите защо не са се върнали към традиционните си ценности? Идеализираната картинка на африкански племена, живеещи мирно и тихо съвсем не е вярна. Водили са войни помежду си, избивали са се, едните са държали другите в плен и робство...
Кой знае защо обаче повечето са привлечени не от традиционните си ценности, а от материалните придобивки на Запада. Иначе Западът лош, гаден, отвратителен, но защо нито една африканска държава не иска да се върне към живота на предците си преди колонизацията? Защо западният начин на живот ги привлича както лампата нощните пеперуди? С изключение на племената, които никога не са имали досег с външния свят и нямат ни най-малка представа как живеят другите наоколо.
Всичките им диктатори живеят в разкош и си купуват западни коли и всякаква техника и нехаят за живота на поданиците си. Но и за това им е виновен някой друг.
Сегинка
15 Авг 2015 13:42
Мнения: 3
От: Bulgaria
Като е било така хубаво през социализма, защо се разпадна?
Защо останаха само едва развитите Северна Корея и Куба (дано не пропускам някоя социалистическа държава).
щурчо
15 Авг 2015 14:25
Мнения: 23,365
От: Bulgaria
За жалост в таблиците на ЦЛС липсват бананите - цената им по време на "тоталитаризма" бе близка до сегашната и с една средна заплата вече могат да се купят доста повече.

Е, в братска и социалистическа Венецуела в момента се редят на опашки за банани въпреки, че там раснат по дърветата...
mary1001
15 Авг 2015 17:11
Мнения: 2,539
От: United Kingdom
Като се знае колко бързо бежанци от Азия и Африка овладяват европейски езици,


И защо те трябва да имат условия за овладяване на езици? А останалите емигранти са принудени да работят и учат езика, в която страна са се установили?
Защо трябва да имат превилегии? Защо трябва все да им се дава наготово?.................

Ходих в колеж да уча английски, най-бавно вдяващи бяха от Африка и Азия. Живели по няколко години без да учат езика, дали им общински жилища и седмична сума, с която могат да се издържат без да работят, единствено само учат! И въпреки това бяха няколко класи под другите, които работихме по 8-10 часа на ден и често заспивахме ако преподавателят говори монотонно.
Добави мнение   Мнения:33 Страница 1 от 2 1 2 Следваща