Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Кой иска да се качи на самолет, управляван от ученик, преписвал на матура?
Добави мнение   Мнения:10 1
Пикачу
21 Авг 2015 08:44
Мнения: 8,152
От: South Africa
Подкрепете министъра !
Напоследък се нагледах на помпозни дипломи за магистратури от ДИСТАНЦИОННО обучение.
Аз им викам дипломи тип "копи-пейст".
Аз , навремето блъсках пет години за моята дипломка, дъщеря ми ходи три семестъра на очни и пр. за своя магистратура.
А сега ми вадят три магистратури по различни дисциплини, придобити в рамките на 4 месеца .
Няма нужда да споменавам в кой ВУЗ, али Академия ...
Mrx++
21 Авг 2015 09:01
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Министърът, неговите заместници и шефове на дирекции нямат никаква вина за това. Не сме забавили нито с ден утвърждаването на оперативната програма, напротив - настояхме за спешно заседание на ИС за разглеждане и приемане на годишната програма през юни. Поради ареста на бившия вече управител на фонда, след нарочна среща с ръководството на БАН и Съвета на ректорите, спешно бе съгласувана с екипа ми, Изпълнителния съвет на фонда и ресорния вицепремиер кандидатурата на г-жа Геновева Жечева за управител. В ход е процедурата по номинации за съставяне на нов Изпълнителен съвет и избор на нов председател на ИС до края на август.
Сега да ви преведа какво не е казал министъра за Фонд Научни изследвания. Той, като ръководител на МОН с месеци държа управителя Николай Христов, който упорито стопираше всички проекти и решения на Изпълнителния съвет, въпреки докладите на проф. Венелин Енчев и др. В SHOW се казва, че Николай Христов е от ръбовете от РьБь, откъдето и подлогологът Танев. Нещо повече Христов е гравитирал и към ДПС. Сега се готви проф. Енчев да бъде махнат, като председател, за наказание, че разкри корупцията на Николай Христов и като опасен разкриващ корупционните практики във Фонда. Сега предстои да се разпределят едни 100 милиона евро. Целта е да се направи един послушен на МОН Изпълнителен съвет, най-вероятно там ще командва Стоян Денчев и кадри от неговото университетче, свързано с ДПС. И корупцията ще се развихри, за опапване на тези 100 милиона. Те ще отидат в партийните касички на ДПС и ГЕРБ и в джобоверте на някои помазани. А на учените ще им се покаже един среден пръст.
Mrx++
21 Авг 2015 09:09
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Говорители на фонда се оказват лица в съдебни спорове с фонда и бенефициенти на фонда. Абсолютно порочна практика, невиждана никъде в страните от Европейския съюз. Къде се е получило изкривяването преди време (което не е от днес), кой се е възползвал години наред от "порочността на ФНИ" и къде трябва да се намеси МОН, за да изпълни законовите си правомощия и обществени ангажименти по отношение на строг контрол върху финансирането и дисциплиниращи изисквания към органите, които управляват този процес?
Ех каква неясна мисъл. Как да се преведе този хаос от думи. Ей така. Проф. Енчев дава управителя Николай Христов на прокуратурата, като преди това пише редица писма до МОН. А подлогологът Танев мълчи и нищо не прави, за да махне Николай Христов. Трябваше Николай Христов да извърши убийство, че Танев да се сети да го махне. А сега Танев се опитва да изкара, че Енчев е виновен като Николай Христов, защото сер нещо скарали и било недопустимо, като видиш нарушения да сезираш прокуратурата. Да му имам логиката. Какво не правят 100 нмилиона евро, одма на някои им пада пердето.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
Патагонец
21 Авг 2015 12:13
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Кой иска да се качи на самолет, управляван от ученик, преписвал на матура?

Ако матурата е по български език и литература, няма проблем!

ЗЛАТИЯ
21 Авг 2015 13:03
Мнения: 7,057
От: Bulgaria
Да бе,а некои глупаци писАли,че в началото било словото!
Пенчо бре
21 Авг 2015 16:06
Мнения: 20,364
От: Bulgaria
Преди време в ЦСКА играеше един словак по име Забавник. Защо ли се сетих за него?
Mrx++
21 Авг 2015 16:42
Мнения: 20,876
От: Bulgaria
Подкрепете министъра !
Напоследък се нагледах на помпозни дипломи за магистратури от ДИСТАНЦИОННО обучение.
Аз им викам дипломи тип "копи-пейст".
Че какво предлага този министър срещу тази практика на дипломи "копи-и-пейст". Аз не съм видял нещоо такова в нито един документ. За какво да го подкрепяме по-точно. Те докторски степени защитиха чрез "копи-пейст" и доценти професори станаха, ти за магистрати говориш.
mick
21 Авг 2015 20:44
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Нали искате правова държава. Ами това е - няма нарушен закон, значи няма престъпление. Обаче - по-добре ли се живее?

mick
21 Авг 2015 20:47
Мнения: 8,588
От: Bulgaria
Няма ли нарушен конкретен текст от закон - значи няма престъпление.

Казано по друг начин правовата държава е алабала. Или трябва да е съществувала поне 300 години за да се подредят законите или принципът трябва да е предишния - Което не е разрешено е забранено/социалистическият/. Сегашният/демократичен/ - което не е забранено е разрешено - води то ей такива "смешки".
Квазимодо
22 Авг 2015 09:23
Мнения: 11
От: Bulgaria
Архивите на министерството и фонда са пълни със сигнали, доклади, ревизии, одитни доклади
и какво ли още не. Само че няма кой да ги прочете и да вземе решение. По-лесно да разчитаме, че
пилотът ще бъде заменен с автопилот и все някак ще кацнем.
Добави мнение   Мнения:10 1