Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Расистко изказване.
  Мнения:12 1
BaliBali
09 Сеп 2015 12:50
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
Братя Стругацки
09 Септември 2015 11:48
Това е чудесна реклама, нека има повече такива новини!

А иначе снощи гледах някакъв арабин, който се оплакваше, че българската полиция го била била и му взела парите. Интересното беше, че човекът бе на о. Лесбос. Много ми е интересно как са го били на българската граница, пък после е отишъл в крайната точка на Гърция, откъдето влизат тарамбуките.


Смятам използването на думичката "тарамбуки" за расистко отношение и че трябва да се наложи наказание съгласно правилата.
Темата е в Горещите - за изказването на сръбския президент.
BaliBali
09 Сеп 2015 14:43
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
mimoza73
09 Септември 2015 14:40
Даже сириските тарамбуки, бягащи през Бг, са по-умни от нашите чугуноглави поддръжници на путин и мафиотите му и не се объркват да попитат дори накъде е Русия!
Слава Богу, все още има полети към Москва, побързайте!


В темата за руската рецесия.
маргаритка2
09 Сеп 2015 14:56
Мнения: 21,348
От: Bulgaria
Тарамбуката е музикален инструмент.

Би трябвало ако някой не знае какво значи тази дума - просто да я провери в речника.

А ако и придава расистки смисъл да обясни коя точно раса означава.
Чок觧
09 Сеп 2015 15:02
Мнения: 7,337
От: Israel
***
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
BaliBali
09 Сеп 2015 15:08
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
***
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
sybil
09 Сеп 2015 15:20
Мнения: 979
От: Bulgaria

Предупредих, че използването на тази секция за заяждания, разпри и търсене на обяснения от други потребители защо са писали тук ще се санкционира директно!
При наличие на подаден сигнал тук дали има нарушение се преценя от модератора; секция Помощ има конкретни функции, които не включват пренасяне на форумни вражди и разпалване на нови!

Туткалчев
09 Сеп 2015 15:20
Мнения: 30,781
От: Bulgaria
Тарамбуки е далеч по-безобидно

То и "тъпанар" трябва да е безобидно - означава "човек, който бие тъпан". Биещият тъпан лош човек ли е? Не!
Защо и "флигорни" да е обидно? Например "червените флигорни тромбят на умряло заради южен паток".
Това просто си означава, че едни медни духови инструменти звучат. Какво друго?
Ами "форумни чугуни"? Например: "Танцът не е предназначен за бастуни, още по - малко за чугуни."
Как ще е обида да си "чугун"? Я колко е яко!
Ами "бастун"? Този полезен уред да е обида? Отнюд!
....................................
Нъл тъй?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Туткалчев
BaliBali
09 Сеп 2015 15:23
Мнения: 5,739
От: Bulgaria
...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: BaliBali
Данил
11 Сеп 2015 01:51
Мнения: 5,850
От: Poland

AzUrAL
11 Септември 2015 00:15
Кървавото джудже продължава да си играе с огъня, но скоро да не му охладят болните сатрапски амбиции. Един доказан психопат начело на пияните мужци, които за бутилка водка ще убият всеки по негова заповед без и да се замислят дори.
AST_K
16 Сеп 2015 00:58
Мнения: 74
От: Bulgaria
Уважаема Sibil, моля да обърнете внимание на следните мнения на Данил:

"Всеки русофоб задължително е и туркофил,германофил,австрофил,американофил,англофил и пр. Така е прието от първия публичен русофоб Стефан Стамболов. А колко му е български гена...интересен въпрос "

"Русофилството в етническия,православен българин е на генетично ниво. Русофобите да си разгледат родословното дърво. Сигурен съм,че някъде ще намерят мургаво клонче с неславянско име, ако си знаят родата де..."

"Поляците са добри хора,малко интриганти,малко самохвалковци ,но стане ли дума за политика и история стават невменяеми. Заразени са от бесен национализъм и единствено бой и окупация ги укротяват."

"А после...руснаците били виновните. Руснаците създадоха държава на българите. Ако в това им е вината ? ....."

Цитат от Уикипедия: "Расизмът е предразсъдък, основан на вярата, че съществуват човешки раси, които да имат физиологични особености и ярко изразени характеристики, които да предопределят тяхната култура и способности. Обикновено расизмът включва идеята, че една от произволно дефинираните раси е по-висша и има правото да управлява и доминира над другите."
За мен е недопостимо в този форум да има расистки изказвания. Лично аз не съм расист, не питам хора от смесени бракове до къде си проследяват родословното дърво по майчина линия например и колко благороден произход имат в държава с доказана история по-малко от 400 години. Обидите към личности като Захари Стоянов, Иван Вазов и Стефан Стамболов, както и национални цели като обединението на българите в една държава, са меко казано неуместни. Да не говорим за изопачаването на исторически факти.
PS Хилещите се човечета след някои изказвания можете да ги видите във форума - с copy-paste не се показаха.

ddantgwyn
16 Сеп 2015 08:09
Мнения: 8,551
От: Bulgaria
@AST_K
16 Сеп 2015 00:58
Мнения: 4
Цитат от Уикипедия: "Расизмът е предразсъдък, основан на вярата, че съществуват човешки раси, които да имат физиологични особености и ярко изразени характеристики, които да предопределят тяхната култура и способности. Обикновено расизмът включва идеята, че една от произволно дефинираните раси е по-висша и има правото да управлява и доминира над другите."

Сега остава да се аргументирате защо смятате, че поляците или руснаците са отделна раса, за да има смисъл вашата забележка.
Д-р Тормозчиян
16 Сеп 2015 17:26
Мнения: 8,152
От: Botswana
Само да помогна на потребителя ddantgwyn да си опресни познанията за околния свят.

От доста години насам в обема на понятието "расизъм" влиза не само расата, но и етносът. А поляците, русите, белорусите и украинците и пр. са несъмнено от различни етноси, независимо че са от една раса.

Когато един стереотип или предразсъдък се основава на цвета на кожата, на националния или на етническия произход на някого, то той най-вероятно е расистки – независимо дали е позитивен или негативен. Расизмът е идеология, която включва дискриминационно или оскърбително поведение спрямо хората заради тяхната предполагаема „малоценност". Важно е да се отбележи, че тук „расата" се приема за социална класификация – а не за чисто биологическа. Расизмът се изразява в действия, думи, нагласи и поведение.

Един акт е расистки, ако отговаря на следните три критерия:

• Категоризира и прави генерализирана преценка за цялата група.

• Създава приоритети: приписва на тези групи специфични характеристики, положително оценени за расистите и негативни по отношение на жертвите.

• Дискриминиращо разделение: изолира членовете на социална група и ги третира лошо, като по този начин актът е във вреда и на групата като цяло, и на индивидите в нея.
  Мнения:12 1