Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Изключително бавно зареждане
Добави мнение   Мнения:6 1
Darby
28 Авг 2015 21:43
Мнения: 1,997
От: Bulgaria
Извинявам се предварително, ако мястото да задам въпроса си е някъде във форума, а аз не съм го намерила.

От доста време зареждането на страницата на "Сега", преминаването от материал към материал, да не говорим за преминаването от тема в тема във форума става изключително бавно. Какво мога да направя?
Darby
29 Авг 2015 22:23
Мнения: 1,997
От: Bulgaria
Виждам, че досега написаното от мен тук е видяно от 48 души, но никой не си е дал труда да напише ако не друго, то поне "търсете отговора еди-къде си" или дори "що за неуместно питане" (може и да е такова, аз далеч не съм спец по медии, компютри и комуникации).

Моя грешка - трябваше да задам въпроса си като П.П. към някое (крайно) мнение по най-оспорваните теми във форума и тогава между многобройните отговори можеше и да се промъкне такъв на питанката ми.
auslander
29 Авг 2015 22:58
Мнения: 1,623
От: Bulgaria
Darby, твърде възможно е това да се дължи на рекламите, тъй като браузърът в общия случай трябва да зареди целия код на страницата, за да я зареди, а ако някой от рекламните сървъри се бави, това спъва цялата страница. Бих могъл да ви препоръчам известни мерки, но се опасявам, че това може да не се хареса особено на собствениците и/или рекламодателите, защото това им носи пари.
При все това ще си позволя да дам съвет - ако ползвате Firefox, добавете си разширенията Policeman (за предпочитане) или Ghostery, и AdBlock Plus. За Chrome (ако още позволява инсталирането им, от доста време не ползвам и не знам) и Opera - Ghostery и AdBlock Plus. Presto версиите на Opera (до 12.х) освен това позволяват и ръчно блокиране на определени домейни. Това е за PC, за iOS/Android може би има други решения.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: auslander
Darby
29 Авг 2015 23:07
Мнения: 1,997
От: Bulgaria
Огромно благодаря, auslander !

Точно за PC и Firefox става дума. Веднага ще помоля компютърния си гуру (само на него позволявам да се ровичка в устройството и да добавя/маха нещица) да добави Полицая и AdBlock Plus.

На Вас - хубава неделя и всичко добро!
auslander
29 Авг 2015 23:19
Мнения: 1,623
От: Bulgaria
Обадете се после да кажете дали има подобрение
Калки
30 Авг 2015 09:17
Мнения: 20,000
От: Bulgaria
Аз ползвам Firefox с AdBlock, но също имам проблеми със скоростта.
Добави мнение   Мнения:6 1