Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
За правото да казваш какво мислиш*
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:39 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Tim
17 Авг 2015 10:07
Мнения: 6,853
От: Bulgaria
https://www.youtube.com/watch?v=gIdBuK7_g3M


CULTURAL MARXISM: The Corruption of America
Mrx++
17 Авг 2015 10:12
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Ами, другарите в уважаемия форум к'во правят - който не е с нас е против нас. Или плюеш (или поне се подгигилкваш) по/с Него, или си враг на Тутраканската селищна система.
Ами и те си изказват свободно мнението.
aminali
17 Авг 2015 10:13
Мнения: 1,012
От: Bulgaria
не виждам никаква драма
няма как да пишеш КАКВОТО СИ ИСКАШ в медия, която не е твоя и в която си просто един служител на заплата
в зависимост от позицията - и силата, и чуваемостта....
все едно някой чиновник на гише да определя политиката на банката или младши експерт - политиката на министерството
като толкова ти се иска ПЪЛНА СВОБОДА - хванете се няколко приятели "на един акъл", направете си един вестник (радиостанция, телевизия и т.н.) и си говорете (пишете, публикувайте) каквото искате...
Mrx++
17 Авг 2015 10:22
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Така го громяха, че накрая...
***
Всеки път, когато чета Есетата или Репортажите, си давам сметка, че Марков си остава дин от най-добрите майстори на българския език за своята епоха, че и след това.
Ами защо четеш само репортажите, а не четеш "Комунисти", "Мъже", и не гледаш "На всеки километър". все от Георги Марков. Значи и той е правил това, което критикува. Започва да критикува след като се развежда и се жени за англичанка.
А къде го има това, за което мечтае Георги марков. Аз наблюдавах как си мерят приказките в САЩ. Имам позната там, която се страхува да има акаунт във Фейсбук, защото се следи. Ако правителството не те подхгони, ще те подгони някой шеф, защото не му харесало мисленето ти.
Преди 1989г. у нас се знаеше какво може да прикзваш и какво не. На Запад у8ж е свобода на словото, ама разприказваш лиу се много и поведеш масите - следва това, което последва Мартин Лутър Кинг.
renegad
17 Авг 2015 10:31
Мнения: 11,407
От: Kiribati
'68 прилича повече на 2015 от колкото е възприето в медиите. Цикли на икономическа криза , военна империалистическа интервенция, комформизъм... предизвикват ответна реакция.Битието определя съзнанието.Дори на терминологично ниво "новите леви" от 68-а приличат на "Нова левица" на 2015. Иначе е забавно как прегърналите чалгафилософията на Айн Ранд издигат за знаме точно Марков.
renegad
17 Авг 2015 10:38
Мнения: 11,407
От: Kiribati
А иначе зациклихме на "1984". Добре дошли в антиутопията ( то и О. Уелс"ревизионист" ).
генек
17 Авг 2015 10:41
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Когато в някоя медия заговорят за свобода на словото... Усещам се като в Царството на кривите огледала... Или на семинар, където магистралки обсъждат морала на монахините...
------------------
Сайтът на Генек
БатВаню
17 Авг 2015 11:04
Мнения: 3,463
От: France
Имам позната там, която се страхува да има акаунт във Фейсбук, защото се следи. Ако правителството не те подхгони, ще те подгони някой шеф, защото не му харесало мисленето ти.

Марксе, добре, че американците измислиха фейсбука, че да можем ние в България да си изразяваме свободно мнението....
А за Марков - исках да обърна внимание върху изящния и богат български език, на който пише, нищо повече.
len
17 Авг 2015 11:23
Мнения: 5,045
От: Bulgaria
Даа, свободата е робство, войната е мир, невежеството е сила...
Кире
17 Авг 2015 11:36
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Равноправното изразяване не означава автоматично, че трябва всеки да има равен достъп до трибуна, където да лее мислите си. Г. Марков, като продукт на онази номенклатура, е имал осигурен достъп до медии, но е нямал право на свободно изразяване. Сега има медии по интереси и достъпът е по-лесен. Но пък няма кой знае какво да се каже. Затова е пълно с плява по медиите. Това води до изолация, създаване на затворени общности, където всеки, който не споделя генералната линия на груповата обсесия е чужд. И колкото по-крайни са крясъците, толкова повече шанс за изява има. Тая крайност води до мобилизация на членовете на групата и до по-силна вярност към основната идея и представителите й.

На нас това ни харесва. По едно време (включително и в тоя форум) битуваше идеята за самостоятелен икономически регион в триъгълника Варна-Търново-Русе. Това беше напълно основателно мислене и крайна фаза на дезинтеграцията. То може да бъде и по други оси – етнически, диалектни, фенотипни, свързани с пристрастия в геополитиката. Различните под-теми стават водещи на малките съ-общества, които дадени медии обслужват. И представете си такъв разпад: след време ще имаме Македония 2, 3 и 4, а може би няколко нови Съединения, предшествани от различни преселения.
Асол
17 Авг 2015 11:46
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Бъди,
Вишински
17 Авг 2015 11:54
Мнения: 640
От: Bulgaria
Аз затова и ограничих до минимум да писането си по форуми. До краен, санитарен, почти абсолютен минимум.

Безсмислено занимание е. И става все по-обидно за пишещия.

Не може да се налага цензура от какъвто и да било вид. Недопустимо е. Не че псувам по форумите или пиша цинизми, но дори и да го правех - това би следвало да е за моя си сметка. Нека всеки да видят какъв простак съм, нека този срам си бъде само мой - защо трябва да бъде цензуриран? Тъкмо обратното: нека моето грозно поведение да бъде отрицателен пример, поука за възпитаните писатели. Да им служа за пример, да си казват "нека да не съм като онзи простак".

Ако пък съм написал нещо лъжливо - още по-добре. Ето един чудесен повод да бъде разобличена лъжата ми. С факти да бъда бит, с аргументи. Така да съм бит, че сам да ме е срам после да се покажа наново. И на моят лъжлив фон истината да засияе още по-ярко.

Не може свободата на словото да се свежда до свободата да славиш политиката на дадено печатно издание, до свободата да се възхищаваш от собствниците на изданието, до свободата да се гънеш и извиваш съгласно извивките на цензурата, наложена от медията.

Не може който и да било да има свободата да трие мнението ми, само защото на него не му харесва. Не може да се налагат калъпи, а ти да се мъчиш да се напъхаш в тях.

Ако дадена медия предпочита да не показва моите мнения, аз също предпочитам тези мнения да нямат общо с тази медия. Добри, лоши - мой са си. И на никой не съм дал правото да ги редактира или цензурира. Правото да редактирам собствените си мисли принаделжи само на мен.

"Икономедиа" например се докараха до там, че образцовият, идеалният читател на написаното там да бъде хомосексуалист - русофоб. Мерси много, деградиращо е. И е под достойнството на всеки нормален човек да пише там. Защо да го прави? За да се докара пред някакъв безименен модератор и мненията му да не бъдат трити и да не му се забранява да пише? Да се вкара в Генералната линия? Недостойно е.

Верноподанничеството е гнусота. И да налагаш цензура е гнусота. Цензурата огнусява прилагащата я медия.

Те, "Икономедиа" са само един пример, дадох го, защото цензурата там е доведена вече до своята крайност, до своя окончателен вариант. Не са само те. Не е само там така. И други издания, в това число и "СЕГА", са поели по този път, само скоростите на движение са различни.. А щом са тръгнали по него е въпрос на време да се стигне и до крайната спирка. Спирката, която обезсмисля всичко.

Все ми е тая. Както казах - от години вече пиша малко, много малко, минимално, по-скоро по силата на някакъв неизлекуван още лош навик, отколкото от някаква необходимост. Защо да пиша? Какъв смисъл има това?

Или човек ще може свободно да говори, респективно да пише - или ще се оттегли с гордост. Защото, другото е деградиращо. И е безсмислено.

Свобода на словото? Хехехехехехехехехехе, само много наивен човек може искрено да вярва, че го има. И след като го няма - защо да се преструваме взаимно, че не е така?
Charley
17 Авг 2015 13:50
Мнения: 54
От: Bulgaria
Вишински 2015-08-17 11:54:27
Не може да се налага цензура от какъвто и да било вид. Недопустимо е. Не че псувам по форумите или пиша цинизми, но дори и да го правех - това би следвало да е за моя си сметка. Нека всеки да видят какъв простак съм, нека този срам си бъде само мой - защо трябва да бъде цензуриран? Тъкмо обратното: нека моето грозно поведение да бъде отрицателен пример, поука за възпитаните писатели. Да им служа за пример, да си казват "нека да не съм като онзи простак".

Простаците по принцип са болшинство (а и са амбициозни)! От тази гледна точка, пишещите/четящите тук много ще загубят, ако трябва да филтрират постоянно цинизми!
Или човек ще може свободно да говори, респективно да пише - или ще се оттегли с гордост. Защото, другото е деградиращо. И е безсмислено.

Така пък ще останат само подлизурковците (опс.. май трябва да се цензурирам?) и въпросните простаци.
И по примера на един съфорумец
Извод: Ако имате нещо смислено да казвате - кажете го!
renegad
17 Авг 2015 14:09
Мнения: 11,407
От: Kiribati
"не това, което влиза в устата омърсява човека, а това което излиза от устата му, то го омърсява” (Матея 15:11)
Captain Buddy
17 Авг 2015 14:37
Мнения: 3,294
От: Bulgaria
Вишински
Три чиърс фор ю!
Напълно съгласен с твоя пост и се подписвам под него!!!
генек
17 Авг 2015 14:53
Мнения: 36,327
От: Bulgaria
Капитан Бъди -
-------------------------------
Сайтът на Генек

анастаси сиров
17 Авг 2015 15:07
Мнения: 9,352
От: Bulgaria
генек
67AF
17 Авг 2015 16:14
Мнения: 17,775
От: Tuvalu
"Пчела, прости, не те видях. А ти лежиш сега без сила,
във моята гореща длан горящо острие забила.
Боли ме, но не зная аз по-благородно благородство:
с живота си да заплатиш за правото да носиш жило."
Андрей Германов
Сещам се за един Предводител...
Добави мнение   Мнения:39 Предишна Страница 2 от 2 1 2